Interieurbouwer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Interieurbouwer worden: Opleidingen tot Interieurbouwer

Wil je Interieurbouwer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Interieurbouwer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Interieurbouwer.

Hoe word je een Interieurbouwer? 

Interieurbouwer wordt je minimaal met een mbo-opleiding tot bijvoorbeeld meubelmaker. Er is geen specifieke opleiding voor, dit is omdat de benodigde vaardigheden voldoende ontwikkeld worden bij al bestaande opleidingen. Naast de opleiding wordt doorgaans wel minstens een jaar werkervaring gevraagd, en vaak ook een rijbewijs (B).

De 1 best beoordeelde opleidingen Interieurbouwer

bijgewerkt op 15-10-2021

SketchUp Make
Deze cursus biedt: 24-7 Toegang tot de online cursus Sketchup Make (+43 video’s) Downloadbaar bronmateriaal bij video’s Nederlandstalig onderwijs Certificaat na afronding Cursus SketchUp make SketchUp Make is een 3D …
SketchUp Make

Is het verstandig om Interieurbouwer te worden?

Voordat je aan een opleiding Interieurbouwer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Interieurbouwer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Interieurbouwer?

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel goed voor interieurbouwers. Wel betreffen veel vacatures tijdelijke klussen, maar dit zijn wel goede gelegenheden om ervaring op te doen. En ervaring is wat vaak gevraagd wordt voor de vaste aanstellingen. Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen de interieurbouw ook voldoende. Echter, de directie van een interieurbouwbedrijf bestaat in principe ook uit “interieurbouwers”, terwijl deze natuurlijk niet zoveel door te groeien hebben. Het is beter om te zeggen dat de monteurs, operators en dergelijke goede doorgroeimogelijkheden hebben binnen de interieurbouw.

De actuele kans op werk voor een Interieurbouwer

Het beroep Interieurbouwer is onderdeel van de beroepsfamilie Timmerlieden werkplaats en interieur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Timmerlieden werkplaats en interieur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

123

Baankans Interieurbouwer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Interieurbouwer

Als je je wilt omscholen tot Interieurbouwer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Interieurbouwer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Interieurbouwer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Interieurbouwer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Interieurbouwer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Interieurbouwer - Leerling
Artiflex
Voor onze vacature in de regio Doetinchem zoeken wij een interieurbouwer leerling . Voor deze vacature heb je technisch inzicht en heb je de interesse in het bouwen en plaatsen …
Vacature (Leerling) Interieurbouwer
Accres HR Solutions
Ben je geïnteresseerd in de interieurbouw en alles wat daarbij komt kijken? Of het nu gaat om meubels, keukens, winkelinterieur of tiny houses; jij draait er je hand niet voor …
Vacature Leerling interieurbouwer / monteur
Induflex Personeelsdiensten
Leerling interieurbouwer Heb jij ervaring met timmerwerkzaamheden door stage en/of werk? Functieomschrijving: Als leerling interieurbouwer ben je verantwoordelijk voor het maken van interieurs voor diverse grote winkelketens, dit gebeurt op …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Interieurbouwer

Als je Interieurbouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Interieurbouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Interieurbouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Interieurbouwer?

Competenties en Vaardigheden Interieurbouwer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Interieurbouwer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Interieurbouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Interieurbouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Interieurbouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Interieurbouwer. Als Interieurbouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Interieurbouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Interieurbouwer

Vakkennis voor een Interieurbouwer

Het is voor een Interieurbouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Interieurbouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Interieurbouwer

SketchUp Make
Deze cursus biedt: 24-7 Toegang tot de online cursus Sketchup Make (+43 video’s) Downloadbaar bronmateriaal bij video’s Nederlandstalig onderwijs Certificaat na afronding Cursus SketchUp make SketchUp Make is een 3D …
SketchUp Make

Werkervaring Interieurbouwer

Het is voor een startend Interieurbouwer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Interieurbouwer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Interieurbouwer, maar iets anders?

Is een opleiding Interieurbouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Interieurbouwer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Interieurbouwer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Interieurbouwer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Interieurbouwer te worden?

Zou je graag Interieurbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Interieurbouwer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar