Inpakker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inpakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inpakker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inpakker wordt.

 

Wat is een Inpakker?

Een inpakker is, zoals te verwachten, iemand die inpakt. Wat een inpakker inpakt is daarmee verder open gelaten. Voedsel zoals groenten en fruit wordt vaak nog handmatig verpakt, maar ook in magazijnen (van webwinkels of posterorderbedrijven) moet veel ingepakt worden. Het takenpakket van een inpakker zal zich hooguit uitstrekken tot wat administratieve bezigheden, maar zal vooral bestaan uit inpakken. In veel gevallen gaat dit om vakantiewerk. In het geval van groente en fruit is er op dit gebied veel in te pakken, en wordt er daarvoor veel tijdelijk personeel gezocht (vaak voor een dienstverband van hooguit drie maanden).

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Inpakker?

Werk je al als Inpakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inpakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inpakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inpakker in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Magazijnmedewerker
  • Administratief medewerker
  • Inpakker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

228


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inpakker

Wat verdient een Inpakker?

Doordat er geen opleiding voor nodig is, zal het salaris voor inpakwerk zeer zelden boven het modaal inkomen uitkomen. Een salaris van 1200 tot 1800 per maand is te verwachten bij een voltijd aanstelling. Voor vakantiewerk worden vaak scholieren en studenten aangenomen die geen vast contract ontvangen maar per uur betaald krijgen.

Salarisschaal Inpakker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inpakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Inpakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inpakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Inpakker vacatures

Vacature Inpakker (staalrollen)
Tata Steel Europe
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ben …
Vacature Inpakker
Plukon Food Group
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Op …
Vacature Inpakker PARTTIME
Randstad
Functieomschrijving Wil je parttime aan de slag als inpakker? Vind je het fijn om in een gezellig team te werken? Heb je oog voor detail, waardoor je netjes en snel …
Vacature Inpakker
Tempo-Team
Functieomschrijving Op zoek naar een baan in de productie als inpakker met goed salaris én toeslag? Wij hebben hem voor je! Ga aan de slag als inpakker/productiemedewerker bij deze topwerkgever …
Vacature Inpakker, Beaphar
Tempo-Team
Functieomschrijving Productiewerk saai? Pff, niet bij Beaphar hoor! Hier maak je de grootste lol, heb je veel afwisseling én neem je vanaf 18 jaar al €11,86 per uur mee naar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inpakker

Wat zijn de baankansen voor een Inpakker?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk voor inpakkers. Vooral tijdens de zomermaanden zijn inpakmedewerkers zeer gewild. Het verkrijgen van een vaste aanstelling is lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Doorgroeimogelijkheden zijn er amper, een inpakker kan zich hooguit opwerken tot leidinggevende. Voor hogere functies zal hij of zij een opleiding moeten volgen.

De actuele kans op werk voor een Inpakker

Het beroep Inpakker is onderdeel van de beroepsfamilie Inpakkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inpakkers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

228

Baankans Inpakker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inpakker worden: Opleidingen tot Inpakker

Wil je Inpakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inpakker.

Hoe word je een Inpakker? 

Voor inpakwerk is geen opleiding vereist. Er zijn wat dingen die belangrijk zijn om te weten, maar deze zijn te leren tijdens het werk en vereisen geen speciale opleiding. Voor sommige magazijnfuncties die meer taken behelzen kan een mbo-opleiding wenselijk zijn, maar dan wordt al voorbij gegaan aan het onderwerp van deze pagina, namelijk inpakken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inpakker

Er zijn geen opleidingen Inpakker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inpakker in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen tot Inpakker

Als je je wilt omscholen tot Inpakker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Inpakker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Inpakker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Inpakker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inpakker

Als je Inpakker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inpakker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inpakker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inpakker?

Competenties en Vaardigheden Inpakker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inpakker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inpakker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inpakker

Trainingen & cursussen Energie
Energie

Persoonlijkheid van een Inpakker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inpakker. Als Inpakker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inpakker:


zie volledige beschrijving persoonstype Inpakker

Vakkennis voor een Inpakker

Het is voor een Inpakker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inpakker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inpakker


Werkervaring Inpakker

Het is voor een startend Inpakker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inpakker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Magazijnmedewerker .

Iets anders leren?

Is Inpakker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inpakker

Met wie werkt een Inpakker samen? 

Het netwerk van een inpakker bestaat uit andere inpakkers en een leidinggevende. In het geval van magazijnwerk kunnen hier administratieve medewerkers en eventueel andere beroepen aan toegevoegd worden, afhankelijk van het bedrijf.


  • Magazijnmedewerker
  • Administratief medewerker
  • Inpakker
Inpakker


Organisaties waar een Inpakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inpakker meestal werkt.

Waar werkt een Inpakker?

Inpakkers werken hoofdzakelijk in voedselproducerende bedrijven of magazijnen van (web)winkels/postorderbedrijven.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Inpakker

Waar kun je het beste werken als Inpakker? Hieronder vind je de best door de Inpakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inpakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inpakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inpakker.

Welke competenties heeft een Inpakker nodig?

Een Inpakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inpakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inpakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inpakker nodig? 

Voor inpakwerk is niet echt een uitgesproken persoonstype gewenst of vereist. Een inpakker is hooguit een Succesvolle werker, omdat het enige belangrijke van zijn taak is dat hij binnen de gegeven tijd genoeg inpakt (doelgericht werkt).

Bekijk de persoonstypen voor Inpakker


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inpakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inpakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inpakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inpakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inpakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inpakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inpakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inpakker iets voor je?

Zou je graag Inpakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inpakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Inpakker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Inpakker

Vacature Inpakkers 3 ploegen
Olympia
Bedrijfsomschrijving Bij een groot nieuw bedrijf in Zwolle. Je werkt bij een innovatief en groeiend bedrijf met veel potentie. Het bedrijf zit in de Hessenpoort en werkt in 3 ploegen.
Vacature Inpakker Magazijn
Olympia
Bedrijfsomschrijving De opdrachtgever is een succesvolle producent van beveiligingscamera's met een prachtig nieuw Europees distributiecentrum gevestigd in Hoofddorp. De opdrachtgever is een wereldwijd toonaangevende leverancier van IoT-oplossingen met video als …
Vacature Inpakker groente
Olympia
Bedrijfsomschrijving In de regio van Someren. Bij een productiebedrijf. Hier kom je terecht in een team van 6 personen. Het gaat om een fulltime baan. De werktijden zijn van – …
Vacature Inpakker 2 ploegen
Olympia
Bedrijfsomschrijving Via Olympia ga je werken voor bedrijf dat is gevestigd in Kampen. Het ontwikkelt en produceert vanaf 1992 al innovatieve cosmetische producten en medical devices voor zowel high-end luxemerken …
Vacature Inpakker parttime oproep
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je gaat werken binnen een ambitieuze organisatie in Schijndel (ook prima te bereiken vanuit Oss, Veghel, Den Bosch, Boxtel en Eindhoven) die hard op weg is om de top …

Actuele blogposts


reacties op Inpakker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar