Horecaportier Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Horecaportier worden: Opleidingen tot Horecaportier

Wil je Horecaportier worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Horecaportier, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Horecaportier.

Hoe word je een Horecaportier? 

Voor het beroep van horecaportier is een SVH-diploma verplicht. Deze is via cursussen of een ééndaagse opleiding te behalen. Daarnaast kan de horecaportier ook een diploma tot beveiliger (mbo, drie of vierjarig) hebben gevolgd.

De 2 best beoordeelde opleidingen Horecaportier

bijgewerkt op 23-11-2021

SVH Horecaportier
Voor iedereen die horecaportier wil worden en voor iedereen die aangesteld is voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horeca onderneming. Als Horecaportier ben je de gastheer/gastvrouw van …
SVH Horecaportier
Horecaportier Thuisstudie
Oog voor veiligheid en gastvrijheid? Word horecaportierBen je gastvrij, maar ook doortastend en sta je stevig met beide benen op de grond? Dan is het werk als portier bij een …
Horecaportier Thuisstudie

Is het verstandig om Horecaportier te worden?

Voordat je aan een opleiding Horecaportier begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Horecaportier worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Horecaportier?

Het arbeidsmarktperspectief voor de horecaportier is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de horecaportier te vinden. Daarnaast kan de horecaportier doorgroeien door andere beveiligingsfuncties op zich te nemen.

De actuele kans op werk voor een Horecaportier

Het beroep Horecaportier is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

55

Baankans Horecaportier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Horecaportier

Als je je wilt omscholen tot Horecaportier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Horecaportier door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Horecaportier zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Horecaportier

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Horecaportier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Horecaportier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Horecaportier

Als je Horecaportier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Horecaportier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Horecaportier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Horecaportier?

Competenties en Vaardigheden Horecaportier

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Horecaportier nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Horecaportier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Horecaportier

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Horecaportier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Horecaportier. Als Horecaportier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Horecaportier:


zie volledige beschrijving persoonstype Horecaportier

Vakkennis voor een Horecaportier

Het is voor een Horecaportier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Horecaportier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Horecaportier


Werkervaring Horecaportier

Het is voor een startend Horecaportier die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Horecaportier is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Horecaportier, maar iets anders?

Is een opleiding Horecaportier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Horecaportier te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Horecaportier te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Horecaportier te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Horecaportier te worden?

Zou je graag Horecaportier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Horecaportier voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar