Opleidingen Internist

Zou je graag Internist willen worden? Of ben je al Internist en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Internist, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Internist moet zich allereerst tot Basisarts laten opleiden. Daarvoor volgt hij de opleiding geneeskunde (WO) en heeft hij de co-schappen gelopen. Dit traject duurt in totaal zes jaar. 
Na deze opleiding kiest de Internist ervoor om de opleiding interne geneeskunde (Post-Doc) te volgen. Hiervoor dient hij te solliciteren naar een opleidingsplaats in een academisch ziekenhuis of opleidingskliniek. Tijdens de zesjarige opleiding gaat de student dus al aan de slag als Internist. De eerste vier jaar van de studie interne geneeskunde bestaat uit algemene interne geneeskunde. De laatste twee jaar volgt hij een speciële opleiding. De Internist richt zich dan op een bepaald vakgebied. Hij kan ook kiezen om zich te laten opleiden tot Internist-generalist. 
 

De vakgebieden waarin de Internist zich kan specialiseren zijn de volgende: 
- nefrologie (nierziekten)
- endocrinologie (hormoonaandoeningen en diabetes)
- intensive care
- oncologie (kankerbestrijding)
- vasculaire geneeskunde (vetstofwisselingen, trombose en andere problemen met de bloedvaten)
- infectieziekten
- klinische farmacologie
- allergologie 
- klinische immunologie
- hematologie (bloedziekten)
- bloedtransfusiegeneeskunde
- ouderengeneeskunde

Na zes jaar met goed gevolg de opleiding te hebben afgerond kan men volleerd aan de slag gaan als Internist. Door het verkrijgen van een artsregistratie als Internist en eventueel een registratie op een bepaald aandachtsgebied. 

De 1 beste opleidingen voor een Internist:

E-learning Bereik en behoud een gezond gewicht

Gezondheid | E-Learning |€ 45.45 |Niveau: MBO 4

Blijvend afvallen en een gezonde leefstijl ontwikkelen Voor wie is de cursus? De cursus is voor iedereen die echt gezonder wil leven en gewicht wil verliezen. Wat leert u in deze cursus? In deze cursus gaat Dr. Frank u inzicht geven hoe je je eetpatroon echt kunt veranderen. Want heb je al een aantal diëten …