Kinderbegeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderbegeleider? Lees de functieomschrijving.

De kinderbegeleider begeleidt kinderen.( onder de 14) Dit kan zijn tijdens een beurs, op een creche/kinderdagverblijf of tijdens de opname van een film of televisieserie. De  kinderbegeleider is bij hen als ze r gedurende een dag waarin kinderen geen ouders hebben. Het varieert waar de kinderbegeleider voor wordt ingehuurd.. Vaak doet de  kinderbegeleider spelletjes met de kinderen of vertelt hij/zij verhaaltjes zodat de kinderen vermaakt worden op een educatieve manier. 

De  kinderbegeleider is  verantwoordelijk voor de jonge kinderen. De  kinderbegeleider moet ervoor zorgen dat zij zich niet heel erg gaan vervelen maar ook dat zij tijdens de lunch of het ontbijt iets eten. De ouders van de kinderen zijn meestal namelijk niet aanwezig dus is het belangrijk dat er goed op de kinderen gelet wordt.

Als er problemen zijn bij een van de kinderen, dient de  kinderbegeleider dit te melden aan de leider zodat er maatregelen genomen kunnen worden. Het is dus belangrijk dat de  kinderbegeleider de hele tijd bij de kinderen blijft zodat hij/zij alles kan signaleren. 

Wil je werken als Kinderbegeleider?

Werk je al als Kinderbegeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderbegeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kinderbegeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kinderbegeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kinderbegeleider
  • Ouders van kinderen
  • Leider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderbegeleider

Wat verdient een Kinderbegeleider?

Het hangt er voor het salaris van de kinderbegeleider heel erg van af of hij/zij fulltime werkt en/of een dagprijs heeft. Het is namelijk niet altijd nodig dat er een kinderbegeleider op een beurs/evenement aanwezig is. Dit is alleen nodig als er kinderen zijn die jonger dan veertien jaar zijn. Het kan dus heel goed dat de kinderbegeleider maar een paar dagen in de maand werkt.

Daarbij speelt ervaring een hele belangrijke rol. Ervaring laat namelijk zien dat de kinderbegeleider wordt terug gevraagd en dus goed is. Een werkgever vindt het heel belangrijk dat kindacteurs zich op hun gemak voelen dus zullen het liefst iemand nemen die goed is. Als dit bekend is bij de kinderbegeleider in kwestie, zal hij/zij ook een hogere prijs kunnen vragen. 

Salarisschaal Kinderbegeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kinderbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kinderbegeleider vacatures

Stage: Twee stagiaires gezocht voor een kinderopvang op Curaçao
Bo Curacao B.V.
Zoek jij samen met jouw klasgenoot een stage op Curaçao? Voor een kinderopvang op Curaçao zijn wij op zoek naar stagiaires die de Nederlandse taal goed beheersen. Als sport-student zal …
Daycare Practitioner / Pedagogisch medewerker Kinderopvang (32-40 hrs per week)
Zein Child Care Group B.V.
Do you have a passion for working with children? Do you want to grow in your profession or gain more knowledge or deepening in early childhood education?We are now …
Pedagogisch Medewerker | Parttime
Olympia Uitzendbureau
Voor een kinderopvangorganisatie in Zoetermeer zijn wij op zoek naar een flexibele, tijdelijke baan als Pedagogisch Medewerker. Ben jij flexibel inzetbaar voor 9 tot 36 uur per week? Heb jij …
Pedagogisch Medewerker
Olympia Uitzendbureau
Voor een kinderopvangorganisatie in Zoetermeer zijn wij op zoek naar Fulltime Pedagogisch Medewerker. Ben jij degene die hier ervaring in heeft en dit graag wil doen? Dan zijn wij op …
Tijdelijke Pedagogisch Medewerker
Olympia Uitzendbureau
Voor een kinderopvangorganisatie in Zoetermeer zijn wij op zoek naar een tijdelijke parttime Pedagogisch Medewerker ter vervanging een vaste collega die met zwangerschapsverlof gaat. Ben jij degene die hier ervaring …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderbegeleider

Hoe goed is de toekomst voor de Kinderbegeleider? 

De kinderbegeleider zal door ervaring en zich te bewijzen door meer werkgevers gevraagd kunnen worden. Echter, de kinderbegeleider zal niet door kunnen groeien naar een hogere functie. De kinderbegeleider blijft  kinderbegeleider.

Wel kan de kinderbegeleider na veel producties stijgen in zijn/haar prijs en zal zij meer naamsbekendheid krijgen. Ook is het zo dat als hij/zij bij verschillende werkgevers bekend is en een keer iets anders wil, er wel veel ingangen zijn op de plekken waar de kinderbegeleider werkzaam is. 

Baankans Kinderbegeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kinderbegeleider worden: Opleidingen tot Kinderbegeleider

Hoe word je een Kinderbegeleider? 

Het is voor een  kinderbegeleider vooral heel belangrijk dat hij/zij goed om kan gaan met kinderen. Het zou dus wel heel waardevol zijn als de  kinderbegeleider ervaring heeft met oppassen. Daardoor weet de  kinderbegeleider een beetje wat kinderen willen of wanneer kinderen het echt niet leuk meer vinden. 

Vaak is het zo dat de kinderbegeleider wel ervaring heeft met oppassen. Door deze ervaring is het voor de kinderbegeleider ook makkelijker om bepaalde scenes te oefenen met de kinderen. Als deze ervaring er niet is, is het wel een vereiste dat de  kinderbegeleider het leuk vindt om voor de kinderen te zorgen en dit ook goed kan. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kinderbegeleider

Meer opleidingen Kinderbegeleider

Weet je nog niet of je Kinderbegeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kinderbegeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kinderbegeleider

Met wie werkt een Kinderbegeleider samen? 

De kinderbegeleider dient ten alle tijden verantwoording af te leggen aan de leider. De leider heeft de kinderbegeleider ook in dienst genomen en is degene die maatregelen moet ondernemen als er iets niet goed gaat met een kind.

Tevens heeft de kinderbegeleider met collega's contact. Er wordt ook wel een beetje van hem/haar verwacht dat als er voor kinderbegeleider even niks te doen is, hij/zij helpt bij haar collega's ookal hebben de collegás de verantwoordelijkheid voor een ander groepje kinderen. 

Ook zal de kinderbegeleider het eerste aanspreekpunt kunnen zijn voor de ouders.


  • Kinderbegeleider
  • Ouders van kinderen
  • Leider
Kinderbegeleider


Organisaties waar een Kinderbegeleider werkzaam is

Waar werkt een Kinderbegeleider meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf voor welke werkgever de kinderbegeleider  werkzaam is. Is dit een commerciele instantie dan zal de kinderbegeleider meer verdienen maar bij een organisatie die niet op winst uit is, is dit minder.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Kinderbegeleider

Waar kun je het beste werken als Kinderbegeleider? Hieronder vindt je de best door de Kinderbegeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderbegeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderbegeleider:

Welke competenties heeft een een Kinderbegeleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kinderbegeleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kinderbegeleider nodig? 

Het is belangrijk dat de  kinderbegeleider de leiding durft te nemen en dat de kinderen hem/haar ook zien als de leider. De kinderen moeten namelijk wel luisteren naar de  kinderbegeleider maar moeten zich vooral ook prettig en veilig voelen bij de  kinderbegeleider. De  kinderbegeleider moet de leiding dus nemen op een leuke en niet al te dwingende manier. 

Tevens moet de kinderbegeleider veel oog hebben voor de behoeftes van de kinderen en zichzelf kunnen wegcijferen. Het kan voorkomen dat een kinderbegeleider een hele lang dag moet werken en het zelf ook zat is. Echter, het is zaak dat de kinderbegeleider dit niet laat merken aan de kinderen en er vooral voor hun is. 

Bekijk de persoonstypen voor Kinderbegeleider


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Kinderbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderbegeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderbegeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderbegeleider iets voor je?

Zou je graag Kinderbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderbegeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderbegeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar