Hoogleraar Geschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Geschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoogleraar geschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoogleraar geschiedenis wordt.

 

Wat is een Hoogleraar Geschiedenis?

 

Als hoogleraar geschiedenis doceer je een vak binnen de studie geschiedenis.  Vaak geeft de hoogleraar geschiedenis colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar geschiedenis werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar geschiedenis deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar geschiedenis bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar geschiedenis de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar geschiedenis eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar geschiedenis neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar geschiedenis op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van geschiedenis voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar geschiedenis verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. Wil je werken als Hoogleraar Geschiedenis?

Werk je al als Hoogleraar Geschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Geschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Geschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoogleraar Geschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Geschiedenis
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Geschiedenis

Wat verdient een Hoogleraar Geschiedenis?

 

Het salaris van de hoogleraar geschiedenis kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar geschiedenis les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar geschiedenis doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar geschiedenis heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar geschiedenis al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar geschiedenis is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Geschiedenis

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoogleraar Geschiedenis

Er zijn geen vacatures Hoogleraar Geschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hoogleraar Geschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hoogleraar Geschiedenis in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Geschiedenis

Wat is de toekomst van Hoogleraar Geschiedenis?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar geschiedenis. De hoogleraar geschiedenis begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar geschiedenis na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar geschiedenis in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar geschiedenis om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar geschiedenis schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar geschiedenis heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Geschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoogleraar Geschiedenis worden: Opleidingen tot Hoogleraar Geschiedenis

Wil je Hoogleraar Geschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoogleraar Geschiedenis.

Hoe word je een Hoogleraar Geschiedenis? 

 

Om hoogleraar geschiedenis moet je in eerste instantie de opleiding geschiedenis volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van geschiedenis te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar geschiedenis zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar geschiedenis gaat promoveren. De hoogleraar geschiedenis moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen geschiedenis. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak geschiedenis, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar geschiedenis nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar geschiedenis promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Geschiedenis

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Geschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Geschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Geschiedenis

Als je Hoogleraar Geschiedenis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Geschiedenis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Geschiedenis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Geschiedenis?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Geschiedenis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoogleraar Geschiedenis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoogleraar Geschiedenis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Geschiedenis

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Geschiedenis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Geschiedenis. Als Hoogleraar Geschiedenis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Geschiedenis:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Geschiedenis

Vakkennis voor een Hoogleraar Geschiedenis

Het is voor een Hoogleraar Geschiedenis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoogleraar Geschiedenis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoogleraar Geschiedenis


Werkervaring Hoogleraar Geschiedenis

Het is voor een startend Hoogleraar Geschiedenis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Geschiedenis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoogleraar Rechtsgeleerdheid, Hoogleraar Wijsbegeerte, Hoogleraar Kunstgeschiedenis .

Iets anders leren?

Is Hoogleraar Geschiedenis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoogleraar Geschiedenis

Met wie werkt een Hoogleraar Geschiedenis samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar geschiedenis veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar geschiedenis en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar geschiedenis te komen. Tevens heeft de hoogleraar geschiedenis veel contact met andere hoogleraren binnen de studie geschiedenis. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar geschiedenis dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar geschiedenis niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied geschiedenis. 


  • Studenten
  • Hoogleraar Geschiedenis
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Geschiedenis


Organisaties waar een Hoogleraar Geschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoogleraar Geschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Hoogleraar Geschiedenis?

 

De hoogleraar geschiedenis zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar geschiedenis met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar geschiedenis werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Geschiedenis

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Geschiedenis? Hieronder vind je de best door de Hoogleraar Geschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Geschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Geschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoogleraar Geschiedenis.

Welke competenties heeft een Hoogleraar Geschiedenis nodig?

Een Hoogleraar Geschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoogleraar Geschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoogleraar Geschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoogleraar Geschiedenis nodig? 

 

De hoogleraar geschiedenis moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar geschiedenis leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar geschiedenis vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar geschiedenis aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Geschiedenis


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Geschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Geschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Geschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Geschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Geschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Geschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Geschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Geschiedenis iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Geschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Geschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Geschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar