Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), zoals: "Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?", of "Wat verdient een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? of "Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig heeft.Wat is een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Jeugdgezondheidsarts (4-19 jaar), verderop ook benoemd als Arts jeugdgezondheidszorg en JGZ arts 4-19 jaar, houdt zich bezig met de gezondheid en gezondheidssituatie van jeugdigen. Dit doet hij in zowel groepen als individueel. Bij de beoordeling van de gezondheidssituatie houdt de Arts jeugdgezondheidszorg rekening met de omgeving van het kind en zijn ouders, de leefstijl en de gezondheidszorgvoorzieningen. 
De jeugdgezondheidszorg heeft als doel het beschermen en bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren. Een van de belangrijkste taken is dan ook het monitoren van zorg en het in beeld houden van alle kinderen. Dat betekent dat er herhaalde contactmomenten door het jaar heen zijn om problemen op te helderen, de juiste hulpverlening toe te passen en de verdere ontwikkeling van het kind te monitoren. 

De JGZ arts 4-19 jaar voert preventieve gezondheidsonderzoeken uit bij leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Tevens houdt hij zich bezig met onderzoek indien daar om gevraagd worden en kan hij eventueel de leerling doorverwijzen. Hij voert controles uit bij leerlingen die zijn doorverwezen door bijvoorbeeld verpleegkundigen, teamassistenten of logopedisten. De JGZ arts 4-19 jaar geeft voorlichting en begeleiding aan ouders, leerkrachten en cliënten. 
Naast de zorg levert de Arts jeugdgezondheidszorg een bijdrage aan het gezonheidsbeleid en participeert in gemeentelijke, regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden en signaleringsnetwerken. Bovendien adviseert en ondersteunt de JGZ arts 4-19 jaar scholen en ouders bij crisissituaties. 

Past het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: JGZ arts 4-19 jaar, Arts jeugdgezondheidszorg


Vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) vacatures

Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg
Tempo Team
De dag start met een kop koffie en je opent de agenda. Je ziet dat er een aantal spreekuren zijn ingepland vandaag, leuk. Elke leeftijd heeft weer een andere vraag. …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg
Tempo-Team
De dag start met een kop koffie en je opent de agenda. Je ziet dat er een aantal spreekuren zijn ingepland vandaag, leuk. Elke leeftijd heeft weer een andere vraag. …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat verdient een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

 

Het salaris van de JGZ arts 4-19 jaar zijn conform de CAO thuiszorg. De Arts jeugdgezondheidszorg wordt ingeschaald in schaal FWG 60 of FWG 65. De schaal FWG 60 komt op €2807 tot €4167 bruto per maand. Voor schaal FWG 65 geldt een bruto startsalaris van €3256 per maand tot een eindsalaris van €4905 bruto per maand. 
Het verschilt per thuiszorginstelling in welke schaal de JGZ arts 4-19 jaar terechtkomt. De CAO kent verder een eindejaarsuitkering en eventueel een vergoeding voor kinderopvang. Veelal bestaat er ook een mogelijkheid voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) de functie parttime in te vullen. 

Salarisschaal Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wil je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn geen opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Omscholen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je je wilt omscholen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?


Competenties en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Welke competenties heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig?

Een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Verbanden leggen
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Kansen zien
 • Contacten leggen
 • Resultaatgerichtheid
 • Argumenteren
 • Voorbereiden
 • Methodisch werken
 • Prioriteiten stellen

Persoonlijkheid en Eigenschappen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig? 

De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft veel kennis van het gezondheidsbestel en zorgt ervoor dat alle vereiste registraties voor de functie actueel blijven tijdens zijn dienstverband. Doorgaans wordt er bij de functie van JGZ arts 4-19 jaar gevraagd naar netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, een goede persoonlijke presentatie, plan- en organisatietalent en een goed gevoel voor probleemanalyse. 

De Arts jeugdgezondheidszorg is een echte luisteraar. Hij stelt zich altijd warm en betrokken op, kan zich goed inleven en is erg behulpzaam. De JGZ arts 4-19 jaar is sociaal en communicatief vaardig en bezit een extra zintuig dat zaken signaleert die niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Hij is sterk en praktisch ingesteld en kan daardoor zijn patiënten goed helpen (Gever). 

De JGZ arts 4-19 jaar is flexibel in zijn werk en schakelt gemakkelijk om. Hij is naast zijn sociale en communicatieve vaardigheden ook geduldig en aardig. De Arts jeugdgezondheidszorg is empathisch ingesteld en is goed in het oplossen van conflictsituaties (Bemiddelaar). 

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Eigenschappen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • VriendelijkArbeidsmarktperspectief Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat zijn de baankansen voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Basisarts heeft veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorgwereld. Mensen die verder studeren en dus bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden hebben eveneens een goed uitzicht op een baan. De meeste medische studenten hebben een opleidingsplaats in de omgeving waar ze later ook zullen werken zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of polikliniek. 

De JGZ arts 4-19 jaar kan dus goed aan een baan komen binnen zijn discipline. Daarnaast is het voor hem ook eenvoudig om zich te richten op een ander aandachtsgebied. De eerste fase van de opleiding maatschappij en gezondheidszorg heeft hij al afgerond en door de tweede fase ook af te ronden kan hij bijvoorbeeld als Arts maatschappij en gezondheid aan de slag. Die functie is een brede tak van beroep waaronder bijvoorbeeld Sociaal medisch adviseur valt. 

De actuele kans op werk voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid). De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Je kunt als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Mogelijke specialisaties voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

sociaal-geneeskundige tuberculose bestrijding sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) tuberculose bestrijding arts in opleiding tot specialist (aios) arts tuberculosebestrijding arts niet in opleiding tot specialist (anios) arts tuberculosebestrijding districtsarts jeugdgezondheidszorg schoolarts sociaal-geneeskundige consultatiebureau stafarts jeugdgezondheidszorg sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) jeugdgezondheidszorg arts opleidingsadviseur in speciaal onderwijs
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van de GGD en heeft als doelstelling het bevorderen van de gezondheid van de jeugd (4-19-jarigen). Daarnaast probeert het de gezondheidsverschillen door middel van preventieve zorg te verkleinen. De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt vaak, afhankelijk van de grootte van het gebied, vanuit rayons voor de jeugd van 4 tot 19 jaar. De Arts jeugdgezondheidszorg maakt onderdeel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In de rayons stemmen de teams voor scholen de werkzaamheden op elkaar af. In veel gemeenten wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin, waarin veel diverse disciplines samenkomen. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt in de zorgsector en in de non-profit business.  

 

 

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Met wie werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) samen? 

De Arts jeugdgezondheidszorg maakt deel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In veel gemeente wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin waarin diverse disciplines samenkomen. Daarom werkt de JGZ arts 4-19 jaar veel samen met andere Medische specialisten. Zo komt hij de Huisarts tegen op de werkvloer en zal hij ook kunnen spreken met de Jeugdgezondheidszorgarts die met de allerjongsten werkt. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) rapporteert aan de leidinggevende binnen het zorgteam, meestal is dat ook wel de stafarts. 


 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist
Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Interview met een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De beroepen die verwant zijn aan Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn:
Huisarts
Salaris: €7600 tot €8700
Opleiding: WO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Kinderarts
Salaris: €5000 tot €10000
Opleiding: WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
Salaris: €2807 tot €4905
Opleiding: Cursus / Bijscholing WO Postdoc
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2807 tot €4905

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar