Kleinkunstenaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Kleinkunstenaar worden: Opleidingen tot Kleinkunstenaar

Wil je Kleinkunstenaar worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Kleinkunstenaar, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Kleinkunstenaar.

Hoe word je een Kleinkunstenaar? 

Alhoewel de kleinkunstenaar (omdat het een apart vak in een aparte sector is) met een diploma niet verzekerd is van werk zijn er wel opleidingen voor het beroep van kleinkunstenaar. De bekendste opleiding is de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

De opleidingen tot kleinkunstenaar zijn vierjarige HBO opleidingen. Op deze opleidingen leer je alle aspecten die met het vak van kleinkunst te maken hebben; van stem-expressie tot het schrijven van liedjes en verhalen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kleinkunstenaar

Er zijn geen opleidingen Kleinkunstenaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kleinkunstenaar in werkt

Bekijk meer opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Is het verstandig om Kleinkunstenaar te worden?

Voordat je aan een opleiding Kleinkunstenaar begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Kleinkunstenaar worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Kleinkunstenaar?

Het is voor de, nog onbekende kleinkunstenaar, vrij moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Theaters zullen niet snel een nog onbekende naam boeken dus het regelen van optredens kan erg moeilijk zijn. Daarom doen de meeste kleinkunstenaars mee aan een kleinkunstfestival. Tijdens zo'n festival strijden meerdere kleinkunstenaars om de eerste plek. De winnaar van het festival krijgt (voornamelijk bij de grotere festivals) landelijke bekendheid en een korte theatertoernee waarin hij het publiek kennis kan laten maken met zijn werk en zijn theaterprogramma.

Het arbeidsperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn voor de nog kleine, onbekende kleinkunstenaar relatief klein. Hij zal echt hard moeten werken om bekendheid te genereren en publiek aan zich te binden om zo enkel van zijn theaterprogramma's te kunnen leven. Daarom werken de meeste kleinkunstenaars ook als tekstschrijvers voor collega's, muzikanten, tv-programma's en cabaretiers zodat ze toch van hun werk rond kunnen komen.

 

De actuele kans op werk voor een Kleinkunstenaar

Het beroep Kleinkunstenaar is onderdeel van de beroepsfamilie Entertainment artiesten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Entertainment artiesten is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Kleinkunstenaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Kleinkunstenaar

Als je je wilt omscholen tot Kleinkunstenaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Kleinkunstenaar door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Kleinkunstenaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Kleinkunstenaar

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kleinkunstenaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kleinkunstenaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kleinkunstenaar

Als je Kleinkunstenaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kleinkunstenaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kleinkunstenaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kleinkunstenaar?

Competenties en Vaardigheden Kleinkunstenaar

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Kleinkunstenaar nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Kleinkunstenaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kleinkunstenaar

Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Kleinkunstenaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kleinkunstenaar. Als Kleinkunstenaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kleinkunstenaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Kleinkunstenaar

Vakkennis voor een Kleinkunstenaar

Het is voor een Kleinkunstenaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Kleinkunstenaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Kleinkunstenaar


Werkervaring Kleinkunstenaar

Het is voor een startend Kleinkunstenaar die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kleinkunstenaar is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Kleinkunstenaar, maar iets anders?

Is een opleiding Kleinkunstenaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Kleinkunstenaar

Als je Kleinkunstenaar wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Kleinkunstenaar


Weten hoe het is om als Kleinkunstenaar te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Kleinkunstenaar te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Kleinkunstenaar te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Kleinkunstenaar te worden?

Zou je graag Kleinkunstenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Kleinkunstenaar voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar