Kinderverzorger Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Kinderverzorger worden: Opleidingen tot Kinderverzorger

Wil je Kinderverzorger worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Kinderverzorger, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Kinderverzorger.

Hoe word je een Kinderverzorger? 

Om als Kinderverzorger aan de slag te gaan, is het natuurlijk erg belangrijk dat je van kinderen houdt en het leuk vindt om voor ze te zorgen. Het is een pré als de Kinderverzorger ervaring heeft met oppassen.

Een Kinderverzorger bij een school, bedrijf of erkend kinderdagverblijf heeft meestal relevante diploma’s nodig. Voorbeelden van relevante MBO-opleidingen zijn Kinderzorg, Begeleider Kindervang en Verpleegkunde. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kinderverzorger

Er zijn geen opleidingen Kinderverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kinderverzorger in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Kinderverzorger te worden?

Voordat je aan een opleiding Kinderverzorger begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Kinderverzorger worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Kinderverzorger?

Er is veel vraag naar kinderopvang, dus ook naar Kinderverzorgers. Wel dienen ze meestal in het bezit te zijn van relevante diploma’s en relevante werkervaring te hebben.

Bij goed functioneren kan een Kinderverzorger steeds meer taken krijgen toegewezen. Zo kan ze bijvoorbeeld de leiding krijgen over de andere Kinderverzorgers.

De actuele kans op werk voor een Kinderverzorger

Het beroep Kinderverzorger is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers kinderopvang is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Kinderverzorger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Kinderverzorger

Als je je wilt omscholen tot Kinderverzorger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Kinderverzorger door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Kinderverzorger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Kinderverzorger

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kinderverzorger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kinderverzorger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kinderverzorger

Als je Kinderverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kinderverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kinderverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kinderverzorger?

Competenties en Vaardigheden Kinderverzorger

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Kinderverzorger nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Kinderverzorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kinderverzorger

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Kinderverzorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kinderverzorger. Als Kinderverzorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kinderverzorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Kinderverzorger

Vakkennis voor een Kinderverzorger

Het is voor een Kinderverzorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Kinderverzorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Kinderverzorger


Werkervaring Kinderverzorger

Het is voor een startend Kinderverzorger die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kinderverzorger is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Kinderverzorger, maar iets anders?

Is een opleiding Kinderverzorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Kinderverzorger

Als je Kinderverzorger wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Kinderverzorger


Weten hoe het is om als Kinderverzorger te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Kinderverzorger te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Kinderverzorger te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Kinderverzorger te worden?

Zou je graag Kinderverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Kinderverzorger voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar