Kinderarts Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Kinderarts worden: Opleidingen tot Kinderarts

Wil je Kinderarts worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Kinderarts, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Kinderarts.

Hoe word je een Kinderarts? 

Om het beroep van Kinderarts uit te kunnen oefenen moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) afronen en daarna vijf jaar specialiseren in Kindergeneeskunde.

Verder moet je je registreren volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en in Nederland geregistreerd staan.

De 1 best beoordeelde opleidingen Kinderarts

bijgewerkt op 23-11-2021

Kinderziektes en infectieziektes
*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is …
Kinderziektes en infectieziektes

Is het verstandig om Kinderarts te worden?

Voordat je aan een opleiding Kinderarts begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Kinderarts worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Kinderarts?

Voor een Kinderarts zijn er doorgroeimogelijkheden naar functies in management of onderzoek. Er zijn veel vacatures voor de functie van Kinderarts.

De actuele kans op werk voor een Kinderarts

Het beroep Kinderarts is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

13

Baankans Kinderarts

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Kinderarts

Als je je wilt omscholen tot Kinderarts is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Kinderarts door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Kinderarts zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Kinderarts

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kinderarts dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kinderarts

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kinderarts

Als je Kinderarts wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kinderarts zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kinderarts

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kinderarts?

Competenties en Vaardigheden Kinderarts

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Kinderarts nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Kinderarts nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kinderarts

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Kinderarts

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kinderarts. Als Kinderarts wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kinderarts:


zie volledige beschrijving persoonstype Kinderarts

Vakkennis voor een Kinderarts

Het is voor een Kinderarts ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Kinderarts zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Kinderarts

Kinderziektes en infectieziektes
*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is …
Kinderziektes en infectieziektes

Werkervaring Kinderarts

Het is voor een startend Kinderarts die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kinderarts is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Kinderarts, maar iets anders?

Is een opleiding Kinderarts het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Kinderarts te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Kinderarts te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Kinderarts te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Kinderarts te worden?

Zou je graag Kinderarts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Kinderarts voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar