Incassomedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Incassomedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep incassomedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je incassomedewerker wordt.

 

Wat is een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker heb je telefonisch contact met debiteuren om te zorgen dat zij hun schulden afbetalen aan degenen die nog geld van hen tegoed hebben (de crediteuren). Dit kan zijn op het gebied van hypotheken maar ook op het gebied van andere schulden, zoals leningen. Als de debiteuren hun afspraken niet nakomen moet jij ervoor zorgen dat er passende maatregelen worden genomen.

Daarnaast controleer je de betalingsregelingen. Dit doe je als Incassomedewerker voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Verder ben je bezig met het opstellen van dagvaardingen en andere exploten. Je onderhoudt in je werk als Incassomedewerker niet alleen contacten met de debiteuren maar ook met opdrachtgevers en andere partijen zoals de rechtbank of juristen.

 

 


 Wil je werken als Incassomedewerker?

Werk je al als Incassomedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Incassomedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Incassomedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Incassomedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3395

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Incassomedewerker

Wat verdient een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker verdien je zo tussen de €1500 en €3395 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk opleiding, ervaring en werkgever. Met een MBO achtergrond ligt het salaris rond de €1500 en €1600 bruto per maand. Heb je daarentegen een HBO opleiding afgerond dan ligt je salaris al gauw rond de €2000 tot €3000 bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Sommige bedrijven bieden een 13de maand terwijl andere dit helemaal niet doen. Wel zie je dat de meeste bedrijven een extra opleiding van de werknemer willen betalen. Soms krijg je korting op bank- en verzekeringsproducten.

Salarisschaal Incassomedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Incassomedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Incassomedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Incassomedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Incassomedewerker vacatures

Vacature Incassomedewerker Particulieren (tijdelijk)
ARTO RECRUITMENT
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever, bestaande uit ruim 400 gedreven professionals, is een ambitieuze, maar vooral grote speler op het gebied van Credit Management en Financial Services. Zij werken nauw samen met …
Vacature Incassomedewerker Particulieren (tijdelijk)
ARTO RECRUITMENT
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever, bestaande uit ruim 400 gedreven professionals, is een ambitieuze, maar vooral grote speler op het gebied van Credit Management en Financial Services. Zij werken nauw samen met …
Vacature Incassomedewerker Particulieren
ARTO Recruitment
Samen met jouw team, bestaande uit gedreven professionals, ben je verantwoordelijk voor het doelgericht en efficiënt incasseren van particuliere geldvorderingen. Deze vorderingen zijn ontstaan door langdurige achterstanden op betaalpassen, consumptief …
Vacature Incassomedewerker pensioenen Amersfoort
Manpower
Incasso’s vorderen op de zakelijke markt: vanuit jouw ervaring als incasseerder weet jij wat hierbij komt kijken. Jij hebt ervaring met het voeren van weerstandsgesprekken met zakelijke klanten en zoekt …
Vacature Incassomedewerker invorderen UWV Amsterdam
Manpower
Heb jij kennis van wet- en regelgevingen rondom Sociale Zekerheid en heb je minstens een jaar als incassomedewerker of vergelijkbaar gewerkt? Dan is deze veelzijdige baan bij UWV jou op het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Incassomedewerker

Wat is de toekomst van Incassomedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief van een Incassomedewerker is redelijk goed maar wel afhankelijk van de economische situatie, de mate waarin mensen geld (moeten) lenen.

De doorgroeimogelijkheden van Incassomedewerker zijn niet heel uitgebreid. Daarom bieden veel bedrijven een extra scholingsmogelijkheden.

Baankans Incassomedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Incassomedewerker worden: Opleidingen tot Incassomedewerker

Wil je Incassomedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Incassomedewerker.

Hoe word je een Incassomedewerker? 

Om Incassomedewerker te worden moet je minimaal een MBO niveau 4 opleiding hebben afgerond en verstand hebben van incassowerkzaamheden en vaak ook van hypotheken. Ook kan je met een HBO diploma aan de slag als Incassomedewerker.

De opleidingen zullen vrijwel altijd in juridische richting zijn. Tijdens deze opleidingen zal er veel aandacht worden besteed aan de juridische kanten van het vak maar zal er ook gekeken worden naar bijvoorbeeld de werking van hypotheken. Tijdens je werk zal er vooral worden besproken hoe je het best om kan gaan met klanten en wat goede oplossingen zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Incassomedewerker

Er zijn geen opleidingen Incassomedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Incassomedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch

Omscholen of doorgroeien tot Incassomedewerker

Als je Incassomedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Incassomedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Incassomedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Incassomedewerker?

Competenties en Vaardigheden Incassomedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Incassomedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Incassomedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Incassomedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Incassomedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Incassomedewerker. Als Incassomedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Incassomedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Incassomedewerker

Vakkennis voor een Incassomedewerker

Het is voor een Incassomedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Incassomedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Incassomedewerker


Werkervaring Incassomedewerker

Het is voor een startend Incassomedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Incassomedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Incassomedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Incassomedewerker

Met wie werkt een Incassomedewerker samen? 

Als Incassomedewerker kom je vooral in aanraking met de debiteuren. Zij zijn uteindelijk degenen die jij moet aanmanen om hun schuld af te betalen. Je hebt met hen vaak telefonisch contact en overlegt met hen over mogelijk oplossingen. Ook met de crediteuren heb je contact. Dit zijn vaak tevens je opdrachtgevers en je houdt hen op de hoogte van de stand van zaken en overlegt ook met hen over mogelijke oplossingen. Soms sta je in contact met de rechtbank of met juristen als er juridische stappen ondernomen moeten. Hierbij moet je bijvoorbeel denken aan dagvaardingen of exploten.


 • Debiteuren
 • Crediteuren/Opdrachtgevers
 • Rechtbank
 • Jurist
Incassomedewerker


Organisaties waar een Incassomedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Incassomedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Incassomedewerker?

Als Incassomedewerker ben je werkzaam in de profit sector. Je werkt vaak voor grote bedrijven die veel debiteuren hebben. Voorbeelden zijn banken, maar ook kun je denken aan verzekeraars. Deze bedrijven hebben vaak veel Incassomedewerkers die op verschillende gebieden gespecialiseerd zijn.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Incassomedewerker

Waar kun je het beste werken als Incassomedewerker? Hieronder vind je de best door de Incassomedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Incassomedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Incassomedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Incassomedewerker.

Welke competenties heeft een Incassomedewerker nodig?

Een Incassomedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Incassomedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Incassomedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Incassomedewerker nodig? 

Als Incassomedewerker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld, omdat je veel informatie te verwerken krijgt en ook vaak met allerlei dingen rekening moet houden (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je direct bent. Als je mensen erop wijst dat ze hun schulden moeten afbetalen dan heeft het geen zin om om de feiten heen te draaien. Gezag uitstralen kan daarbij helpen omdat dat zorgt dat mensen sneller onder de indruk zijn en dan misschien eerder dan geneigd hun schulden af te betalen(Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Incassomedewerker


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Incassomedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Incassomedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Incassomedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Incassomedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Incassomedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Incassomedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Incassomedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Incassomedewerker iets voor je?

Zou je graag Incassomedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Incassomedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Incassomedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Incassomedewerker

Vacature Incassomedewerker Particulieren (tijdelijk)
ARTO Recruitment
Samen met jouw team, bestaande uit gedreven professionals, ben je verantwoordelijk voor het doelgericht en efficiënt incasseren van particuliere geldvorderingen. Deze vorderingen zijn ontstaan door langdurige achterstanden op betaalpassen, consumptief …
Vacature Incassomedewerker invorderen UWV Utrecht
Manpower
Heb jij kennis van wet- en regelgeving rondom Sociale Verzekeringen én werkervaring op gebied van incasso’s en invorderingen? Dan ben jij de (toekomstig) incassomedewerker waarmee UWV graag kennismaakt! In deze …
Vacature Incassomedewerker
YoungCapital
Wat ga je doen? Het bedrijf waarvoor je gaat werken ondersteunt klanten op gebied van debiteuren. De klanten waar je voor werkt zijn de grootste e-commerce en telecom bedrijven van …
Vacature Incassomedewerker invorderen UWV Amsterdam
Manpower Nederland
Jouw baan Heb jij kennis van wet- en regelgevingen rondom Sociale Zekerheid en heb je minstens een jaar als incassomedewerker of vergelijkbaar gewerkt? Dan is deze veelzijdige baan bij UWV …
Vacature Incassomedewerker Amsterdam
Manpower Nederland
Jouw baan Het tijdig verwerken van betalingen kan een opgave zijn, maar als incassomedewerker kun jij je als geen ander verplaatsen in een ander om dit in goede banen te …

Actuele blogposts


reacties op Incassomedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar