Kwaliteitscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwaliteitscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kwaliteitscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kwaliteitscoördinator wordt.

 

Wat is een Kwaliteitscoördinator?

Een Kwaliteitscoördinator zorgt voor samenwerking (coördinatie) tussen mensen en systemen om de hoedanigheid (kwaliteit) van een proces, eindproduct, service of organisatie te optimaliseren. Vooral het voorkomen van (menselijke) fouten door een andere systeem (van werken) toe te passen speelt hierbij een rol.

Een Kwaliteitscoördinator is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een (product-) kwaliteitssysteem. De Kwaliteitscoördinator organiseert, onderhoudt en ziet toe op het correct gebruik en naleving van het gehele kwaliteitssysteem. Daarbij hoort het zelfstandig uitvoeren en bewaken van productkwaliteitscontroles, het registreren en analyseren van kwaliteits ken- en stuurgetallen en het doen van verbetervoorstellen en het behandelen van vragen.

Daarnaast is een Kwaliteitscoördinator bezig met het opleiden, instrueren en waar nodig corrigeren van medewerkers om zodoende kwaliteit van productieprocessen en eindproducten te garanderen. De Kwaliteitscoördinator voert hiervoor inspecties uit, soms zowel intern als extern. De Kwalitietscoördinator analyseert klachten, adviseert op pro-actieve wijze betrokken afdelingen en stelt wekelijks een verslag op en rapporteert dit aan de directie of het management. Tenslotte is de Kwamliteitscoördinator verantwoordelijk voor een juiste informatievoorziening, het up-to-date houden van handboeken, instructies en verspreiden van informatie.

 


 

 Wil je werken als Kwaliteitscoördinator?

Werk je al als Kwaliteitscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwaliteitscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kwaliteitscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwaliteitscoördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Klanten
 • Auditors
 • ICT-ers
 • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3400 tot €6250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwaliteitscoördinator

Wat verdient een Kwaliteitscoördinator?

Het salaris van een Kwaliteitscoördinator ligt tussen de € 3.400 en € 6.250 per maand, afhankelijk van werkervaring, de grootte van het bedrijf, en de verantwoordelijkheden. Omdat er zo veel mogelijke invullingen van de baan zijn, zullen de arbeidsvoorwaarden ook per sector, of zelfs functie, verschillen.
 

Salarisschaal Kwaliteitscoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kwaliteitscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwaliteitscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwaliteitscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kwaliteitscoördinator vacatures

Vacature Kwaliteitscoördinator
HG international
Functieomschrijving HG doet wat het belooft. Met deze slogan staat HG als een huis en zijn onze producten sinds jaar en dag bekend bij het grote publiek. Dat betekend echter …
Vacature Security/ compliance officer
FuturumShop
Ben jij?Woonachtig in de omgeving van Apeldoorn en op zoek naar een uitdagende baan voor - uur per weekOplossingsgerichtOp de hoogte van wet- en regelgeving m.b.t. informatiebeveiliging en privacySterk …
Vacature Kwaliteitscoördinator
HG international
Functieomschrijving HG doet wat het belooft. Met deze slogan staat HG als een huis en zijn onze producten sinds jaar en dag bekend bij het grote publiek. Dat betekend echter …
Vacature Kwaliteitscoördinator / preventieadviseur Niv. 1
Q Jobs
Actief meewerken aan het beheer van veiligheidsprocedures, mee opmaken van veiligheidsdocumenten bij aanbestedingenAdvies geven bij het opstellen van veiligheidsplannen en bouwplaats reglementen bij de opstart van wervenToolboxmeetings en rondgangen opmaken, …
Vacature Quality & Safety Engineer
Continu
Waar ga jij mee bezig?Onderhoud aan en het efficiënter maken van kwaliteitssystemen (ISO )Continu verbeteren van de veiligheid en werkomstandighedenJe gaat je bezig houden met ISO en ISO (OHSAS )Interne …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwaliteitscoördinator

Wat is de toekomst van Kwaliteitscoördinator?

Het arbeidsmarktperspectief voor de Kwaliteitscoördinator is goed, er zijn veel vacatures. Anno 2012 is kwaliteitsmanagement populair, iedere grote ondernemening doet aan kwaliteitsmanagement. Dus met voldoende ervaring is het goed mogelijk om een baan als Kwaliteitscoördinator te krijgen, al zal men zich over het algemeen eerst moeten bewijzen om een vaste of hogere positie te kunnen krijgen.

De doorgroeimogelijkheden voor de Kwaliteitscoördinator zijn goed. Als men eenmaal in vast dienstverband werkt is het goed mogelijk om door te groeien naar steeds hogere managementposities of om over te stappen naar een groter bedrijf. Ook zou men ervoor kunnen kiezen om kwaliteitsconsultant te worden en zo als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan.

Baankans Kwaliteitscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kwaliteitscoördinator worden: Opleidingen tot Kwaliteitscoördinator

Wil je Kwaliteitscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kwaliteitscoördinator.

Hoe word je een Kwaliteitscoördinator? 

Een Kwaliteitscoördinator heeft minimaal HBO werk- en/of denkniveau. Vaak is enige jaren werkervaring vereist en (juridische) kennis van wet- regelgeving op het gebied van veiligheid- en inspectierichtlijnen, milieu, VCA en Arbo-voorschriften van de bedrijfstak waarin de Kwalitetiscoördinator werkzaam is.

Het is mogelijk om Bedrijfskunde of Management te studeren en zo in kwaliteitsmanagement terecht te komen, maar ook om een opleiding te doen die specifiek op een sector gericht is en in de kwaliteitszorg van die sector aan het werk gaan. Bij sommige functies is dit zelfs een veel betere manier om aan werk te komen.

Er zijn zo dus veel mogelijke opleidingsrichtingen die naar werk als Kwaliteitscoördinator leiden en de keuze in opleiding bepaalt de sector waarin je komt te werken.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Kwaliteitscoördinator

Opleiding Kwaliteitscoördinator
Procedures kwaliteitssysteem uitvoeren en certificatie voorbereiden De opleiding kwaliteitscoördinator is voor medewerkers in de rol van kwaliteitsmedewerker, kwaliteitscoördinator of kwaliteitsmanager. Tijdens deze opleiding leert u de procedures van het kwaliteitsmanagementsysteem …
Opleiding Kwaliteitscoördinator
Opleiding Kwaliteitscoördinator
Wil jij als Kwaliteitscoördinator aan de slag binnen jouw organisatie, of wil je juist omscholen tot Kwaliteitscoördinator en breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding …
Opleiding Kwaliteitscoördinator
Training ISO 9001:2015 normkennis (ook online)
Leer tijdens deze training alles over de nieuwe ISO 9001 norm en de effecten van deze versie op uw organisatie en systemen.  Training ISO 9001:2015 normkennis In september 2015 is …
Training ISO 9001:2015 normkennis (ook online)
NEN - EN - ISO / IEC 17025:2018 praktisch interpreteren
U bent Kwaliteitscoördinator, laboratoriummanager, (hoofd)analist of (aankomende) interne auditor   Waarom De cursus brengt u overzicht en inzicht in de norm. We behandelen veelgebruikte modellen uit de kwaliteitszorg en we …
NEN - EN - ISO / IEC 17025:2018 praktisch interpreteren
Interne audit in laboratoria en inspectie-instellingen
U bent Kwaliteitscoördinator, laboratoriummanager, (hoofd)analist of (aankomende) interne auditor Waarom In de cursus Interne Audit leert u alles over het voorbereiden op, het uitvoeren van, het rapporteren over en het …
Interne audit in laboratoria en inspectie-instellingen

Omscholen of doorgroeien tot Kwaliteitscoördinator

Als je Kwaliteitscoördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kwaliteitscoördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kwaliteitscoördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kwaliteitscoördinator?

Competenties en Vaardigheden Kwaliteitscoördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kwaliteitscoördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kwaliteitscoördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kwaliteitscoördinator

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Kwaliteitscoördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kwaliteitscoördinator. Als Kwaliteitscoördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kwaliteitscoördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Kwaliteitscoördinator

Vakkennis voor een Kwaliteitscoördinator

Het is voor een Kwaliteitscoördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kwaliteitscoördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kwaliteitscoördinator


Werkervaring Kwaliteitscoördinator

Het is voor een startend Kwaliteitscoördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kwaliteitscoördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Kwaliteitscontroleur, Manager Kwaliteit .

Iets anders leren?

Is Kwaliteitscoördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kwaliteitscoördinator

Met wie werkt een Kwaliteitscoördinator samen? 

De Kwaliteitscoördinator heeft over het algemeen niet veel interactie met de klant, maar moet wel steeds de klant in gedachten houden bij elke verandering in het bedrijfsproces. Waar de Kwaliteitscoördinator wel veel mee samenwerkt zijn de medewerkers, zowel die van zijn eigen afdeling als ook medewerkers binnen het bedrijf die vanuit hun eigen ervaring inzicht kunnen geven op de bedrijfsprocessen. Omdat er veel automatisch gaat tegenwoordig, is het vaak zo dat er overleg met de ICT'ers van het bedrijf nodig is, omdat er in de ICT vaak al veel positieve veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

De Kwaliteitscoördinator is er verder ook verantwoordelijk voor om met de Auditors te overleggen wanneer die bij de organisatie langskomen om een oordeel te vellen. Dan is het ook weer de taak van de Kwaliteitscoördinator om zijn adviezen of eisen te implementeren in de bedrijfsstructuur.

Tenslotte zullen Kwaliteitscoördinatoren altijd in opdracht en in overleg met het management of de directie van een bedrijf handelen.


 • Klanten
 • Auditors
 • ICT-ers
 • Management
Kwaliteitscoördinator


Organisaties waar een Kwaliteitscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kwaliteitscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Kwaliteitscoördinator?

De Kwaliteitscoördinator werkt bij een commercieel (profit) bedrijf dat ofwel groot genoeg is om een Kwaliteitscoördinator nodig te hebben of een productie-proces heeft waarbij kwaliteitsmonitoring constant nodig is, zoals in de voedingsindustrie.

Daarnaast heeft de overheid Kwaliteitscoördinatoren in dienst om processen te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan een nieuw computersysteem voor de politie of een landelijk registratiesysteem voor de zorg.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Kwaliteitscoördinator

Waar kun je het beste werken als Kwaliteitscoördinator? Hieronder vind je de best door de Kwaliteitscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwaliteitscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwaliteitscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kwaliteitscoördinator.

Welke competenties heeft een Kwaliteitscoördinator nodig?

Een Kwaliteitscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kwaliteitscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kwaliteitscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kwaliteitscoördinator nodig? 

Een Kwaliteitscoördinator is er steeds op gericht om de processen in het bedrijf te optimaliseren en dus steeds veranderingen aan te brengen die de organisatie meer succesvol zullen maken. Hierbij denkt hij vooral vanuit het oogpunt van de klant en hoe er meer winst uit deze klant gehaald kan worden (Succesvolle werker).

Om goed de kwalitatieve mogelijkheden en knelpunten in het bedrijf te kunnen ontdekken is het belangrijk dat de Kwaliteitscoördinator goed let op wat er allemaal gebeurt in de processen. Vanuit deze waarnemingen kan hij de verbeterpunten vinden, waarbij niet alleen aan winst moet worden gedacht, maar de kwaliteit van de producten  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kwaliteitscoördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kwaliteitscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwaliteitscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwaliteitscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwaliteitscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwaliteitscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwaliteitscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwaliteitscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwaliteitscoördinator iets voor je?

Zou je graag Kwaliteitscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwaliteitscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Kwaliteitscoördinator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Kwaliteitscoördinator

Vacature Kwaliteitscontroleur
Continu
Als kwaliteitscontroleur bij onze internationale en toffe opdrachtgever, vervul je een zeer diverse en allround functie met een goede combinatie tussen magazijn en kantoor. Wanneer je op kantoor zit ondersteun …
Vacature Kwaliteitscoördinator
FORTEC
Jij bent...een kwaliteitsspecialist in hart en nieren. Vanuit passie ben jij bezig met kwaliteit en wil jij de kwaliteit in een organisatie naar een hoger niveau brengen. Jouw passie …

Actuele blogposts


reacties op Kwaliteitscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar