Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wil je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn geen opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te worden?

Voordat je aan een opleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Basisarts heeft veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorgwereld. Mensen die verder studeren en dus bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden hebben eveneens een goed uitzicht op een baan. De meeste medische studenten hebben een opleidingsplaats in de omgeving waar ze later ook zullen werken zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of polikliniek. 

De JGZ arts 4-19 jaar kan dus goed aan een baan komen binnen zijn discipline. Daarnaast is het voor hem ook eenvoudig om zich te richten op een ander aandachtsgebied. De eerste fase van de opleiding maatschappij en gezondheidszorg heeft hij al afgerond en door de tweede fase ook af te ronden kan hij bijvoorbeeld als Arts maatschappij en gezondheid aan de slag. Die functie is een brede tak van beroep waaronder bijvoorbeeld Sociaal medisch adviseur valt. 

De actuele kans op werk voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid). De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je je wilt omscholen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

Competenties en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):


zie volledige beschrijving persoonstype Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Vakkennis voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het is voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Werkervaring Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het is voor een startend Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), maar iets anders?

Is een opleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Weten hoe het is om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te worden?

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Ga direct naar

Zoek een ander beroep