Incassomedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Incassomedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep incassomedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je incassomedewerker wordt.

 

Wat is een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker heb je telefonisch contact met debiteuren om te zorgen dat zij hun schulden afbetalen aan degenen die nog geld van hen tegoed hebben (de crediteuren). Dit kan zijn op het gebied van hypotheken maar ook op het gebied van andere schulden, zoals leningen. Als de debiteuren hun afspraken niet nakomen moet jij ervoor zorgen dat er passende maatregelen worden genomen.

Daarnaast controleer je de betalingsregelingen. Dit doe je als Incassomedewerker voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Verder ben je bezig met het opstellen van dagvaardingen en andere exploten. Je onderhoudt in je werk als Incassomedewerker niet alleen contacten met de debiteuren maar ook met opdrachtgevers en andere partijen zoals de rechtbank of juristen.

 

 


 Wil je werken als Incassomedewerker?

Werk je al als Incassomedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Incassomedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Incassomedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Incassomedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3395

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Incassomedewerker

Wat verdient een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker verdien je zo tussen de €1500 en €3395 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk opleiding, ervaring en werkgever. Met een MBO achtergrond ligt het salaris rond de €1500 en €1600 bruto per maand. Heb je daarentegen een HBO opleiding afgerond dan ligt je salaris al gauw rond de €2000 tot €3000 bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Sommige bedrijven bieden een 13de maand terwijl andere dit helemaal niet doen. Wel zie je dat de meeste bedrijven een extra opleiding van de werknemer willen betalen. Soms krijg je korting op bank- en verzekeringsproducten.

Salarisschaal Incassomedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Incassomedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Incassomedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Incassomedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Incassomedewerker vacatures

Incassomedewerker m/ v
Hanzeland Personeelsdiensten BV.
Als incassomedewerker behandel je zelfstandig uiteenlopende zaken. Je hebt telefonisch en schriftelijk contact met opdrachtgevers, schuldenaren, gerechtsdeurwaarders en bemiddelende instanties. Een belangrijk onderdeel van de functie is het rechercheren naar …
Incassomedewerker klantcontactcentrum
Adecco Zuid
 Ben jij communicatief vaardig? Sta jij stevig in je schoenen? En kun je makkelijk omgaan met verschillende computersystemen? Lees dan snel verder.Wat ga je doen?Je gaat werken als …
Medewerker Debiteuren
Olympia Uitzendbureau
Je hebt contact met debiteuren, klanten, advocaten en schuldhulpinstanties. En wat dacht je van het updaten van dossiers? Dat ligt toch helemaal in jouw straatje? Daarnaast ben jij ook goed …
Incassomedewerker
Olympia Uitzendbureau
Ben jij per direct op zoek naar een uitdagende functie in een heel leuk team met een mooi salaris? Vallen overtuigingskracht en klantvriendelijkheid helemaal in jouw straatje en draag jij …
Incassomedewerker
Adecco Noord
Ben je communicatief vaardig en wil jij een dynamische rol binnen een groeiende, ambitieuze internationale organisatie? Wij zoeken een incassomedewerker voor het realiseren van betaalafspraken en inningdoelstellingen;Je behandelt en incasseert …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Incassomedewerker

Wat is de toekomst van Incassomedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief van een Incassomedewerker is redelijk goed maar wel afhankelijk van de economische situatie, de mate waarin mensen geld (moeten) lenen.

De doorgroeimogelijkheden van Incassomedewerker zijn niet heel uitgebreid. Daarom bieden veel bedrijven een extra scholingsmogelijkheden.

Baankans Incassomedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

18


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Incassomedewerker worden: Opleidingen tot Incassomedewerker

Wil je incassomedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Incassomedewerker? 

Om Incassomedewerker te worden moet je minimaal een MBO niveau 4 opleiding hebben afgerond en verstand hebben van incassowerkzaamheden en vaak ook van hypotheken. Ook kan je met een HBO diploma aan de slag als Incassomedewerker.

De opleidingen zullen vrijwel altijd in juridische richting zijn. Tijdens deze opleidingen zal er veel aandacht worden besteed aan de juridische kanten van het vak maar zal er ook gekeken worden naar bijvoorbeeld de werking van hypotheken. Tijdens je werk zal er vooral worden besproken hoe je het best om kan gaan met klanten en wat goede oplossingen zijn.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Incassomedewerker

Telefonisch Incasseren 2 | Faircasso
De gevorderde training ‘Telefonisch Incasseren’ is bedoeld voor de incassomedewerker die extra verdieping zoekt in zijn of haar gespreksvaardigheden. Tijdens deze training leert u hoe u verschillend gedrag kunt herkennen
Meer opleidingen Incassomedewerker

Weet je nog niet of je Incassomedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Incassomedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Incassomedewerker

Met wie werkt een Incassomedewerker samen? 

Als Incassomedewerker kom je vooral in aanraking met de debiteuren. Zij zijn uteindelijk degenen die jij moet aanmanen om hun schuld af te betalen. Je hebt met hen vaak telefonisch contact en overlegt met hen over mogelijk oplossingen. Ook met de crediteuren heb je contact. Dit zijn vaak tevens je opdrachtgevers en je houdt hen op de hoogte van de stand van zaken en overlegt ook met hen over mogelijke oplossingen. Soms sta je in contact met de rechtbank of met juristen als er juridische stappen ondernomen moeten. Hierbij moet je bijvoorbeel denken aan dagvaardingen of exploten.


 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist
Incassomedewerker


Organisaties waar een Incassomedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Incassomedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker ben je werkzaam in de profit sector. Je werkt vaak voor grote bedrijven die veel debiteuren hebben. Voorbeelden zijn banken, maar ook kun je denken aan verzekeraars. Deze bedrijven hebben vaak veel Incassomedewerkers die op verschillende gebieden gespecialiseerd zijn.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Incassomedewerker

Waar kun je het beste werken als Incassomedewerker? Hieronder vind je de best door de Incassomedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Incassomedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Incassomedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Incassomedewerker.

Welke competenties heeft een Incassomedewerker nodig?

Een Incassomedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Incassomedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Incassomedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Incassomedewerker nodig? 

Als Incassomedewerker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld, omdat je veel informatie te verwerken krijgt en ook vaak met allerlei dingen rekening moet houden (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je direct bent. Als je mensen erop wijst dat ze hun schulden moeten afbetalen dan heeft het geen zin om om de feiten heen te draaien. Gezag uitstralen kan daarbij helpen omdat dat zorgt dat mensen sneller onder de indruk zijn en dan misschien eerder dan geneigd hun schulden af te betalen(Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Incassomedewerker


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Incassomedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Incassomedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Incassomedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Incassomedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Incassomedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Incassomedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Incassomedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Incassomedewerker iets voor je?

Zou je graag Incassomedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Incassomedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Incassomedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar