Jongerenfonds assistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jongerenfonds assistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jongerenfonds assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jongerenfonds assistent wordt.

 

Wat is een Jongerenfonds assistent?

Als jongerenfonds assistent beoordeel je in een team van jongeren projecten die worden ingezonden door kinderen of jongeren. De jongerenfonds assistent brengt samen met de andere jongerenfonds assistenten een advies uit aan de commissie van het desbetreffende fonds. 

Indien het project in kwestie wordt goedgekeurd door de commissie, bezoeken de jongerenfonds assistenten het project.

Het werk van een jongerenfonds assistent bestaat veel uit vergaderen met het team en de commissie en het onderhouden van het contact met de subsidieaanvragers van de projecten. De jongerenfonds assistent leest alle ingezonden projecten goed door en voordat hij-zij een oordeel velt, wordt er ook altijd gebeld met de aanvrager. De jongerenfonds assistent moet dus goed in staat zijn uit een kort telefoongesprek de juiste informatie te halen en in te schatten of de aanvragers serieus genoeg zijn. Wil je werken als Jongerenfonds assistent?

Werk je al als Jongerenfonds assistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jongerenfonds assistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jongerenfonds assistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jongerenfonds assistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Project coördinator
  • Commissie coördinator
  • Project organisatoren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €100 tot €800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jongerenfonds assistent

Wat verdient een Jongerenfonds assistent?

De jongerenfonds assistent werkt niet fulltime. Omdat het gaat om het werk binnen een jongerenfonds, volgen de assistenten vaak ook een studie ernaast of gaan nog naar school. Daarbij is er in de meeste gevallen geen fulltime dienstverband maar een vast aantal uren per week plus de uren die gemaakt worden bij het bezoeken van een project. En dat hangt weer af van het aantal projecten dat er is gesubsidieerd en het aantal projecten dat de jongerenfonds assistent bezoekt.

En omdat een jongerenfonds assistent vrijwel altijd in de non profit sector werkt en daarbij altijd nog vrij jong is, is het uurloon van de jongerenfonds assistent niet heel hoog. 

Salarisschaal Jongerenfonds assistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jongerenfonds assistent

Er zijn geen vacatures Jongerenfonds assistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jongerenfonds assistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jongerenfonds assistent in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jongerenfonds assistent

Wat is de toekomst van Jongerenfonds assistent?

Het is voor een jongerenfonds assistent lastig om in deze branche door te groeien. Ten eerste omdat het nog geen beroep is dat een bepaalde studie vereist maar meer iets wat de jongerenfonds assistent  naast de studie kan doen. Voor beroepen in het verlengde hiervan zal de jongerenfonds assistent toch een gepaste studie moeten volgen. 

Tevens is de branche van goede doelen organisaties en non profit organisaties geen sector waar momenteel heel veel werk in is. 

 

Baankans Jongerenfonds assistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jongerenfonds assistent worden: Opleidingen tot Jongerenfonds assistent

Wil je Jongerenfonds assistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jongerenfonds assistent.

Hoe word je een Jongerenfonds assistent? 

Als jongerenfonds assistent heb je meestal nog geen studie afgerond. De meeste jongerenfonds assistenten doen dit werk tijdens hun studie. 

Het is een baan voor jongeren die het leuk vinden om bezig te zijn met hun leefomgeving en andere jongeren de kans te geven om iets te doen voor anderen. Wel moet de jongerenfonds assistent beschikken over bepaalde kwaliteiten zoals het vermogen om snel een goed oordeel te vormen over een ingezonden project. Tevens moet de jongerenfonds assistent goed samen kunnen werken met andere jongerenfonds assistenten. Het gaat dus meer om affiniteit met het werk en om bepaalde kwaliteiten dan om een bepaalde studie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jongerenfonds assistent

Er zijn geen opleidingen Jongerenfonds assistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jongerenfonds assistent in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Jongerenfonds assistent

Als je Jongerenfonds assistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jongerenfonds assistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jongerenfonds assistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jongerenfonds assistent?

Competenties en Vaardigheden Jongerenfonds assistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jongerenfonds assistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jongerenfonds assistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jongerenfonds assistent

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leervermogen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren

Persoonlijkheid van een Jongerenfonds assistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jongerenfonds assistent. Als Jongerenfonds assistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jongerenfonds assistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Jongerenfonds assistent

Vakkennis voor een Jongerenfonds assistent

Het is voor een Jongerenfonds assistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jongerenfonds assistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jongerenfonds assistent


Werkervaring Jongerenfonds assistent

Het is voor een startend Jongerenfonds assistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jongerenfonds assistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Jongerenfonds assistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jongerenfonds assistent

Met wie werkt een Jongerenfonds assistent samen? 

Als jongerenfonds assistent werk je vooral veel samen met je collega jongerenfonds assistenten. Je vergadert vooral heel veel met elkaar om tot goede adviezen te komen. Tevens dien je ten alle tijd verantwoording af te leggen aan de project coördinator die het team van jongerenfonds assistenten leidt. 

Tevens heeft de jongerenfonds assistent veel contact met de organisatoren van de ingezonden projecten. Zeker als de projecten bezocht worden kan de jongerenfonds assistent veel netwerken met jongeren die vaker projecten organisren. Dat kan handig zijn omdat er ook vaak workshops gegeven worden door het jongerenfonds zelf. De jongerenfonds assistent kan dan gastsprekers uitnodigen uit zijn-haar netwerk.

Ook heeft de jongerenfonds assistent contact met de leden van de commissie van het fonds. Deze commissie beslist uiteindelijk over het wel of niet toekennen van de subsidie. 


  • Project coördinator
  • Commissie coördinator
  • Project organisatoren
Jongerenfonds assistent


Organisaties waar een Jongerenfonds assistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jongerenfonds assistent meestal werkt.

Waar werkt een Jongerenfonds assistent?

Een jongerenfonds assistent is eigenlijk alleen werkzaam in de non profit sector. Meestal werkt de jongerenfonds assistent  namelijk voor goede doelen en fondsen die veelal niet op winst gericht zijn. Dit maakt dat de jongerenfonds assistent veelal nooit voor commerciele instellingen werkt. Het zou voor kunnen komen, maar dan zal dit een -weliswaar vergelijkbaar maar- andere functie zijn. 


Best beoordeelde werkgevers Jongerenfonds assistent

Waar kun je het beste werken als Jongerenfonds assistent? Hieronder vind je de best door de Jongerenfonds assistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jongerenfonds assistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jongerenfonds assistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jongerenfonds assistent.

Welke competenties heeft een Jongerenfonds assistent nodig?

Een Jongerenfonds assistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jongerenfonds assistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jongerenfonds assistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jongerenfonds assistent nodig? 

Als jongerenfonds assistent is het belangrijk dat je er goed achter komt waar een aanvraag voor een bepaald project vandaan komt. In een telefoongesprek is het daarom belangrijk dat je goed luistert of waarneemt om wat voor project het gaat maar ook met wat voor mensen je te maken hebt. Vaak is luisteren naar iemand belangrijker dan het stellen van vele vragen. Ook in vergaderingen is het belangrijk eerst goed te weten waar het over gaat en wat de verschillende standpunten zijn alvorens hier een eigen mening over te geven.

De jongerenfonds assistent dient ook een bemiddelende functie te hebben. In een vergadering met meningen van verschillende jongerenfonds assistenten kan het goed zijn te bemiddelen tussen verschillende uitganspunten om zo uiteindelijk tot een goede conclusie te komen. 

Bekijk de persoonstypen voor Jongerenfonds assistent


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jongerenfonds assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jongerenfonds assistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jongerenfonds assistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jongerenfonds assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jongerenfonds assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jongerenfonds assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jongerenfonds assistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jongerenfonds assistent iets voor je?

Zou je graag Jongerenfonds assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jongerenfonds assistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jongerenfonds assistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar