Incassomedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Incassomedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep incassomedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je incassomedewerker wordt.

 

Wat is een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker heb je telefonisch contact met debiteuren om te zorgen dat zij hun schulden afbetalen aan degenen die nog geld van hen tegoed hebben (de crediteuren). Dit kan zijn op het gebied van hypotheken maar ook op het gebied van andere schulden, zoals leningen. Als de debiteuren hun afspraken niet nakomen moet jij ervoor zorgen dat er passende maatregelen worden genomen.

Daarnaast controleer je de betalingsregelingen. Dit doe je als Incassomedewerker voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Verder ben je bezig met het opstellen van dagvaardingen en andere exploten. Je onderhoudt in je werk als Incassomedewerker niet alleen contacten met de debiteuren maar ook met opdrachtgevers en andere partijen zoals de rechtbank of juristen.

 

 


 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Incassomedewerker?

Werk je al als Incassomedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Incassomedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Incassomedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Incassomedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3395

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Incassomedewerker

Wat verdient een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker verdien je zo tussen de €1500 en €3395 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk opleiding, ervaring en werkgever. Met een MBO achtergrond ligt het salaris rond de €1500 en €1600 bruto per maand. Heb je daarentegen een HBO opleiding afgerond dan ligt je salaris al gauw rond de €2000 tot €3000 bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Sommige bedrijven bieden een 13de maand terwijl andere dit helemaal niet doen. Wel zie je dat de meeste bedrijven een extra opleiding van de werknemer willen betalen. Soms krijg je korting op bank- en verzekeringsproducten.

Salarisschaal Incassomedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Incassomedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Incassomedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Incassomedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Incassomedewerker vacatures

Vacature Incassomedewerker particulieren Amersfoort
Manpower
Over de functie Heb jij ervaring met het voeren van weerstandsgesprekken en kun jij zelfs te midden van een pittig gesprek meeleven met je gesprekspartner? Dan is onze opdrachtgever op …
Vacature Incassomedewerker Amsterdam
Manpower
Over de functie Het tijdig verwerken van betalingen kan een opgave zijn, maar als incassomedewerker kun jij je als geen ander verplaatsen in een ander om dit in goede banen …
Vacature Incassomedewerker pensioenen Amersfoort
Manpower
Over de functie Incasso’s vorderen op de zakelijke markt: vanuit jouw ervaring als incasseerder weet jij wat hierbij komt kijken. Jij hebt ervaring met het voeren van weerstandsgesprekken met zakelijke …
Vacature Incassomedewerker invorderen UWV Amsterdam
Manpower
Over de functie Jij hebt ten minste een jaar ervaring als incassomedewerker of vergelijkbaar en daarom zoeken wij jou! Voor jouw kennis over wet- en regelgevingen rondom Sociale Zekerheid word …
Vacature Incassomedewerker, Tilburg
Yource
Jij gaat je als Incassomedewerker bezighouden met alles wat met incassowerkzaamheden te maken heeft, zoals het maken van een geschikte betalingsregeling en vragen beantwoorden omtrent betalingsachterstanden. Voor deze functie bij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Incassomedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Incassomedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief van een Incassomedewerker is redelijk goed maar wel afhankelijk van de economische situatie, de mate waarin mensen geld (moeten) lenen.

De doorgroeimogelijkheden van Incassomedewerker zijn niet heel uitgebreid. Daarom bieden veel bedrijven een extra scholingsmogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Incassomedewerker

Het beroep Incassomedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Incassomedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Incassomedewerkers is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

43

Baankans Incassomedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Incassomedewerker worden: Opleidingen tot Incassomedewerker

Wil je Incassomedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Incassomedewerker.

Hoe word je een Incassomedewerker? 

Om Incassomedewerker te worden moet je minimaal een MBO niveau 4 opleiding hebben afgerond en verstand hebben van incassowerkzaamheden en vaak ook van hypotheken. Ook kan je met een HBO diploma aan de slag als Incassomedewerker.

De opleidingen zullen vrijwel altijd in juridische richting zijn. Tijdens deze opleidingen zal er veel aandacht worden besteed aan de juridische kanten van het vak maar zal er ook gekeken worden naar bijvoorbeeld de werking van hypotheken. Tijdens je werk zal er vooral worden besproken hoe je het best om kan gaan met klanten en wat goede oplossingen zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Incassomedewerker

Er zijn geen opleidingen Incassomedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Incassomedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch

Omscholen tot Incassomedewerker

Als je je wilt omscholen tot Incassomedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Incassomedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Incassomedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Incassomedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Incassomedewerker

Als je Incassomedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Incassomedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Incassomedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Incassomedewerker?

Competenties en Vaardigheden Incassomedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Incassomedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Incassomedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Incassomedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Incassomedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Incassomedewerker. Als Incassomedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Incassomedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Incassomedewerker

Vakkennis voor een Incassomedewerker

Het is voor een Incassomedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Incassomedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Incassomedewerker


Werkervaring Incassomedewerker

Het is voor een startend Incassomedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Incassomedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Incassomedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Incassomedewerker

Met wie werkt een Incassomedewerker samen? 

Als Incassomedewerker kom je vooral in aanraking met de debiteuren. Zij zijn uteindelijk degenen die jij moet aanmanen om hun schuld af te betalen. Je hebt met hen vaak telefonisch contact en overlegt met hen over mogelijk oplossingen. Ook met de crediteuren heb je contact. Dit zijn vaak tevens je opdrachtgevers en je houdt hen op de hoogte van de stand van zaken en overlegt ook met hen over mogelijke oplossingen. Soms sta je in contact met de rechtbank of met juristen als er juridische stappen ondernomen moeten. Hierbij moet je bijvoorbeel denken aan dagvaardingen of exploten.


 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist
Incassomedewerker


Organisaties waar een Incassomedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Incassomedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker ben je werkzaam in de profit sector. Je werkt vaak voor grote bedrijven die veel debiteuren hebben. Voorbeelden zijn banken, maar ook kun je denken aan verzekeraars. Deze bedrijven hebben vaak veel Incassomedewerkers die op verschillende gebieden gespecialiseerd zijn.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Incassomedewerker

Waar kun je het beste werken als Incassomedewerker? Hieronder vind je de best door de Incassomedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Incassomedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Incassomedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Incassomedewerker.

Welke competenties heeft een Incassomedewerker nodig?

Een Incassomedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Incassomedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Incassomedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Incassomedewerker nodig? 

Als Incassomedewerker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld, omdat je veel informatie te verwerken krijgt en ook vaak met allerlei dingen rekening moet houden (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je direct bent. Als je mensen erop wijst dat ze hun schulden moeten afbetalen dan heeft het geen zin om om de feiten heen te draaien. Gezag uitstralen kan daarbij helpen omdat dat zorgt dat mensen sneller onder de indruk zijn en dan misschien eerder dan geneigd hun schulden af te betalen(Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Incassomedewerker


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Incassomedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Incassomedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Incassomedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Incassomedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Incassomedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Incassomedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Incassomedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Incassomedewerker iets voor je?

Zou je graag Incassomedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Incassomedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Incassomedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Incassomedewerker

Vacature Telefonisch Incassomedewerker, Tilburg
Yource
Ben jij empathisch, sta jij stevig in je schoenen en krijg je er een kick van om klanten te woord te staan? Ga bij GGN aan de slag als Telefonisch …
Vacature Incassomedewerker, Heerenveen
Randstad
Op zoek naar een interessante parttime baan of bijbaan waarbij je thuis kunt werken? Hier is je kans Bij Arvato in Heerenveen zoeken wij gemotiveerde incassomedewerkers Ben jij goed met …
Vacature Incassomedewerker (Franstalig), Heerenveen
Randstad
Ben jij op zoek naar serieuze baan waarbij jij elke dag klanten van dienst bent in de Franse taal? Trekt de financiële sector jou wel en lijkt het jou leuk …
Vacature Incassomedewerker
Work-On
Vacaturebeschrijving: Als incassomedewerker staat contact met de meest uiteenlopende mensen dagelijks bovenaan je to-do-list. Waarom je ze belt? Alle mensen die je spreekt kampen om verschillende redenen met betalingsachterstanden. Hoe …
Vacature Incassomedewerker
Luba
Over de functie Als incassomdewerker beheer je incassodossiers van allerlei opdrachtgevers zoals overheidsinstanties, het MKB, medische dienstverleners of woningbouwcorporaties. Je voert alle administratieve werkzaamheden binnen het gehele incassotraject uit, vanaf …

Actuele blogposts


reacties op Incassomedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar