Junior Universitair Docent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Junior Universitair Docent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep junior universitair docent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je junior universitair docent wordt.

Wat is een Junior Universitair Docent?

De Junior Universitair Docent bekleedt een tijdelijke startersfunctie bij een Universiteit. Hij heeft nog niet de basiskwalificaties die zijn vereist voor de functie van Universitair Docent en krijgt gedurende enkele jaren de tijd deze te halen. Hij combineert onderzoek met onderwijs en tracht binnen de gestelde termijn te promoveren (basiskwalificatie onderzoek) of zijn Basiskwalificatie Onderwijs te halen. Is hij hierin succesvol kan hij worden aangenomen als Universitair Docent, zo niet wordt zijn aanstelling niet verlengd.

Tot zijn takenpakket op het gebied van onderwijs horen onderwijs geven aan studenten, toetsing middels tentamens of papers en begeleiding van studenten bij o.a. het schrijven van een scriptie. Op het gebied van onderzoek wordt hij geacht een onderzoeksplan te formuleren en na goedkeuring over te gaan op de uitvoering van zijn onderzoek, waarvan hij tenslotte de resultaten publiceert in wetenschappelijke artikelen en/of een proefschrift.

 

(UFO)

Wil je werken als Junior Universitair Docent?

Werk je al als Junior Universitair Docent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Junior Universitair Docent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Junior Universitair Docent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Junior Universitair Docent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Hoogleraar
 • Universitair Docent
 • Universitair Hoofddocent
 • Docent
 • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2379 tot €3755

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Junior Universitair Docent

Wat verdient een Junior Universitair Docent?

De Junior Universitair Docent zit in schaal 10 en verdient daarmee bruto tussen de  2379 en 3755 Euro per maand. Verder kennen universiteiten een vakantietoeslag (8% jaarloon), eindejaarsuitkering (8,3 %) en interessante voorwaarden rond ouderschapsverlof, deeltijd werken en levensloopregelingen. Sommige universiteiten bieden werknemers extra's als mobiele telefoons of goede regelingen rond kinderopvang.

Salarisschaal Junior Universitair Docent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Junior Universitair Docent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Junior Universitair Docent

Wat is de toekomst van Junior Universitair Docent?

De werkgelegenheid in het wetenschappelijk onderwijs is de afgelopen jaren ongeveer gelijk gebleven. Het aantal vacatures voor wetenschappelijk personeel is verhoudingsgewijs toegenomen, met name voor de 'lagere' functies. Het blijft echter lastig om zo'n functie te krijgen. Kansen voor promotie en junor docenten zijn in de Bèta- en Gammawetenschappen vele malen groter dan bij Letteren. Doorgroeien is wel goed mogelijk, de functie van Junior Universitair Docent is in principe een doorgroeifunctie naar regulier Universitair Docent. Daarna is het eventueel mogelijk om Universitair Hoofddocent en uiteindelijk Hoogleraar te worden.

Baankans Junior Universitair Docent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Junior Universitair Docent worden: Opleidingen tot Junior Universitair Docent

Wil je junior universitair docent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Junior Universitair Docent? 

De Junior Universitair Docent heeft in ieder geval een Universitaire opleiding afgerond. Daarnaast is hij gepromoveerd of promoveert hij tijdens het uitvoeren van zijn functie. Ook heeft hij een Basiskwalificatie Onderwijs, of gaat hij deze tijdens zijn aanstelling halen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Junior Universitair Docent

Meer opleidingen Junior Universitair Docent

Weet je nog niet of je Junior Universitair Docent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Junior Universitair Docent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Junior Universitair Docent

Met wie werkt een Junior Universitair Docent samen? 

De Junior Universitair Docent draait volwaardig mee op een faculteit en komt daar in aanraking met onderwijsgevende, onderzoekende en ondersteunende krachten. Op het gebied van onderwijs werkt hij samen met (Universitair) docenten, Universitaire Hoofddocetnten en promovendi. In onderzoek heeft hij te maken met andere onderzoekers en met zijn begleiders, Hoofddocenten of Hoogleraren. Zelf begeleidt hij studenten.


 • Hoogleraar
 • Universitair Docent
 • Universitair Hoofddocent
 • Docent
 • Onderzoeker
Junior Universitair Docent


Organisaties waar een Junior Universitair Docent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Junior Universitair Docent meestal werkt.

Waar werkt een Junior Universitair Docent?

De Junior Universitair Docent werkt bij een Universiteit.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Junior Universitair Docent

Waar kun je het beste werken als Junior Universitair Docent? Hieronder vind je de best door de Junior Universitair Docent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Junior Universitair Docent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Junior Universitair Docent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Junior Universitair Docent.

Welke competenties heeft een Junior Universitair Docent nodig?

Een Junior Universitair Docent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Junior Universitair Docent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Junior Universitair Docent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Junior Universitair Docent nodig? 

De Junior Universitair Docent heeft een duidelijk doel voor ogen en werkt daar met de nodige discipline naartoe. Hij is nauwkeurig en zorgvuldig en streeft in zijn werk naar perfectie. Hij werkt gestructureerd en heeft een strakke planning, waarin duidelijke resultaten zijn verwerkt. Hij is rationeel en objectief (Perfectonist). De Junior Universitair Docent wil begrijpen en verklaren. Hij zal zijn mening altijd kunnen onderbouwen, hecht waarde aan geïnformeerd zijn. Hij is opmerkzaam, maar verliest zich niet in details - hij weet het overzicht te behouden en het geheel te overzien. Hij is vernieuwend en analytisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Junior Universitair Docent


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Junior Universitair Docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Junior Universitair Docent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Junior Universitair Docent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Junior Universitair Docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Junior Universitair Docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Junior Universitair Docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Junior Universitair Docent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Junior Universitair Docent iets voor je?

Zou je graag Junior Universitair Docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Junior Universitair Docent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Junior Universitair Docent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar