Opleidingen of training Internist Groningen

Zoek je een opleiding Internist in Groningen? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Internist die in de regio Groningen gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Groningen en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Internist Groningen

Zou je graag Internist willen worden? Of ben je al Internist en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Internist in Groningen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Internist in Groningen

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Internist in Groningen aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Internist

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Internist

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Internist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Online Cursussen & Trainingen Internist

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Internist. Deze cursussen en trainingen zijn voor de competenties en skills die een Internist nodig heeft om zijn of haar beroep goed uit te kunnen oefenen.

E-learning Bereik en behoud een gezond gewicht

E-learning Bereik en behoud een gezond gewicht

Blijvend afvallen en een gezonde leefstijl ontwikkelen Voor wie is de cursus? De cursus is voor iedereen die echt gezonder wil leven en gewicht wil verliezen. Wat leert u in deze cursus? In deze cursus gaat Dr. Frank u inzicht …

  • Onderwerp opleiding Gezondheid
  • Lesmethode E-Learning
  • Prijs € 45,45

Hoe word je een Internist? 

De Internist moet zich allereerst tot Basisarts laten opleiden. Daarvoor volgt hij de opleiding geneeskunde (WO) en heeft hij de co-schappen gelopen. Dit traject duurt in totaal zes jaar. 
Na deze opleiding kiest de Internist ervoor om de opleiding interne geneeskunde (Post-Doc) te volgen. Hiervoor dient hij te solliciteren naar een opleidingsplaats in een academisch ziekenhuis of opleidingskliniek. Tijdens de zesjarige opleiding gaat de student dus al aan de slag als Internist. De eerste vier jaar van de studie interne geneeskunde bestaat uit algemene interne geneeskunde. De laatste twee jaar volgt hij een speciële opleiding. De Internist richt zich dan op een bepaald vakgebied. Hij kan ook kiezen om zich te laten opleiden tot Internist-generalist. 
 

De vakgebieden waarin de Internist zich kan specialiseren zijn de volgende: 
- nefrologie (nierziekten)
- endocrinologie (hormoonaandoeningen en diabetes)
- intensive care
- oncologie (kankerbestrijding)
- vasculaire geneeskunde (vetstofwisselingen, trombose en andere problemen met de bloedvaten)
- infectieziekten
- klinische farmacologie
- allergologie 
- klinische immunologie
- hematologie (bloedziekten)
- bloedtransfusiegeneeskunde
- ouderengeneeskunde

Na zes jaar met goed gevolg de opleiding te hebben afgerond kan men volleerd aan de slag gaan als Internist. Door het verkrijgen van een artsregistratie als Internist en eventueel een registratie op een bepaald aandachtsgebied. 


Filter