Kantonnier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kantonnier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kantonnier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kantonnier wordt.

 

Wat is een Kantonnier?

Een Kantonnier is iemand die zich bezighoudt met het beheren en onderhouden van wegen, paden, bermen, rivieren en dijken.

Werkt een Kantonnier bij een gemeente, dan zal hij wegen, paden, parken en bermen onderhouden. De Kantonnier bekijkt of alles in het aan hem toegewezen gebied er nog goed bij ligt. Zijn er delen beschadigd of vies, dan zal de Kantonnier deze met een team herstellen en schoonmaken.

Werkt een Kantonnier bij een waterschap, dan houdt hij zich bezig met het onderhoud van rivieren, dijken, enzovoort. Ook hier zal de Kantonnier kijken of alles nog schoon, veilig en onbeschadigd is. Is dat niet zo, dan zorgt de Kantonnier ervoor dat het opgeruimd en gerepareerd wordt. 

Wil je werken als Kantonnier?

Werk je al als Kantonnier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kantonnier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kantonnier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kantonnier in één oogopslag

Competenties:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Gemeentewerkers
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kantonnier

Wat verdient een Kantonnier?

Een Kantonnier kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2700,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt bijvoorbeeld af van zijn leeftijd en ervaring.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen, vakantietoeslag van acht procent van het loon, een reiskostenvergoeding en een veilige werkomgeving.

Salarisschaal Kantonnier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kantonnier

Er zijn geen vacatures Kantonnier aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kantonnier in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kantonnier in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kantonnier

Wat is de toekomst van Kantonnier?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kantonnier is gemiddeld. Hoeveel werk er is, hangt af van de periode van het jaar en de stad of het gebied waar de Kantonnier wil werken.

Bij goed functioneren kan een Kantonnier meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij kan dan meer gebieden en werkzaamheden krijgen toegewezen en/of leiding gaan geven aan een team. 

Baankans Kantonnier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kantonnier worden: Opleidingen tot Kantonnier

Wil je kantonnier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kantonnier? 

Er bestaat geen specifieke opleiding om Kantonnier te worden. Wel wordt minimaal VMBO werk- en denkniveau gevraagd en vaak ook enkele jaren relevante werkervaring en een rijbewijs. Een relevante opleiding om als Kantonnier bij de gemeente aan de slag te gaan is een MBO-opleiding in de richting van wegenbouw. Een relevante opleiding om als Kantonnier bij een waterschap aan de slag te gaan is een KOF (Koninklijk Onderwijs Fonds, scheepvaartopleidingen)-opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kantonnier

Er zijn geen opleidingen Kantonnier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kantonnier in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid


Netwerk Kantonnier

Met wie werkt een Kantonnier samen? 

Een Kantonnier werkt meestal samen met andere Kantonniers aan een project. Zij plegen overleg en vervullen allemaal een eigen taak. De Kantonnier krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. Bovendien zal een Kantonnier soms in contact komen met Gemeentewerkers met een andere functie.


  • Collega’s
  • Gemeentewerkers
  • Leidinggevende
Kantonnier


Organisaties waar een Kantonnier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kantonnier meestal werkt.

Waar werkt een Kantonnier?

 

Een Kantonnier werkt meestal voor het waterschap of voor de gemeente. Er wordt niet gestreefd naar het behalen van zoveel mogelijk winst, dus is de Kantonnier werkzaam in de non-profitsector. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Kantonnier

Waar kun je het beste werken als Kantonnier? Hieronder vind je de best door de Kantonnier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kantonnier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kantonnier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kantonnier.

Welke competenties heeft een Kantonnier nodig?

Een Kantonnier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kantonnier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kantonnier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kantonnier nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Kantonnier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Kantonnier is gedreven en hij werkt doelgericht en efficiënt. Ook houdt hij zich aan de Arborichtlijnen en veiligheids- en onderhoudsvoorschriften (Succesvolle Werker).

Tevens heeft de Kantonnier inzicht in zijn omgeving. Hij merkt onvolkomenheden op en hij weet hoe hij deze op kan lossen (Waarnemer). 

Bekijk de persoonstypen voor Kantonnier


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kantonnier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kantonnier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kantonnier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kantonnier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kantonnier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kantonnier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kantonnier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kantonnier iets voor je?

Zou je graag Kantonnier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kantonnier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kantonnier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar