Kredietanalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kredietanalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kredietanalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kredietanalist wordt.

 

Wat is een Kredietanalist?

De Kredietanalist controleert kredietaanvragen en besluit of deze worden goedgekeurd. Het kan zo zijn dat de kredietaanvraging niet haalbaar is en moet worden afgewezen.

Hij werkt nauw samen met mensen die graag een kredietaanvraag willen. Hij stelt een goede financieringsaanvraag op voor zijn klant om zijn klant zoveel mogelijk in te lichten. Ze stellen samen een kredietaanvraging op en kijken of de kredietaanvraag haalbaar is. Hij moet in staat zijn om goed samen te werken en te luisteren naar zijn klanten, hij moet de klanten wijzen op de risico's en problemen en deze zo veel mogelijk uit de weg zien te helpen.

De kredietanalist onderzoekt financiële gegevens en maakt op basis van deze gegevens kredietvoostellen.  Daarnaast maakt de kredietanalist offertes en analyses van lopende kredieten. Deze werkzaamheden doet hij niet alleen, hij werkt nauw samen met andere specialisten op zijn vakgebied zoals de Accountmanager.Wil je werken als Kredietanalist?

Werk je al als Kredietanalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kredietanalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kredietanalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kredietanalist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klanten
 • Bedrijven
 • Accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kredietanalist

Wat verdient een Kredietanalist?

De kredietanalist verdient rond de 3500 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 5000 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als kredietanalist speelt een grote rol bij het salaris.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Kredietanalist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kredietanalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Kredietanalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kredietanalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kredietanalist vacatures

Junior/ Trainee Kredietanalist, Hoofddorp (- uur)
Real Estate Recruiters
Jij hebt (bijna) je HBO-studie afgerond zit vol energie en enthousiasme en jij ambieert een carrière in de financieringsbusiness. Dan hebben wij voor jou een mooie instapfunctie als Junior Kredietanalist. …
Kredietanalist
Walters People
Wil jij (tijdelijk) werken als Kredietanalist in het mooie Lisse? Wij zijn op zoek naar een analytisch persoon om de krediettoetsen en rapportages binnen dit bedrijf, een hoofdleverancier in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kredietanalist

Wat is de toekomst van Kredietanalist?

Het aantal vacatures voor de kredietanalist is gemiddeld, omdat er genoeg vacatures te vinden zijn die nog niet ingevuld zijn. Er zijn veel opleidingen te volgen waarmee je uiteindelijk kredietanalist kunt worden. 

Het aantal jaren werkervaring binnen het beroep kredietanalist beïnvloed je doorgroeimogelijkheden en je opleidingsniveau beïnvloed je doorgroeimogelijkheden. Het kan zo zijn dat een iemand met een WO opleiding eerder gevraagd wordt voor hogere functies dan iemand die een HBO opleiding heeft gevolgd.

Baankans Kredietanalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kredietanalist worden: Opleidingen tot Kredietanalist

Wil je kredietanalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kredietanalist? 

Om een kredietanalist te worden moet je een HBO of en WO opleiding hebben gedaan. Het is voor de hand liggend dat als je een WO opleiding hebt gevolgd je hogere functies kan verwachten, zoals bijvoorbeeld een leidinggevende rol spelen binnen het bedrijf waarvoor je werkt.

Er zijn een aantal richtingen die de voorkeur hebben bij dit beroep. Dit zijn o.a. bedrijfskunde, economie, accountancy en een juridische opleiding. Je moet namelijk kennis hebben binnen de juridische, financiële en bedrijfeconomische sector.

Als kredietanalist moet je ook al een aantal jaar ervaring hebben opgedaan binnen de hiervoor genoemde sectoren. Men vraagt een werkervaring van ongeveer 1 tot 4 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kredietanalist

Er zijn geen opleidingen Kredietanalist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kredietanalist in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Kredietanalist

Met wie werkt een Kredietanalist samen? 

De kredietanalist gaat veel met klanten om, omdat hij klanten moet helpen met adviezen geven over kredietaanvraag. Hij moet met andere specialisten, zijn collega's (o.a. een accountmanager), overleggen. Daarnaast moet hij voor zijn collega's klaarstaan, door middel van opbouwende kritiek te geven om zo tot een beter resultaat te komen.

Daarnaast helpt hij bedrijven met het opstellen van een kredietaanvraag en kijkt hij of de kredietaanvraag haalbaar is. Hij werkt nauw samen met de bedrijven voor wie hij een kredietaanvraag maakt.

Een goed en groot netwerk is erg belangrijk bij het beroep van de kredietanalist, aangezien zijn baan bestaat uit het netwerken en werven van klanten met een eigen vermogen en bedrijven. 


 • Klanten
 • Bedrijven
 • Accountmanager
Kredietanalist


Organisaties waar een Kredietanalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kredietanalist meestal werkt.

Waar werkt een Kredietanalist?

 • Verzekeringen
 • Bedrijven
 • Banken

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Kredietanalist

Waar kun je het beste werken als Kredietanalist? Hieronder vind je de best door de Kredietanalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kredietanalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kredietanalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kredietanalist.

Welke competenties heeft een Kredietanalist nodig?

Een Kredietanalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kredietanalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kredietanalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kredietanalist nodig? 

De kredietanalist moet betrokken en verzorgend zijn, omdat hij zijn klanten moet helpen om bij een kredietaanvraag. Hij werkt samen met zijn klanten en zorgt ervoor dat ze samen tot een goede oplossing komen, hij is daarin de specialist, waardoor hij een beschermende taak krijgt over zijn klanten. Door het vertrouwen te wekken bij een klant zorgt hij er voor dat deze langer bij hem blijven en dit vertrouwen zorgt ook voor de aantrekkingskracht om nieuwe klanten binnen te halen. (Gever)

De kredietanalist moet gedreven en energiek zijn in zijn werk, omdat hij veel contact heeft met zijn klanten en met verschillende partijen samenwerkt en ze op een energieke manier moet benaderen om hun te overuigen. Hij moet productief zijn om zijn succes te behalen. (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Kredietanalist


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kredietanalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kredietanalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kredietanalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kredietanalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kredietanalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kredietanalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kredietanalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kredietanalist iets voor je?

Zou je graag Kredietanalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kredietanalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kredietanalist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar