Kanter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Kanter worden: Opleidingen tot Kanter

Wil je Kanter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Kanter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Kanter.

Hoe word je een Kanter? 

Om Kanter te worden, kan een opleiding in de technieksector gevolgd worden. Kennis van techniek en plaatbewerking is belangrijk. Ook is er een specifieke opleiding tot CNC Kanter. Deze opleiding bereidt de Kanter voor op de werkzaamheden. Tijdens deze opleiding leert de Kanter de computer te programmeren. Vaak wordt ook al begonnen in een bedrijf. De Kanter begint dan enkel met het bedienen van de kantbank en leert later de computer ook te programmeren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kanter

Er zijn geen opleidingen Kanter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kanter in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om Kanter te worden?

Voordat je aan een opleiding Kanter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Kanter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Kanter?

Voor de functie van Kanter zijn diverse vacatures te vinden. In deze vacatures wordt vaak wel naar ervaren Kanters gevraagd. Ervaring is in deze branche dus erg belangrijk.

Een Kanter begint vaak met enkel het bedienen van de kantbank. Later kan de Kanter ook leren om de computer te programmeren en de programma’s te schrijven aan de hand van tekeningen.

De actuele kans op werk voor een Kanter

Het beroep Kanter is onderdeel van de beroepsfamilie Plaatwerkers (deelbewerking). De kans op werk voor de beroepsfamilie Plaatwerkers (deelbewerking) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

116

Baankans Kanter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Kanter

Als je je wilt omscholen tot Kanter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Kanter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Kanter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Kanter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kanter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling kanter
Timing Uitzendbureau
Wil je graag een nieuw vak leren en ben je nieuwsgierig naar de metaaltechniek? Dan zoeken we jouWe zijn opzoek naar iemand die graag het vak van kanter wil leren. …
Vacature Leerling kanter
Timing Uitzendbureau
Bedrijfsomschrijving Deze opdrachtgever is een leverancier van snijwerk. Alle producten die ze leveren worden op maat gemaakt voor de klant zodat het altijd aan alle wensen voldoet. Ze werken in …
Vacature Leerling Kanter/ Zetter
MF Uitzendbureau
Voor onze opdrachtgever in Heerenveen zijn wij op zoek naar een leerling kanter/zetter voor een langere tijd. Ben jij die persoon die wij zoeken en durf jij deze uitdaging aan …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kanter

Als je Kanter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kanter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kanter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kanter?

Competenties en Vaardigheden Kanter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Kanter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Kanter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kanter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Kanter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kanter. Als Kanter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kanter:


zie volledige beschrijving persoonstype Kanter

Vakkennis voor een Kanter

Het is voor een Kanter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Kanter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Kanter


Werkervaring Kanter

Het is voor een startend Kanter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kanter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Kanter, maar iets anders?

Is een opleiding Kanter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Kanter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Kanter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Kanter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Kanter te worden?

Zou je graag Kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Kanter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar