Keeperstrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Keeperstrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep keeperstrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je keeperstrainer wordt.

 

Wat is een Keeperstrainer?

 Om Keeperstrainer betaald voetbal te worden volgt men sowieso 2 trajecten via de KNVB: allereerst de Basiscursus Keeperstrainer, dit dient de cursist voor te bereiden op het begeleiden van F-, D- E- en C-jeugdkeepers. Daarna volgt de cursus Vervolgcursus Keeperstrainer. Dit bereidt de Keeperstrainer voor op het trainen en coachen van keepers die in de hoofdklasse van de KNVB uitkomen. Daarnaast voorziet de cursus ook het trainen en opleideen van vrouwenelftallen, reserve selectie-elftallen, B- en A-junioren. Sinds kort zijn in Zeist ook twaalf ex-keepers gestart met een nieuwe opleiding Keeperstraining, de zogeheten opleiding Keepercoach Pro. Een aantal voormalig keepers van het Nederlands elftal heeft hiertoe het initiatief genomen, waaronder oud-keepers Ed de Goeij, Ruud Hesp en Joop Hiele. Deze gloednieuwe opleiding is een gat in de markt omdat er binnen het betaald voetbal veel talentvolle keepers actief zijn. Dit vraagt een professionele aanpak en keeperscoaching. De Keeperstrainer heeft een aantal belangrijke taken: 1) Het geven van trainingen en coaching van spelers. 2) Taakgerichte coaching bij de wedstrijd. De opleiding Keepercoach Pro heeft tot uiteindelijke doelstelling het ontwikkelen van deze voornoemde taken met als einddoel: succesvol zijn als keeper.De keeper heeft als belangrijkste taak het voorkomen van doelpunten van de tegenstander. Het doel schoonhouden is in alle gevallen zijn hoofddoel, of dat nou met handen of voeten gebeurt is minder van belang, zolang de bal maar niet in het net terechtkomt.  De Keeperstrainer kan na het behalen van zijn diploma terecht bij een betaaldvoetbalorganisatie (BVO), als (jeugd)keeperscoach of in de Topklasse. Het uitgangspunt van de opleiding is het UEFA-specialistdiploma. De KNVB-academie wil zodoende een kwaliteits-keurmerk afgeven voor wat betreft het niveau van de opleiding als Keeperstrainer.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Keeperstrainer?

Werk je al als Keeperstrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Keeperstrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Keeperstrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Keeperstrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10000 tot €12000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Keeperstrainer

Wat verdient een Keeperstrainer?

Een Keeperstrainer verdient € 10000 tot € 12000 Bruto op jaarbasis, afhankelijk van de club waarvoor men  trainingen geeft. Echter zowel nationaal als internationaal is het een goedbetaalde baan met veel voldoening in de voetballerij.

Salarisschaal Keeperstrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Keeperstrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Keeperstrainer

Wat zijn de baankansen voor een Keeperstrainer?

Voor een goede professionele Keeperstrainer ligt er een prima loopbaan in het verschiet. Toch zal zijn netwerk een belangrijke schakel vormen om dit te bereiken. Veel uitdaging is er mogelijk en er is veel belangstelling voor het vak vanwege de specialisatie van voetbalvak. Een bekende naam in dit verband is: Ruud Hesp die onder contract staat bij FC Groningen.

De actuele kans op werk voor een Keeperstrainer

Het beroep Keeperstrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Keeperstrainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Keeperstrainer worden: Opleidingen tot Keeperstrainer

Wil je Keeperstrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Keeperstrainer.

Hoe word je een Keeperstrainer? 

Een Keeperstrainer volgt  professionele KNVB opleiding via de KNVB-academie op het gebied van wedstrijd, training en begeleiding. Het doel van deze cursus is om de cursisten voor te bereiden op het coachen van keepers in het betaald voetbal.  De KNVB opleiding voor Keeperstrainers doorloopt verschillende moeilijkheidsgraden en niveau's.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Keeperstrainer

Er zijn geen opleidingen aanwezig.


Omscholen tot Keeperstrainer

Als je je wilt omscholen tot Keeperstrainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Keeperstrainer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Keeperstrainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Keeperstrainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Keeperstrainer

Als je Keeperstrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Keeperstrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Keeperstrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Keeperstrainer?

Competenties en Vaardigheden Keeperstrainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Keeperstrainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Keeperstrainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Keeperstrainer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline

Persoonlijkheid van een Keeperstrainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Keeperstrainer. Als Keeperstrainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Keeperstrainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Keeperstrainer

Vakkennis voor een Keeperstrainer

Het is voor een Keeperstrainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Keeperstrainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Keeperstrainer


Werkervaring Keeperstrainer

Het is voor een startend Keeperstrainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Keeperstrainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Keeperstrainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Keeperstrainer

Met wie werkt een Keeperstrainer samen? 

De Keeperstrainer heeft uiteraard te maken met zijn leerlingen, de aankomend keepers. Daarnaast ziet hij tijdens wedstrijden zijn collega's, de mede-coaches. Ook heeft men te maken met ouders als het gaat om de training van de jeugdopleiding.


Keeperstrainer


Organisaties waar een Keeperstrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Keeperstrainer meestal werkt.

Waar werkt een Keeperstrainer?

Geen commerciëlere wereld dan die van de Voetballerij waar alles draait om het grote geld en winstbejag. In beginsel gaat het om een sportieve organisatie maar de financiële belangen waarnaartoe men werkt en begeleid zijn puur commercieel.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Keeperstrainer

Waar kun je het beste werken als Keeperstrainer? Hieronder vind je de best door de Keeperstrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Keeperstrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Keeperstrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Keeperstrainer.

Welke competenties heeft een Keeperstrainer nodig?

Een Keeperstrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Keeperstrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Keeperstrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Keeperstrainer nodig? 

Een Keeperstrainer is een Waarnemer met sterke motivatie en overtuigingskracht naar zijn pupillen toe.  Hij is het aanspreekpunt en steunpilaar tijdens de opleiding maar ook tijdens een hectische wedstrijd.  Goede concentratie en samenwerking zijn eigenschappen die goed van pas komen. Ook is de Keeperstrainer een Succesvolle Werker waarvan veel verwacht wordt op het gebied van ondersteuning en reflexie. Bovendien komt de Keeperstrainer in aanraking met mede-coaches, ouders (als het om de jeugdopleiding gaat) en andere belangstellenden.

Bekijk de persoonstypen voor Keeperstrainer


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Keeperstrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Keeperstrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Keeperstrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Keeperstrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Keeperstrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Keeperstrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Keeperstrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Keeperstrainer iets voor je?

Zou je graag Keeperstrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Keeperstrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Keeperstrainer

Erwin Hissink

Op zoek naar een baan als keeperstrainer jeugd, Heb m,n diploma,s gehaald op dit vlak. Verhuizen geen probleem

Erwin Hissink

Op zoek naar een baan als keeperstrainer jeugd, Heb m,n diploma,s gehaald op dit vlak. Verhuizen geen probleem

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar