Interieurverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Interieurverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interieurverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interieurverzorger wordt.

 

Wat is een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, het interieur. ‘Interieurverzorger’ is eigenlijk een modernere benaming voor ‘Schoonmaker’.

De Interieurverzorger kan schoonmaken in universiteiten, kantoren, hotels, bioscopen enzovoort, maar ook bij particulieren thuis. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het vegen en dweilen van vloeren, stoffen, het schoonmaken van de toiletten en het legen van prullenbakken. De precieze taken hangen natuurlijk af van de werkplek. Zo maken Interieurverzorgers in hotels ook bedden op.

Interieurverzorgers hebben meestal weinig aanzien, terwijl het van groot belang is dat (werk)ruimtes schoon en goed onderhouden zijn. Interieurverzorgers nemen veel taken uit handen van een bedrijf. Meestal is een Interieurverzorger ’s avonds aan het werk, zodat hij de werknemers niet in de weg loopt.

Wil je werken als Interieurverzorger?

Werk je al als Interieurverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Interieurverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Interieurverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Interieurverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Particulier
 • Kantoormedewerkers
 • Hotelgasten
 • Serveersters
 • Collega Interieurverzorgers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Interieurverzorger

Wat verdient een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger kan rekenen op zo’n €1400,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de leeftijd, ervaring en precieze werkzaamheden van de Interieurverzorger. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de Interieurverzorger is en hoe meer ervaring hij heeft, hoe hoger zijn loon zal zijn. Ook geldt vaak dat hoe ingewikkelder de schoonmaakwerkzaamheden zijn en hoe meer verantwoordelijkheid een Interieurverzorger heeft, hoe meer salaris hij zal ontvangen. Als een Interieurverzorger een cursus heeft gevolgd en/of zich heeft gespecialiseerd, kan zijn loon ook hoger zijn dan gemiddeld.

Als een Interieurverzorger een eigen bedrijf heeft, hangen zijn verdiensten onder andere af van het aantal klussen dat hij krijgt en het aantal werknemers dat hij in dienst heeft.

Tevens gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als een vakantietoeslag van 8%, toeslagen bij het werken in avonduren, weekenden of op feestdagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Interieurverzorger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Interieurverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Interieurverzorger vacatures

Vacature Interieurverzorger M/ V
Uitzendbureau.nl
  Omschrijving Als interieurverzorgster zorg jij dat de vakantiehuisjes er weer tip top er uitzien. Ben jij op maandag en vrijdag ochtend beschikbaar om aan het werk te gaan, neem …
Interieurverzorger
Uitzendbureau.nl
Voor verschillende projecten zijn wij op zoek naar een ervaren interieurverzorger(st)er. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het schoonmaken van kantoren, winkels, en scholen. Arbeidsvoorwaarden Je krijgt een baan voor ongeveer …
Interieurverzorger Nijmegen
Uitzendbureau.nl
In het centrum van Nijmegen zoeken wij een interieurverzorger die van maandag tot vrijdag schoonmaakwerkzaamheden wil verrichten van 9.30 tot 11.30 uur. Het gaat om het schoonmaken van een winkel. …
Interieurverzorger / Schoonmaker (26 uur)
Snack Connection Giessen
Snack Connection - Giessen zoekt een Interieurverzorger / Schoonmaker (26 uur) te Giessen VMBO / MAVO geplaatst op 20-05-2020 Interieurverzorger / Schoonmaker (26 uur) Bedrijfsprofiel: Snack Connection is een jonge …
INTERIEURVERZORGER(STER)
Uitzendbureau.nl
Wij zijn op zoek naar een interieurverzorger(ster) die goed zelfstandig kan werken. Werkdagen zijn maandag en vrijdag van 9.00u tot 15.00u. Houd jij van schoon en netjes? Steek je graag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Interieurverzorger

Wat is de toekomst van Interieurverzorger?

Er zijn veel vacatures voor Interieurverzorgers. Het arbeidsmarktperspectief is dus prima. Wel worden weinig fulltime banen aangeboden. De meeste banen betreffen functies op parttime- of oproepbasis. Vaak wordt een gebouw namelijk niet elke dag schoongemaakt.

Een Interieurverzorger heeft niet veel doorgroeimogelijkheden. Door middel van cursussen kan hij zich specialiseren, bijvoorbeeld in het schoonmaken van fabrieksonderdelen. Ook kan hij leidinggevende worden of een eigen bedrijf beginnen.

Baankans Interieurverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Interieurverzorger worden: Opleidingen tot Interieurverzorger

Wil je interieurverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Interieurverzorger? 

Om Interieurverzorger te worden, heb je meestal geen opleiding nodig. Wel is het van belang dat je secuur werkt en oog hebt voor details. Bij sommige werkplekken kan een cursus nodig zijn. Zo kan het zijn dat een Interieurverzorger die werkt in een hotel, eerst een cursus krijgt waarin hij leert hoe hij bepaalde werkzaamheden aan moet pakken, zoals het opmaken van bedden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Interieurverzorger

Er zijn geen opleidingen Interieurverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Interieurverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Netwerk Interieurverzorger

Met wie werkt een Interieurverzorger samen? 

Het netwerk van een Interieurverzorger hangt af van wat voor soort ruimtes hij schoonmaakt. Werkt hij bij een particulier in huis, dan heeft hij vaak contact met deze particulier. Werkt een Interieurverzorger in een kantoor, dan kan het zijn dat hij in aanraking komt met de mensen die in dit kantoor werken. Werkt een Interieurverzorger in een hotel, dan komt hij onder andere in contact met gasten en ander hotelpersoneel, zoals serveersters. Kortom: overal ontmoet de Interieurverzorger andere mensen. Bovendien werkt hij vaak samen met andere Interieurverzorgers.


 • Particulier
 • Kantoormedewerkers
 • Hotelgasten
 • Serveersters
 • Collega Interieurverzorgers
Interieurverzorger


Organisaties waar een Interieurverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Interieurverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger kan bij allerlei soorten bedrijven in de profit- of non-profitsector aan de slag. Zo kan hij werkzaam zijn bij kantoren of horecagelegenheden, maar ook bij scholen of universiteiten. Bovendien kan een Interieurverzorger aan de slag bij particulieren in huis.

Een Interieurverzorger kan tevens zijn eigen schoonmaakbedrijf beginnen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Interieurverzorger

Waar kun je het beste werken als Interieurverzorger? Hieronder vind je de best door de Interieurverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Interieurverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Interieurverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Interieurverzorger.

Welke competenties heeft een Interieurverzorger nodig?

Een Interieurverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Interieurverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Interieurverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Interieurverzorger nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Interieurverzorger zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Interieurverzorger is gedreven, hardwerkend, efficiënt en doelgericht. Ook heeft hij veel energie, want schoonmaakwerk kan erg zwaar zijn. (Succesvolle Werker).

Voor een echt schone locatie is het belangrijk dat de Interieurverzorger heel nauwkeurig werkt. Hij heeft veel discipline en heeft veel aandacht voor hygiëne (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Interieurverzorger


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Interieurverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Interieurverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Interieurverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Interieurverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Interieurverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Interieurverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Interieurverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Interieurverzorger iets voor je?

Zou je graag Interieurverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Interieurverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Interieurverzorger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar