Opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) willen worden? Of ben je al Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar), samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn geen opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)? 

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 


Filter