Jeugdarts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdarts? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugdarts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugdarts wordt.

 

Wat is een Jeugdarts?

De Jeugdarts is een specialist op het gebied van opgroeiende kinderen. De Jeugdarts onderzoekt de individuele en gezamenlijke lichamelijke en geestelijk gezondheid van kinderen. De Jeugdarts kijkt hierbij ook naar de leefomgeving waarin het kind opgroeit. De Jeugdarts interpreteert de bevindingen en probeert de gezondheid van het kind waar nodig te bevorderen.

 

Taken

De Jeugdarts is een expert op het gebied van de gezondheidszorg bij de jeugd. De Jeugdarts  verricht bij kinderen tot 4 jaar preventief gezondheidsonderzoek en werkt mee aan het rijksvaccinatieprogramma. De Jeugdarts werkt vaak voor een instelling zoals de GGD en gaat bij scholen langs om kinderen, jongeren en hun ouders te steunen bij alles op het gebied van gezondheid. De Jeugdarts helpt jeugd bij hoe zij gezond op moeten groeien, maar ook bij ziekte en problemen met de ontwikkeling. Onderwerpen waar de Jeugdarts mee te maken kan krijgen zijn depressie, overgewicht, verzuim en alcohol. Het is ook een taak van de Jeugdarts om vroegtijdig kindermishandeling te signaleren.

 

Maatschappij en wetenschap

De Jeugdarts houdt de ontwikkelingen in de gezondheidszorg van de jeugd in de gaten en levert waar nodig advies aan de samenleving. Het doel hiervan is om een gezonde samenleving voor de jeugd te bevorderen. Ook richt de Jeugdarts zich op de wetenstap en ondersteunt bij onderzoek en innovatie.Wil je werken als Jeugdarts?

Werk je al als Jeugdarts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdarts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdarts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugdarts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2750 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

32


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdarts

Wat verdient een Jeugdarts?

Gemiddeld ligt het salaris van de Jeugdarts tussen de €2750,- en €4800,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren een eindejaarsuitkering en vaak een vergoeding voor kinderopvang.

Salarisschaal Jeugdarts

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jeugdarts

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdarts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdarts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jeugdarts vacatures

Jeugdarts 12-19 jaar regio Waalwijk
TMI Interim
Beschik jij over een opleiding tot arts Jeugdgezondheidszorg, of heb je als basisarts affiniteit met de doelgroep kinderen/jeugd? En ben je op zoek naar een leerzame functie in regio Midden-Brabant? …
Jeugdarts of ANIOS Jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar | Den Bosch
TMI Interim
Voor een gezondheidszorginstelling in de omgeving Den Bosch zijn we opzoek naar een jeugdarts. De functie is voor 24 uur per week en de duur van de opdracht is minimaal …
Jeugdarts/ ANIOS Jeugdgezondheidszorg regio Eindhoven
TMI Interim
Voor een organisatie gericht op de jeugdgezondheidszorg in regio Eindhoven zoeken wij een jeugdarts of ANIOS die wil kijken of deze specialisatie bij hem of haar past. Het betreft een …
Jeugdarts Kind en Jeugdpsychiatrie (poli) Den Bosch
TMI Interim
Heb jij als arts kennis van psychodiagnostiek en ervaring met psychiatrische hulpverlening? En heb je affiniteit met de doelgroep Kind en Jeugd? Dan hebben we een interessante vacature voor je! …
Jeugdarts regio noord-oost gelderland
TMI Interim
Ben jij jeugdarts en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een organisatie in de omgeving van Noord- en Oost-Gelderland zijn wij op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdarts

Wat is de toekomst van Jeugdarts?

Er is voldoende vraag naar deskundige Jeugdartsen. Door verder te leren en je te verdiepen, kan je doorgroeien binnen de jeugdgezondheidszorg.

Huidige aantal vacatures

32


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jeugdarts worden: Opleidingen tot Jeugdarts

Wil je jeugdarts worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jeugdarts? 

Om aan de slag te kunnen als Jeugdarts moet je eerst opgeleid worden tot basisarts. Hierna kan je een introductiecursus voor de opleiding tot Jeugdarts volgen om daarna de opleiding jeugdgezondheidszorg te kunnen doen. Als je je hierna nog verder in het vak wil verdiepen, kan je de vervolgopleiding Maatschappij en Gezondheid nog volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdarts

Er zijn geen opleidingen Jeugdarts aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdarts in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Jeugdarts

Met wie werkt een Jeugdarts samen? 

De Jeugdarts heeft een groot netwerk binnen de gezondheidszorg. Zo heeft de Jeugdarts vaak contacten met artsen, psychologen en andere medische specialisten binnen de (jeugd)gezondheidszorg.


Jeugdarts


Organisaties waar een Jeugdarts werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdarts meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdarts?

De Jeugdarts werkt vaak bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, bij de GGD en op scholen. De Jeugdarts is voornamelijk in de non-profit sector werkzaam.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdarts

Waar kun je het beste werken als Jeugdarts? Hieronder vind je de best door de Jeugdarts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdarts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdarts:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdarts.

Welke competenties heeft een Jeugdarts nodig?

Een Jeugdarts heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugdarts

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdarts passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdarts nodig? 

De Jeugdarts moet goed situaties in kunnen schatten en hier op in kunnen spelen. De Jeugdarts moet aan de hand van bevindingen situaties goed kunnen interpreteren en waar nodig in kunnen grijpen en goed advies kunnen geven om de situaties te verbeteren (Waarnemer). De Jeugdarts is een harde werker en kan zelfstandig werken. De Jeugdarts weet wat kinderen en hun ouders nodig hebben en kan hen hierin goed ondersteunen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdarts


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jeugdarts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdarts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdarts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdarts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdarts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdarts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdarts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdarts iets voor je?

Zou je graag Jeugdarts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdarts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jeugdarts

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar