Jeugdarts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdarts? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugdarts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugdarts wordt.

 

Wat is een Jeugdarts?

De Jeugdarts is een specialist op het gebied van opgroeiende kinderen. De Jeugdarts onderzoekt de individuele en gezamenlijke lichamelijke en geestelijk gezondheid van kinderen. De Jeugdarts kijkt hierbij ook naar de leefomgeving waarin het kind opgroeit. De Jeugdarts interpreteert de bevindingen en probeert de gezondheid van het kind waar nodig te bevorderen.

 

Taken

De Jeugdarts is een expert op het gebied van de gezondheidszorg bij de jeugd. De Jeugdarts  verricht bij kinderen tot 4 jaar preventief gezondheidsonderzoek en werkt mee aan het rijksvaccinatieprogramma. De Jeugdarts werkt vaak voor een instelling zoals de GGD en gaat bij scholen langs om kinderen, jongeren en hun ouders te steunen bij alles op het gebied van gezondheid. De Jeugdarts helpt jeugd bij hoe zij gezond op moeten groeien, maar ook bij ziekte en problemen met de ontwikkeling. Onderwerpen waar de Jeugdarts mee te maken kan krijgen zijn depressie, overgewicht, verzuim en alcohol. Het is ook een taak van de Jeugdarts om vroegtijdig kindermishandeling te signaleren.

 

Maatschappij en wetenschap

De Jeugdarts houdt de ontwikkelingen in de gezondheidszorg van de jeugd in de gaten en levert waar nodig advies aan de samenleving. Het doel hiervan is om een gezonde samenleving voor de jeugd te bevorderen. Ook richt de Jeugdarts zich op de wetenstap en ondersteunt bij onderzoek en innovatie.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Jeugdarts?

Werk je al als Jeugdarts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdarts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdarts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugdarts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2750 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

101


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdarts

Wat verdient een Jeugdarts?

Gemiddeld ligt het salaris van de Jeugdarts tussen de €2750,- en €4800,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren een eindejaarsuitkering en vaak een vergoeding voor kinderopvang.

Salarisschaal Jeugdarts

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jeugdarts

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdarts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdarts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jeugdarts vacatures

Vacature Jeugdarts of ANIOS Jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar | Tilburg
TMI
Voor een organisatie in de regio Tilburg / Den Bosch zijn we opzoek naar een jeugdarts of een basisarts met interesse in de jeugdgezondheidszorg. Het betreft een functie van 24 …
Vacature Jeugdarts
TMI
Voor een organisatie binnen de publieke gezondheidszorg regio Roosendaal, zijn wij op zoek naar een enthousiaste jeugdarts of ANIOS met interesse in de jeugdgezondheidszorg. Het betreft een functie voor 28-32 …
Vacature Jeugdarts/ ANIOS Jeugdgezondheidszorg regio Eindhoven
TMI
Voor een organisatie, onder andere verantwoordelijk voor uitvoering van de Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar, zijn wij op zoek naar een jeugdarts of basisarts die zich graag willen specialiseren binnen dit boeiende …
Vacature Vacature Jeugdarts bij overheidsinstantie in regio Leiden
TMI
Ter tijdelijke vervanging zoekt onze opdrachtgever in de regio Zuid-Holland per direct een jeugdarts. Binnen de functie werk je als jeugdarts voornamelijk met de doelgroep 0 – 4 jaar. Ervaring …
Vacature Jeugdarts
Zorgwerk
Je bent een gedreven Jeugdarts wie een belangrijke bijdrage wil leveren aan de regio. Uitdaging, proces optimalisatie en resultaatgericht werken aan gezondheid.OrganisatieprofielDe GGD Hart voor Brabant heeft hart voor de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdarts

Wat zijn de baankansen voor een Jeugdarts?

Er is voldoende vraag naar deskundige Jeugdartsen. Door verder te leren en je te verdiepen, kan je doorgroeien binnen de jeugdgezondheidszorg.

De actuele kans op werk voor een Jeugdarts

Het beroep Jeugdarts is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid). De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

101

Baankans Jeugdarts

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jeugdarts worden: Opleidingen tot Jeugdarts

Wil je Jeugdarts worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jeugdarts.

Hoe word je een Jeugdarts? 

Om aan de slag te kunnen als Jeugdarts moet je eerst opgeleid worden tot basisarts. Hierna kan je een introductiecursus voor de opleiding tot Jeugdarts volgen om daarna de opleiding jeugdgezondheidszorg te kunnen doen. Als je je hierna nog verder in het vak wil verdiepen, kan je de vervolgopleiding Maatschappij en Gezondheid nog volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdarts

Er zijn geen opleidingen Jeugdarts aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdarts in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Jeugdarts

Als je je wilt omscholen tot Jeugdarts is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Jeugdarts zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jeugdarts dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Jeugdarts

Vacature Basisarts in opleiding tot Jeugdarts, GGD, Den Haag
Maandag
Over de functie Jij bent een Jeugdarts in spe. Jij hebt een afgeronde artsenopleiding, een BIG-registratie en affiniteit met jeugd; Welkom bij het traject tot Jeugdarts Voor een opdrachtgever in …
Vacature Basisarts in opleiding tot Jeugdarts, GGD
Maandag
Over de functieJij bent een Jeugdarts in spe. Jij hebt een afgeronde artsenopleiding, een BIG-registratie en affiniteit met jeugd; Welkom bij het traject tot Jeugdarts! Voor een opdrachtgever in regio …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jeugdarts

Als je Jeugdarts wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdarts zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jeugdarts

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jeugdarts?

Competenties en Vaardigheden Jeugdarts

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jeugdarts nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jeugdarts nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jeugdarts

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Jeugdarts

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jeugdarts. Als Jeugdarts wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jeugdarts:


zie volledige beschrijving persoonstype Jeugdarts

Vakkennis voor een Jeugdarts

Het is voor een Jeugdarts ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jeugdarts zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jeugdarts


Werkervaring Jeugdarts

Het is voor een startend Jeugdarts die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jeugdarts is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Jeugdarts het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jeugdarts

Met wie werkt een Jeugdarts samen? 

De Jeugdarts heeft een groot netwerk binnen de gezondheidszorg. Zo heeft de Jeugdarts vaak contacten met artsen, psychologen en andere medische specialisten binnen de (jeugd)gezondheidszorg.


Jeugdarts


Organisaties waar een Jeugdarts werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdarts meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdarts?

De Jeugdarts werkt vaak bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, bij de GGD en op scholen. De Jeugdarts is voornamelijk in de non-profit sector werkzaam.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdarts

Waar kun je het beste werken als Jeugdarts? Hieronder vind je de best door de Jeugdarts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdarts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdarts:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdarts.

Welke competenties heeft een Jeugdarts nodig?

Een Jeugdarts heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugdarts

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdarts passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdarts nodig? 

De Jeugdarts moet goed situaties in kunnen schatten en hier op in kunnen spelen. De Jeugdarts moet aan de hand van bevindingen situaties goed kunnen interpreteren en waar nodig in kunnen grijpen en goed advies kunnen geven om de situaties te verbeteren (Waarnemer). De Jeugdarts is een harde werker en kan zelfstandig werken. De Jeugdarts weet wat kinderen en hun ouders nodig hebben en kan hen hierin goed ondersteunen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdarts


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jeugdarts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdarts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdarts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdarts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdarts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdarts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdarts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdarts iets voor je?

Zou je graag Jeugdarts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdarts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdarts?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Jeugdarts

Vacature Jeugdarts
Zorgwerk
Je bent een basisarts/ jeugdarts met affiniteit binnen de Jeugdgezonheidszorg. Je wil een belangrijke bijdragen leveren aan de regio. In deze functie is je werk- en privé volledig in balans. …
Vacature Jeugdarts bij overheidsinstantie in Utrecht
TMI
Voor een overheidsinstantie in Utrecht zoeken wij een enthousiaste jeugdarts, die beschikt over ruime kennis betreft de doelgroep 4 tot 18 jarigen. Als jeugdarts werk je samen met meerdere teams …
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg of Jeugdarts in Zaanstreek
TMI
Voor een GGD instelling in de Zaanstreek zijn wij per direct op zoek naar een ANIOS jeugdgezondheidszorg of een jeugdarts voor minimaal een half jaar. Het betreft een functie op …
Vacature Jeugdarts / ANIOS Jeugdgezondheidszorg regio Eindhoven
TMI
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Eindhoven zijn wij op zoek naar enthousiaste jeugdartsen of basisartsen die willen kennismaken met de jeugdgezondheidszorg. De arbeidsomvang is in overleg. Heb …
Vacature Jeugdarts / ANIOS Jeugdgezondheidszorg Tilburg
TMI
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Tilburg zijn wij op zoek naar enthousiaste jeugdartsen of basisartsen die willen kennismaken met de jeugdgezondheidszorg. De arbeidsomvang is in overleg. Heb …

Actuele blogposts


reacties op Jeugdarts

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar