Horecaportier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Horecaportier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep horecaportier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je horecaportier wordt.

Wat is een Horecaportier?

Een horecaportier is een portier die voornamelijk werkt in horeca en uitgaansgelegenheden.

Een horecaportier werkt binnen horecagelegenheden. Zo kan de horecaportier werkzaam zijn in een club, een discotheek, een bar, een kroeg of een café.

Daarnaast staat de horecaportier die bij een club, discotheek, bar, kroeg of café werkt voornamelijk bekend als ''uitsmijter''. De horecaportier kan mensen die de gelegenheid in willen gaan fouilleren en weigeren. Hij kijkt naar eventuele bedreigingen en neemt eventuele wapens of harddrugs van bezoekers af. De horecaportier is zowel de gastheer als de bemiddelaar en de uitsmijter. Op het moment dat er binnen de gelegenheid problemen zijn is het aan de portier om deze op te lossen. Hij kan op het moment dat er een ruzie is proberen te bemiddelen en de bezoekers rustig te krijgen maar hij kan ook strenger optreden en de bezoekers (als er bijvoorbeeld gevochten wordt) (al dan niet in samenwerking met de politie) uit de gelegenheid verwijderen om het zo voor de andere gasten aangenamer te maken. De horecaportier straalt zowel rust als no nonsense uit en houdt hierdoor de rust in de gelegenheid.

De horecaportier vindt het niet erg om streng op te treden, is niet bang aangelegd en weet goed te kunnen bemiddelen. Hij is sociaal vaardig en verantwoordelijk en een veilige werker.

Wil je werken als Horecaportier?

Werk je al als Horecaportier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Horecaportier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Horecaportier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Horecaportier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klanten, bezoekers
 • Politie
 • Barpersoneel
 • Collega's
 • Werkgever (leidinggevende)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Horecaportier

Wat verdient een Horecaportier?

Het salaris van de horecaportier ligt tussen de €1500,- en €1700,- bruto per maand.

Salarisschaal Horecaportier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Horecaportier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Horecaportier

Wat is de toekomst van Horecaportier?

Het arbeidsmarktperspectief voor de horecaportier is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de horecaportier te vinden. Daarnaast kan de horecaportier doorgroeien door andere beveiligingsfuncties op zich te nemen.

Baankans Horecaportier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Horecaportier worden: Opleidingen tot Horecaportier

Wil je horecaportier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Horecaportier? 

Voor het beroep van horecaportier is een SVH-diploma verplicht. Deze is via cursussen of een ééndaagse opleiding te behalen. Daarnaast kan de horecaportier ook een diploma tot beveiliger (mbo, drie of vierjarig) hebben gevolgd.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Horecaportier

SVH Horecaportier
Als portier ben je de gastheer van het bedrijf. Volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus moet je als portier in het bezit zijn van het diploma Horecaportier. De Horecaportier
Horecaportier Thuisstudie
Oog voor veiligheid en gastvrijheid? Word horecaportierBen je gastvrij, maar ook doortastend en sta je stevig met beide benen op de grond? Dan is het werk als portier bij een …
Meer opleidingen Horecaportier

Weet je nog niet of je Horecaportier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Horecaportier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Horecaportier

Met wie werkt een Horecaportier samen? 

Het netwerk van de horecaportier bestaat uit klanten en bezoekers van de gelegenheid, de politie (die komt bij calamiteiten), het barpersoneel (dat hem om assistentie kan vragen), zijn collega's en zijn werkgever.


 • Klanten, bezoekers
 • Politie
 • Barpersoneel
 • Collega's
 • Werkgever (leidinggevende)
Horecaportier


Organisaties waar een Horecaportier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Horecaportier meestal werkt.

Waar werkt een Horecaportier?

De horecaportier werkt binnen een horecabedrijf, waaronder bijvoorbeeld een café, een club, discotheek of kroeg.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Horecaportier

Waar kun je het beste werken als Horecaportier? Hieronder vind je de best door de Horecaportier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Horecaportier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Horecaportier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Horecaportier.

Welke competenties heeft een Horecaportier nodig?

Een Horecaportier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Horecaportier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Horecaportier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Horecaportier nodig? 

De horecaportier is een bemiddelaar. Hij komt er als er ruzies zijn tussen, weet goede afspraken met bezoekers te maken wanneer zij als ze vervelend doen toch binnen mogen blijven (of worden verwijderd) en zorgt voor rust in de gelegenheid. Hij is zowel het vriendelijke visitekaartje als de uitsmijter die ertussen komt en mensen verwijdert.

Daarnaast is de horecaportier een waarnemer en een succesvolle werker. Hij werkt no nonsense om zo de gelegenheid zo veilig mogelijk te houden en kijkt goed naar de mensen die binnenkomen (en fouilleert ze eventueel) en kijkt goed naar de gelegenheid om problemen voor te zijn en ze eventueel op te lossen.

Bekijk de persoonstypen voor Horecaportier


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Horecaportier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Horecaportier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Horecaportier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Horecaportier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Horecaportier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Horecaportier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Horecaportier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Horecaportier iets voor je?

Zou je graag Horecaportier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Horecaportier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Horecaportier

Ben

Beste Reinier,bedankt voor je goede tips.Gr.

Portier

We kunnen van Reinier veel leren.Jammer dat niet alle Portiers deze site lezen.Gr.

Reinier

Ik was de eerste horeca portier in zeeland die zijn horecaportiers diploma in 1990 Het werd verplicht toen als je in een nachtclub als portier werkte Ben nu 65 geworden kan in april met pensioen en A.O.W .Tip voor de nieuwe generatie Blijf altijd rustiig zorg dat je altijd rug dekking heb blijf een klant altijd aan kijken tegenwoordig is het niet enkel drank vaak hebben ze gesnoven of GHB op .Blijf altijd praten ga niet de macho portier uit hange dat werkt niet dan lok je enkel nog meer woede uit     

portier 2

En Jaccob,al ervaring opgedaan?

Bennie

Uitsmijter,heerlijk beroep,vrij als een ander werkt en regelmatig mensen op hun rechten en plichten wijzen.Gr.r

Jaccob

Ja heb ervaring op gedaan , ben zelf militair en schrok er van dat er aardig wat collega's dit er bij deden.. Alleen na het verdelen van de tips moest ik weg .. Juist ja 

portier 3

Geluk gehd Jaccob,meestal moet je weg VOOr het verdelen van de tips.

Jaccob

Ben bezig met de cursus portier en kan februari al beginnen ..een gabber van me is oud KCT'r vroeg om collega's ..ben benieuwd

Ben

Wat is KCTr?

KCTr

Dit is het Korps Commandotroepen.Gr.

jaccob

waar moet ik aan denken kwa salaris incl tip op een vrijdag en zaterdag ? want wat hier boven staat neem ik aan dat het een 40uur werk week is

portier/uitsmijter

Beste Jaccob.het salaris is zeer verschillend en ook de fooien is per horeca-gelegenheid zeer verschillend.Ik raad je aan om eens te informeren of je ergens pro deo kan meedraaien.eerlijk gezegd,je lijkt mij niet de juiste persoon voor dit vak.Er staan denk ik,op deze site veel beroepen die beter bij je passen.

jaccob

wat kan een portier krijgen in het weekend? buiten de foois

portier

Vaak een hoop herrie.Dit bedoel je waarschijnlijk niet.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar