Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wordt.

 

Wat is een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Jeugdgezondheidsarts (4-19 jaar), verderop ook benoemd als Arts jeugdgezondheidszorg en JGZ arts 4-19 jaar, houdt zich bezig met de gezondheid en gezondheidssituatie van jeugdigen. Dit doet hij in zowel groepen als individueel. Bij de beoordeling van de gezondheidssituatie houdt de Arts jeugdgezondheidszorg rekening met de omgeving van het kind en zijn ouders, de leefstijl en de gezondheidszorgvoorzieningen. 
De jeugdgezondheidszorg heeft als doel het beschermen en bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren. Een van de belangrijkste taken is dan ook het monitoren van zorg en het in beeld houden van alle kinderen. Dat betekent dat er herhaalde contactmomenten door het jaar heen zijn om problemen op te helderen, de juiste hulpverlening toe te passen en de verdere ontwikkeling van het kind te monitoren. 

De JGZ arts 4-19 jaar voert preventieve gezondheidsonderzoeken uit bij leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Tevens houdt hij zich bezig met onderzoek indien daar om gevraagd worden en kan hij eventueel de leerling doorverwijzen. Hij voert controles uit bij leerlingen die zijn doorverwezen door bijvoorbeeld verpleegkundigen, teamassistenten of logopedisten. De JGZ arts 4-19 jaar geeft voorlichting en begeleiding aan ouders, leerkrachten en cliënten. 
Naast de zorg levert de Arts jeugdgezondheidszorg een bijdrage aan het gezonheidsbeleid en participeert in gemeentelijke, regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden en signaleringsnetwerken. Bovendien adviseert en ondersteunt de JGZ arts 4-19 jaar scholen en ouders bij crisissituaties. Wil je werken als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

Werk je al als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2807 tot €4905

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat verdient een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

 

Het salaris van de JGZ arts 4-19 jaar zijn conform de CAO thuiszorg. De Arts jeugdgezondheidszorg wordt ingeschaald in schaal FWG 60 of FWG 65. De schaal FWG 60 komt op €2807 tot €4167 bruto per maand. Voor schaal FWG 65 geldt een bruto startsalaris van €3256 per maand tot een eindsalaris van €4905 bruto per maand. 
Het verschilt per thuiszorginstelling in welke schaal de JGZ arts 4-19 jaar terechtkomt. De CAO kent verder een eindejaarsuitkering en eventueel een vergoeding voor kinderopvang. Veelal bestaat er ook een mogelijkheid voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) de functie parttime in te vullen. 

Salarisschaal Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) vacatures

Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg Amsterdam
TMI
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg in regio AmsterdamVoor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Amsterdam, zijn wij op zoek naar enthousiaste ANIOS Jeugdgezondheidszorg. De arbeidsomvang is in overleg, we …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Rotterdam
TMI
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Rotterdam, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Eindhoven
TMI
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Eindhoven, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Eindhoven
TMI Interim
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Eindhoven, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Eindhoven-solliciteer nu!
TMI Interim
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Eindhoven, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat is de toekomst van Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Basisarts heeft veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorgwereld. Mensen die verder studeren en dus bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden hebben eveneens een goed uitzicht op een baan. De meeste medische studenten hebben een opleidingsplaats in de omgeving waar ze later ook zullen werken zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of polikliniek. 

De JGZ arts 4-19 jaar kan dus goed aan een baan komen binnen zijn discipline. Daarnaast is het voor hem ook eenvoudig om zich te richten op een ander aandachtsgebied. De eerste fase van de opleiding maatschappij en gezondheidszorg heeft hij al afgerond en door de tweede fase ook af te ronden kan hij bijvoorbeeld als Arts maatschappij en gezondheid aan de slag. Die functie is een brede tak van beroep waaronder bijvoorbeeld Sociaal medisch adviseur valt. 

Baankans Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wil je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn geen opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Als je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

Competenties en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):


zie volledige beschrijving persoonstype Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Vakkennis voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het is voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Werkervaring Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Het is voor een startend Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Huisarts, Kinderarts, Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) .

Iets anders leren?

Is Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Met wie werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) samen? 

De Arts jeugdgezondheidszorg maakt deel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In veel gemeente wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin waarin diverse disciplines samenkomen. Daarom werkt de JGZ arts 4-19 jaar veel samen met andere Medische specialisten. Zo komt hij de Huisarts tegen op de werkvloer en zal hij ook kunnen spreken met de Jeugdgezondheidszorgarts die met de allerjongsten werkt. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) rapporteert aan de leidinggevende binnen het zorgteam, meestal is dat ook wel de stafarts. 


 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist
Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Organisaties waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

De Jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van de GGD en heeft als doelstelling het bevorderen van de gezondheid van de jeugd (4-19-jarigen). Daarnaast probeert het de gezondheidsverschillen door middel van preventieve zorg te verkleinen. De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt vaak, afhankelijk van de grootte van het gebied, vanuit rayons voor de jeugd van 4 tot 19 jaar. De Arts jeugdgezondheidszorg maakt onderdeel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In de rayons stemmen de teams voor scholen de werkzaamheden op elkaar af. In veel gemeenten wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin, waarin veel diverse disciplines samenkomen. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt in de zorgsector en in de non-profit business.  

 

 

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Waar kun je het beste werken als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Hieronder vind je de best door de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Welke competenties heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig?

Een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig? 

De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft veel kennis van het gezondheidsbestel en zorgt ervoor dat alle vereiste registraties voor de functie actueel blijven tijdens zijn dienstverband. Doorgaans wordt er bij de functie van JGZ arts 4-19 jaar gevraagd naar netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, een goede persoonlijke presentatie, plan- en organisatietalent en een goed gevoel voor probleemanalyse. 

De Arts jeugdgezondheidszorg is een echte luisteraar. Hij stelt zich altijd warm en betrokken op, kan zich goed inleven en is erg behulpzaam. De JGZ arts 4-19 jaar is sociaal en communicatief vaardig en bezit een extra zintuig dat zaken signaleert die niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Hij is sterk en praktisch ingesteld en kan daardoor zijn patiënten goed helpen (Gever). 

De JGZ arts 4-19 jaar is flexibel in zijn werk en schakelt gemakkelijk om. Hij is naast zijn sociale en communicatieve vaardigheden ook geduldig en aardig. De Arts jeugdgezondheidszorg is empathisch ingesteld en is goed in het oplossen van conflictsituaties (Bemiddelaar). 

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) iets voor je?

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Rotterdam-solliciteer nu!
TMI Interim
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Rotterdam, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Rotterdam
TMI Interim
Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Rotterdam, zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg. Deze ANIOS functie biedt mogelijkheden voor een …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg Amsterdam
TMI Interim
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg in regio Amsterdam Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Amsterdam, zijn wij op zoek naar enthousiaste ANIOS Jeugdgezondheidszorg. De arbeidsomvang is in overleg, we overleggen …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg Amsterdam-solliciteer nu!
TMI Interim
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg in regio Amsterdam Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Amsterdam, zijn wij op zoek naar enthousiaste ANIOS Jeugdgezondheidszorg. De arbeidsomvang is in overleg, we overleggen …
Vacature Arts jeugdgezondheidszorg - jaar
bkv.jobs
Als arts jeugdgezondheidszorg bied je vanuit een sociaal-medisch perspectief ondersteuning bij groei en ontwikkeling van kinderen van tot jaar. Jouw werk is heel divers!Jouw nieuwe baanJe werkt als …

Actuele blogposts


reacties op Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar