Hoogleraar Geschiedenis Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hoogleraar Geschiedenis worden: Opleidingen tot Hoogleraar Geschiedenis

Wil je Hoogleraar Geschiedenis worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hoogleraar Geschiedenis, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hoogleraar Geschiedenis.

Hoe word je een Hoogleraar Geschiedenis? 

 

Om hoogleraar geschiedenis moet je in eerste instantie de opleiding geschiedenis volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van geschiedenis te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar geschiedenis zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar geschiedenis gaat promoveren. De hoogleraar geschiedenis moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen geschiedenis. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak geschiedenis, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar geschiedenis nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar geschiedenis promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 2 best beoordeelde opleidingen Hoogleraar Geschiedenis

bijgewerkt op 03-12-2021

15 Secrets Successful People Know About Time Management
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet 15 Secrets Successful People Know About Time Management (Samenvatting) Kevin Kruse vroeg miljardairs, ''gewone'' succesvolle ondernemers, …
15 Secrets Successful People Know About Time Management
15 Secrets Successful People Know About Time Management
Volg nu 15 Secrets Successful People Know About Time Management en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk …
15 Secrets Successful People Know About Time Management

Is het verstandig om Hoogleraar Geschiedenis te worden?

Voordat je aan een opleiding Hoogleraar Geschiedenis begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hoogleraar Geschiedenis worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hoogleraar Geschiedenis?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar geschiedenis. De hoogleraar geschiedenis begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar geschiedenis na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar geschiedenis in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar geschiedenis om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar geschiedenis schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar geschiedenis heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

De actuele kans op werk voor een Hoogleraar Geschiedenis

Het beroep Hoogleraar Geschiedenis is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hoogleraar Geschiedenis

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hoogleraar Geschiedenis

Als je je wilt omscholen tot Hoogleraar Geschiedenis is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hoogleraar Geschiedenis door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hoogleraar Geschiedenis zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hoogleraar Geschiedenis

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoogleraar Geschiedenis dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoogleraar Geschiedenis

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Geschiedenis

Als je Hoogleraar Geschiedenis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Geschiedenis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Geschiedenis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Geschiedenis?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Geschiedenis

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hoogleraar Geschiedenis nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hoogleraar Geschiedenis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Geschiedenis

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Geschiedenis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Geschiedenis. Als Hoogleraar Geschiedenis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Geschiedenis:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Geschiedenis

Vakkennis voor een Hoogleraar Geschiedenis

Het is voor een Hoogleraar Geschiedenis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hoogleraar Geschiedenis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hoogleraar Geschiedenis

15 Secrets Successful People Know About Time Management
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet 15 Secrets Successful People Know About Time Management (Samenvatting) Kevin Kruse vroeg miljardairs, ''gewone'' succesvolle ondernemers, …
15 Secrets Successful People Know About Time Management
15 Secrets Successful People Know About Time Management
Volg nu 15 Secrets Successful People Know About Time Management en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk …
15 Secrets Successful People Know About Time Management

Werkervaring Hoogleraar Geschiedenis

Het is voor een startend Hoogleraar Geschiedenis die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Geschiedenis is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hoogleraar Geschiedenis, maar iets anders?

Is een opleiding Hoogleraar Geschiedenis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hoogleraar Geschiedenis te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hoogleraar Geschiedenis te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hoogleraar Geschiedenis te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hoogleraar Geschiedenis te worden?

Zou je graag Hoogleraar Geschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hoogleraar Geschiedenis voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar