Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Lees de functieomschrijving.

De Jeugdgezondheidsarts (4-19 jaar), verderop ook benoemd als Arts jeugdgezondheidszorg en JGZ arts 4-19 jaar, houdt zich bezig met de gezondheid en gezondheidssituatie van jeugdigen. Dit doet hij in zowel groepen als individueel. Bij de beoordeling van de gezondheidssituatie houdt de Arts jeugdgezondheidszorg rekening met de omgeving van het kind en zijn ouders, de leefstijl en de gezondheidszorgvoorzieningen. 
De jeugdgezondheidszorg heeft als doel het beschermen en bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren. Een van de belangrijkste taken is dan ook het monitoren van zorg en het in beeld houden van alle kinderen. Dat betekent dat er herhaalde contactmomenten door het jaar heen zijn om problemen op te helderen, de juiste hulpverlening toe te passen en de verdere ontwikkeling van het kind te monitoren. 

De JGZ arts 4-19 jaar voert preventieve gezondheidsonderzoeken uit bij leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Tevens houdt hij zich bezig met onderzoek indien daar om gevraagd worden en kan hij eventueel de leerling doorverwijzen. Hij voert controles uit bij leerlingen die zijn doorverwezen door bijvoorbeeld verpleegkundigen, teamassistenten of logopedisten. De JGZ arts 4-19 jaar geeft voorlichting en begeleiding aan ouders, leerkrachten en cliënten. 
Naast de zorg levert de Arts jeugdgezondheidszorg een bijdrage aan het gezonheidsbeleid en participeert in gemeentelijke, regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden en signaleringsnetwerken. Bovendien adviseert en ondersteunt de JGZ arts 4-19 jaar scholen en ouders bij crisissituaties. 

Wil je werken als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

Werk je al als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2807 tot €4905

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat verdient een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)?

 

Het salaris van de JGZ arts 4-19 jaar zijn conform de CAO thuiszorg. De Arts jeugdgezondheidszorg wordt ingeschaald in schaal FWG 60 of FWG 65. De schaal FWG 60 komt op €2807 tot €4167 bruto per maand. Voor schaal FWG 65 geldt een bruto startsalaris van €3256 per maand tot een eindsalaris van €4905 bruto per maand. 
Het verschilt per thuiszorginstelling in welke schaal de JGZ arts 4-19 jaar terechtkomt. De CAO kent verder een eindejaarsuitkering en eventueel een vergoeding voor kinderopvang. Veelal bestaat er ook een mogelijkheid voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) de functie parttime in te vullen. 

Salarisschaal Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) vacatures

Jeugdarts
HR Via Care
Voor onze opdrachtgever in het altijd zonnige Amsterdam zijn wij op zoek naar een Jeugdarts. Je gaat kinderen van 4 tot 19 jaar beoordelen op hun gezondheid aan de hand …
Jeugdarts 0-12/ 19 jaar
Tempo-Team
Voor onze opdrachtgever binnen de Jeugdgezondheidszorg zijn wij op zoek naar een (ervaren) jeugdarts.Het betreft een functie voor 24 uur per week voor langere tijd.FunctieJe voert als jeugdarts …
Jeugdarts / ANIOS Jeugdgezondheidszorg Tilburg
TMI
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg of Jeugdarts regio Tilburg Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Tilburg zijn wij op zoek naar enthousiaste jeugdartsen of basisartsen die willen kennismaken met de …
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg in Eindhoven | 0-4 jaar
TMI
Vacature ANIOS Jeugdgezondheidszorg Eindhoven ANIOS gezocht die graag aan de slag wilt in de Jeugdgezondheidszorg! Een leerzame en veelzijdige functie bij een zorginstantie in regio Eindhoven, de doelgroep zijn kinderen …
Vacature Basisarts Jeugdgezondheidszorg in Rotterdam
TMI
Vacature Jeugdarts in regio Rotterdam Voor diverse opdrachtgevers in Nederland, waaronder in regio Rotterdam , zijn wij op zoek naar basisartsen die graag kennis willen maken met de jeugdgezondheidszorg . …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Hoe goed is de toekomst voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

De Basisarts heeft veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorgwereld. Mensen die verder studeren en dus bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden hebben eveneens een goed uitzicht op een baan. De meeste medische studenten hebben een opleidingsplaats in de omgeving waar ze later ook zullen werken zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of polikliniek. 

De JGZ arts 4-19 jaar kan dus goed aan een baan komen binnen zijn discipline. Daarnaast is het voor hem ook eenvoudig om zich te richten op een ander aandachtsgebied. De eerste fase van de opleiding maatschappij en gezondheidszorg heeft hij al afgerond en door de tweede fase ook af te ronden kan hij bijvoorbeeld als Arts maatschappij en gezondheid aan de slag. Die functie is een brede tak van beroep waaronder bijvoorbeeld Sociaal medisch adviseur valt. 

Baankans Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Meer opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Weet je nog niet of je Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Met wie werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) samen? 

De Arts jeugdgezondheidszorg maakt deel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In veel gemeente wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin waarin diverse disciplines samenkomen. Daarom werkt de JGZ arts 4-19 jaar veel samen met andere Medische specialisten. Zo komt hij de Huisarts tegen op de werkvloer en zal hij ook kunnen spreken met de Jeugdgezondheidszorgarts die met de allerjongsten werkt. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) rapporteert aan de leidinggevende binnen het zorgteam, meestal is dat ook wel de stafarts. 


 • Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)
 • Kinderarts
 • Huisarts
 • Medisch specialist
Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Organisaties waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkzaam is

Waar werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) meestal? 

De Jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van de GGD en heeft als doelstelling het bevorderen van de gezondheid van de jeugd (4-19-jarigen). Daarnaast probeert het de gezondheidsverschillen door middel van preventieve zorg te verkleinen. De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt vaak, afhankelijk van de grootte van het gebied, vanuit rayons voor de jeugd van 4 tot 19 jaar. De Arts jeugdgezondheidszorg maakt onderdeel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In de rayons stemmen de teams voor scholen de werkzaamheden op elkaar af. In veel gemeenten wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin, waarin veel diverse disciplines samenkomen. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt in de zorgsector en in de non-profit business.  

 

 

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Waar kun je het beste werken als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? Hieronder vindt je de best door de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar):

Welke competenties heeft een een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wat voor persoonlijkheid heb je als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) nodig? 

De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft veel kennis van het gezondheidsbestel en zorgt ervoor dat alle vereiste registraties voor de functie actueel blijven tijdens zijn dienstverband. Doorgaans wordt er bij de functie van JGZ arts 4-19 jaar gevraagd naar netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, een goede persoonlijke presentatie, plan- en organisatietalent en een goed gevoel voor probleemanalyse. 

De Arts jeugdgezondheidszorg is een echte luisteraar. Hij stelt zich altijd warm en betrokken op, kan zich goed inleven en is erg behulpzaam. De JGZ arts 4-19 jaar is sociaal en communicatief vaardig en bezit een extra zintuig dat zaken signaleert die niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Hij is sterk en praktisch ingesteld en kan daardoor zijn patiënten goed helpen (Gever). 

De JGZ arts 4-19 jaar is flexibel in zijn werk en schakelt gemakkelijk om. Hij is naast zijn sociale en communicatieve vaardigheden ook geduldig en aardig. De Arts jeugdgezondheidszorg is empathisch ingesteld en is goed in het oplossen van conflictsituaties (Bemiddelaar). 

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) iets voor je?

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar