Interieurverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Interieurverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interieurverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interieurverzorger wordt.

 

Wat is een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, het interieur. ‘Interieurverzorger’ is eigenlijk een modernere benaming voor ‘Schoonmaker’.

De Interieurverzorger kan schoonmaken in universiteiten, kantoren, hotels, bioscopen enzovoort, maar ook bij particulieren thuis. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het vegen en dweilen van vloeren, stoffen, het schoonmaken van de toiletten en het legen van prullenbakken. De precieze taken hangen natuurlijk af van de werkplek. Zo maken Interieurverzorgers in hotels ook bedden op.

Interieurverzorgers hebben meestal weinig aanzien, terwijl het van groot belang is dat (werk)ruimtes schoon en goed onderhouden zijn. Interieurverzorgers nemen veel taken uit handen van een bedrijf. Meestal is een Interieurverzorger ’s avonds aan het werk, zodat hij de werknemers niet in de weg loopt.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Interieurverzorger?

Werk je al als Interieurverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Interieurverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Interieurverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Interieurverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Particulier
 • Kantoormedewerkers
 • Hotelgasten
 • Serveersters
 • Collega Interieurverzorgers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

73


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Interieurverzorger

Wat verdient een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger kan rekenen op zo’n €1400,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de leeftijd, ervaring en precieze werkzaamheden van de Interieurverzorger. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de Interieurverzorger is en hoe meer ervaring hij heeft, hoe hoger zijn loon zal zijn. Ook geldt vaak dat hoe ingewikkelder de schoonmaakwerkzaamheden zijn en hoe meer verantwoordelijkheid een Interieurverzorger heeft, hoe meer salaris hij zal ontvangen. Als een Interieurverzorger een cursus heeft gevolgd en/of zich heeft gespecialiseerd, kan zijn loon ook hoger zijn dan gemiddeld.

Als een Interieurverzorger een eigen bedrijf heeft, hangen zijn verdiensten onder andere af van het aantal klussen dat hij krijgt en het aantal werknemers dat hij in dienst heeft.

Tevens gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als een vakantietoeslag van 8%, toeslagen bij het werken in avonduren, weekenden of op feestdagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Interieurverzorger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Interieurverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Interieurverzorger vacatures

Vacature interieurverzorger
Randstad
Functieomschrijving In de regio van Zeewolde zijn wij op zoek naar toppers die in de zomer aan de slag willen op een vakantiepark en mogelijk ook in hotels in de …
Vacature interieurverzorger
Randstad
Functieomschrijving In de regio van Zeewolde zijn wij op zoek naar toppers die in de zomer aan de slag willen op een vakantiepark en mogelijk ook in hotels in de …
Vacature Interieurverzorger M/ V
Werkis
Steek jij je handen graag uit de mouwen en weet je van aanpakken? Zie jij de details en werk je schoon en netjes? Lees dan snel verder! Als interieurverzorger ben …
Vacature Interieurverzorger
One People Services
BedrijfsprofielDit fantastische vakantiepark is een groeiend familiebedrijf. Elke medewerker is een individu en zo word je ook behandeld. Jij kunt in de platte organisatie het verschil maken. Jouw mening …
Vacature interieurverzorger
Randstad
In de regio van Zeewolde zijn wij op zoek naar toppers die in de zomer aan de slag willen op een vakantiepark en mogelijk ook in hotels in de regio.Als …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Interieurverzorger

Wat zijn de baankansen voor een Interieurverzorger?

Er zijn veel vacatures voor Interieurverzorgers. Het arbeidsmarktperspectief is dus prima. Wel worden weinig fulltime banen aangeboden. De meeste banen betreffen functies op parttime- of oproepbasis. Vaak wordt een gebouw namelijk niet elke dag schoongemaakt.

Een Interieurverzorger heeft niet veel doorgroeimogelijkheden. Door middel van cursussen kan hij zich specialiseren, bijvoorbeeld in het schoonmaken van fabrieksonderdelen. Ook kan hij leidinggevende worden of een eigen bedrijf beginnen.

De actuele kans op werk voor een Interieurverzorger

Het beroep Interieurverzorger is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonmakers in kantoren en bedrijven. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonmakers in kantoren en bedrijven is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

73

Baankans Interieurverzorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Interieurverzorger worden: Opleidingen tot Interieurverzorger

Wil je Interieurverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Interieurverzorger.

Hoe word je een Interieurverzorger? 

Om Interieurverzorger te worden, heb je meestal geen opleiding nodig. Wel is het van belang dat je secuur werkt en oog hebt voor details. Bij sommige werkplekken kan een cursus nodig zijn. Zo kan het zijn dat een Interieurverzorger die werkt in een hotel, eerst een cursus krijgt waarin hij leert hoe hij bepaalde werkzaamheden aan moet pakken, zoals het opmaken van bedden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Interieurverzorger

Er zijn geen opleidingen Interieurverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Interieurverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen tot Interieurverzorger

Als je je wilt omscholen tot Interieurverzorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Interieurverzorger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Interieurverzorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Interieurverzorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Interieurverzorger

Als je Interieurverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Interieurverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Interieurverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Interieurverzorger?

Competenties en Vaardigheden Interieurverzorger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Interieurverzorger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Interieurverzorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Interieurverzorger

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Interieurverzorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Interieurverzorger. Als Interieurverzorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Interieurverzorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Interieurverzorger

Vakkennis voor een Interieurverzorger

Het is voor een Interieurverzorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Interieurverzorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Interieurverzorger


Werkervaring Interieurverzorger

Het is voor een startend Interieurverzorger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Interieurverzorger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schoonmaker, Medewerker Housekeeping .

Iets anders leren?

Is Interieurverzorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Interieurverzorger

Met wie werkt een Interieurverzorger samen? 

Het netwerk van een Interieurverzorger hangt af van wat voor soort ruimtes hij schoonmaakt. Werkt hij bij een particulier in huis, dan heeft hij vaak contact met deze particulier. Werkt een Interieurverzorger in een kantoor, dan kan het zijn dat hij in aanraking komt met de mensen die in dit kantoor werken. Werkt een Interieurverzorger in een hotel, dan komt hij onder andere in contact met gasten en ander hotelpersoneel, zoals serveersters. Kortom: overal ontmoet de Interieurverzorger andere mensen. Bovendien werkt hij vaak samen met andere Interieurverzorgers.


 • Particulier
 • Kantoormedewerkers
 • Hotelgasten
 • Serveersters
 • Collega Interieurverzorgers
Interieurverzorger


Organisaties waar een Interieurverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Interieurverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Interieurverzorger?

Een Interieurverzorger kan bij allerlei soorten bedrijven in de profit- of non-profitsector aan de slag. Zo kan hij werkzaam zijn bij kantoren of horecagelegenheden, maar ook bij scholen of universiteiten. Bovendien kan een Interieurverzorger aan de slag bij particulieren in huis.

Een Interieurverzorger kan tevens zijn eigen schoonmaakbedrijf beginnen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Interieurverzorger

Waar kun je het beste werken als Interieurverzorger? Hieronder vind je de best door de Interieurverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Interieurverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Interieurverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Interieurverzorger.

Welke competenties heeft een Interieurverzorger nodig?

Een Interieurverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Interieurverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Interieurverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Interieurverzorger nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Interieurverzorger zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Interieurverzorger is gedreven, hardwerkend, efficiënt en doelgericht. Ook heeft hij veel energie, want schoonmaakwerk kan erg zwaar zijn. (Succesvolle Werker).

Voor een echt schone locatie is het belangrijk dat de Interieurverzorger heel nauwkeurig werkt. Hij heeft veel discipline en heeft veel aandacht voor hygiëne (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Interieurverzorger


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Interieurverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Interieurverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Interieurverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Interieurverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Interieurverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Interieurverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Interieurverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Interieurverzorger iets voor je?

Zou je graag Interieurverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Interieurverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Interieurverzorger?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Interieurverzorger

Vacature interieurverzorger
Randstad
In de regio van Zeewolde zijn wij op zoek naar toppers die in de zomer aan de slag willen op een vakantiepark en mogelijk ook in hotels in de regio.Als …
Vacature Interieurverzorger Gorichem vast locatie
Work-Staff Personeelsdiensten B.V.
Voor een opdrachtgever in Gorinchem zijn wij per direct op zoek naar een schoonmaakmedewerker voor een kantoorpand! Ben jij voor langere tijd beschikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 17:00 …
Vacature interieurverzorger
Randstad
In de regio van Zeewolde zijn wij op zoek naar toppers die in de zomer aan de slag willen op een vakantiepark en mogelijk ook in hotels in de regio.Als …
Vacature Interieurverzorger Werkendam
Work-Staff Personeelsdiensten B.V.
Voor een opdrachtgever in Werkendam zijn wij op zoek naar een schoonmaakmedewerker voor een school! Je werkt van maandag t/m vrijdag 2 uur per dag. Je werkt dus na schooltijden …
Vacature Interieurverzorger Dordrecht vakantiekracht
Work-Staff Personeelsdiensten B.V.
Voor een opdrachtgever in Dordrecht zijn wij op zoek naar een vakantiekracht in de schoonmaak voor een kantoorpand! Ben jij beschikbaar van 14 juli t/m 30 juli en kan je …

Actuele blogposts


reacties op Interieurverzorger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar