Kaasmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kaasmaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kaasmaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kaasmaker wordt.

 

Wat is een Kaasmaker?

Een Kaasmaker is iemand die, zoals de naam al doet vermoeden, beroepsmatig kaas maakt.

Bij het kaasmaken worden verschillende stappen doorgelopen. Eerst voegt de Kaasmaker stremsel en zuursel toe aan de melk, zodat de wrongel ontstaat. Deze wrongel gaat in een vat en wordt samengeperst. Daarna gaat het in een pekelbad. Het zout zorgt voor een stevige korst en een lange houdbaarheid. Vervolgens laat de Kaasmaker de kaas een aantal maanden tot meer dan een jaar rijpen. De Kaasmaker draait de kazen af en toe om.

Soms voegt een Kaasmaker kruiden en specerijen toe aan de kaas, zoals pesto, brandnetel of komijn. Ook kan hij schimmels door de kaas mengen of op de korst aanbrengen. Zo ontstaan schimmelkazen.

Een Kaasmaker kan zich tevens bezighouden met de bereiding van andere zuivelproducten, zoals yoghurt. En soms verkoopt hij zijn kazen en andere zuivelproducten op de markt of in een winkel. 

Natuurlijk zorgt de Kaasmaker voor een schone werkplek. Al met al is een baan als Kaasmaker fysiek zwaar. Hij dient dus een goede gezondheid te hebben en sterk te zijn.
 Wil je werken als Kaasmaker?

Werk je al als Kaasmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kaasmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kaasmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kaasmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Boerin
 • Zuivelbereider
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kaasmaker

Wat verdient een Kaasmaker?

Een Kaasmaker verdient waarschijnlijk tussen de €1000,- en €2000,- bruto per maand. Zijn salaris hangt onder meer af van zijn ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden staan in de CAO Zuivelindustrie. Werknemers krijgen bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, toeslagen bij werken op feestdagen en toeslagen als zij in het bezit zijn van een EHBO- en/of BHV-diploma.

Salarisschaal Kaasmaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kaasmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kaasmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kaasmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kaasmaker vacatures

Procesoperator kaasmakerij ( ploegendienst)
Processionals
In deze functie van procesoperator in de zuivelindustrie ben je verantwoordelijk voor het optimaal instellen en beheren van de processen binnen de geautomatiseerde kaasmakerij en/of de voorfabriek. Als procesoperator weet …
Operator kaasmakerij
Luba
Functieomschrijving Jij bent iemand die goed bekend is met het instellen van processen, temperaturen en klimaten, verhelpen van storingen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles! Jouw werkzaamheden bestaan uit de volgende …
Operator kaasmakerij
Pro Industry
Wil jij hét product maken dat Nederland op de kaart heeft gezet? Heb jij ervaring binnen de procestechniek en wil jij je verder doorontwikkelen? Je gaat werken in een -ploegenrooster …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kaasmaker

Wat is de toekomst van Kaasmaker?

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor Kaasmakers. Het arbeidsperspectief is dus niet heel goed. Toch kan met goed zoeken en wellicht open sollicitaties een baan worden gevonden. Overigens ligt een kaasmakerij of zuivelfabriek vaak niet naast de deur.

Bij goed functioneren kan een Kaasmaker meer taken krijgen toegewezen. Hij kan zich specialiseren en zich ook gaan richten op het bereiden van andere zuivelproducten, zoals yoghurt. Ook kan hij leiding gaan geven of zelfs een eigen bedrijf oprichten.

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kaasmaker worden: Opleidingen tot Kaasmaker

Wil je kaasmaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kaasmaker? 

Er bestaat geen opleiding tot Kaasmaker. Wel kunnen cursussen van enkele weken tot maanden gevolgd worden. Vaak kan iemand intern worden opgeleid tot Kaasmaker.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kaasmaker

Er zijn geen opleidingen Kaasmaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kaasmaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Kaasmaker

Met wie werkt een Kaasmaker samen? 

Een Kaasmaker komt vaak veel in contact met collega’s op de werkvloer. Zij werken samen en helpen elkaar. Als een Kaasmaker op een boerderij werkt, komt hij tevens in contact met de Boerin. Werkt een Kaasmaker in een zuivelfabriek, dan zal hij met andere Zuivelbereiders in aanraking komen. Ook komt de Kaasmaker in aanraking met de leidinggevende. Laatstgenoemde stuurt het personeel aan en controleert de werkzaamheden.  
 


 • Collega’s
 • Boerin
 • Zuivelbereider
 • Leidinggevende
Kaasmaker


Organisaties waar een Kaasmaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kaasmaker meestal werkt.

Waar werkt een Kaasmaker?

Een Kaasmaker werkt bij een Kaasmakerij, een Zuivelfabriek of een Boerderij. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Kaasmaker

Waar kun je het beste werken als Kaasmaker? Hieronder vind je de best door de Kaasmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kaasmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kaasmaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kaasmaker.

Welke competenties heeft een Kaasmaker nodig?

Een Kaasmaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kaasmaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kaasmaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kaasmaker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Kaasmaker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Kaasmaker verzet fysiek zwaar werk en moet daarom veel energie hebben. Ook is hij gedreven, is hij doelgericht en werkt hij efficiënt (Succesvolle Werker).

Een Kaasmaker moet tevens heel nauwkeurig te werk gaan. Om goede kazen te krijgen, moeten alle werkzaamheden precies worden uitgevoerd. Een Kaasmaker is daarom veeleisend, integer en gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Kaasmaker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kaasmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kaasmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kaasmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kaasmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kaasmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kaasmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kaasmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kaasmaker iets voor je?

Zou je graag Kaasmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kaasmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kaasmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar