Kwaliteitscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwaliteitscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kwaliteitscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kwaliteitscoördinator wordt.

 

Wat is een Kwaliteitscoördinator?

Een Kwaliteitscoördinator zorgt voor samenwerking (coördinatie) tussen mensen en systemen om de hoedanigheid (kwaliteit) van een proces, eindproduct, service of organisatie te optimaliseren. Vooral het voorkomen van (menselijke) fouten door een andere systeem (van werken) toe te passen speelt hierbij een rol.

Een Kwaliteitscoördinator is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een (product-) kwaliteitssysteem. De Kwaliteitscoördinator organiseert, onderhoudt en ziet toe op het correct gebruik en naleving van het gehele kwaliteitssysteem. Daarbij hoort het zelfstandig uitvoeren en bewaken van productkwaliteitscontroles, het registreren en analyseren van kwaliteits ken- en stuurgetallen en het doen van verbetervoorstellen en het behandelen van vragen.

Daarnaast is een Kwaliteitscoördinator bezig met het opleiden, instrueren en waar nodig corrigeren van medewerkers om zodoende kwaliteit van productieprocessen en eindproducten te garanderen. De Kwaliteitscoördinator voert hiervoor inspecties uit, soms zowel intern als extern. De Kwalitietscoördinator analyseert klachten, adviseert op pro-actieve wijze betrokken afdelingen en stelt wekelijks een verslag op en rapporteert dit aan de directie of het management. Tenslotte is de Kwamliteitscoördinator verantwoordelijk voor een juiste informatievoorziening, het up-to-date houden van handboeken, instructies en verspreiden van informatie.

 


 

 Wil je werken als Kwaliteitscoördinator?

Werk je al als Kwaliteitscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwaliteitscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kwaliteitscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwaliteitscoördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Klanten
 • Auditors
 • ICT-ers
 • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3400 tot €6250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwaliteitscoördinator

Wat verdient een Kwaliteitscoördinator?

Het salaris van een Kwaliteitscoördinator ligt tussen de € 3.400 en € 6.250 per maand, afhankelijk van werkervaring, de grootte van het bedrijf, en de verantwoordelijkheden. Omdat er zo veel mogelijke invullingen van de baan zijn, zullen de arbeidsvoorwaarden ook per sector, of zelfs functie, verschillen.
 

Salarisschaal Kwaliteitscoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kwaliteitscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwaliteitscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwaliteitscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kwaliteitscoördinator vacatures

Meewerkend coördinator Kwaliteit
Jobbird
Wat ga je doenHeb je ervaring met leidinggeven in een productieomgeving en ben je verantwoordelijk? Voor een internationaal bedrijf zoeken wij een Meewerkend Coördinator Kwaliteit. Salaris tussen de 2900-3300 euro …
Meewerkend coördinator Kwaliteit, Oud-Beijerland
RAAAK personeel
Heb je ervaring met leidinggeven in een productieomgeving en ben je verantwoordelijk? Voor een internationaal bedrijf zoeken wij een Meewerkend Coördinator Kwaliteit. Salaris tussen de 2900-3300 euro bruto per maand. …
Meewerkend coördinator Kwaliteit
Raaak Personeel
Wat ga je doenHeb je ervaring met leidinggeven in een productieomgeving en ben je verantwoordelijk? Voor een internationaal bedrijf zoeken wij een Meewerkend Coördinator Kwaliteit. Salaris tussen deeuro bruto per …
Meewerkend coördinator Kwaliteit
Raaak personeel
Wat ga je doen Heb je ervaring met leidinggeven in een productieomgeving en ben je verantwoordelijk? Voor een internationaal bedrijf zoeken wij een Meewerkend Coördinator Kwaliteit. Salaris tussen de 2 …
Meewerkend coördinator Kwaliteit
RAAAK Personeel
Heb je ervaring met leidinggeven in een productieomgeving en ben je verantwoordelijk? Voor een internationaal bedrijf zoeken wij een Meewerkend Coördinator Kwaliteit. Salaris tussen de - euro bruto per maand. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwaliteitscoördinator

Wat is de toekomst van Kwaliteitscoördinator?

Het arbeidsmarktperspectief voor de Kwaliteitscoördinator is goed, er zijn veel vacatures. Anno 2012 is kwaliteitsmanagement populair, iedere grote ondernemening doet aan kwaliteitsmanagement. Dus met voldoende ervaring is het goed mogelijk om een baan als Kwaliteitscoördinator te krijgen, al zal men zich over het algemeen eerst moeten bewijzen om een vaste of hogere positie te kunnen krijgen.

De doorgroeimogelijkheden voor de Kwaliteitscoördinator zijn goed. Als men eenmaal in vast dienstverband werkt is het goed mogelijk om door te groeien naar steeds hogere managementposities of om over te stappen naar een groter bedrijf. Ook zou men ervoor kunnen kiezen om kwaliteitsconsultant te worden en zo als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan.

Baankans Kwaliteitscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kwaliteitscoördinator worden: Opleidingen tot Kwaliteitscoördinator

Wil je kwaliteitscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kwaliteitscoördinator? 

Een Kwaliteitscoördinator heeft minimaal HBO werk- en/of denkniveau. Vaak is enige jaren werkervaring vereist en (juridische) kennis van wet- regelgeving op het gebied van veiligheid- en inspectierichtlijnen, milieu, VCA en Arbo-voorschriften van de bedrijfstak waarin de Kwalitetiscoördinator werkzaam is.

Het is mogelijk om Bedrijfskunde of Management te studeren en zo in kwaliteitsmanagement terecht te komen, maar ook om een opleiding te doen die specifiek op een sector gericht is en in de kwaliteitszorg van die sector aan het werk gaan. Bij sommige functies is dit zelfs een veel betere manier om aan werk te komen.

Er zijn zo dus veel mogelijke opleidingsrichtingen die naar werk als Kwaliteitscoördinator leiden en de keuze in opleiding bepaalt de sector waarin je komt te werken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kwaliteitscoördinator

Opleiding Kwaliteitscoördinator
Procedures kwaliteitssysteem uitvoeren en certificatie voorbereiden De opleiding kwaliteitscoördinator is voor medewerkers in de rol van kwaliteitsmedewerker, kwaliteitscoördinator of kwaliteitsmanager. Tijdens deze opleiding leert u de procedures van het kwaliteitsmanagementsysteem …
Training ISO 9001:2015 normkennis (ook online)
Leer tijdens deze training alles over de nieuwe ISO 9001 norm en de effecten van deze versie op uw organisatie en systemen.  Training ISO 9001:2015 normkennis In september 2015 is …
NEN - EN - ISO / IEC 17025:2018 praktisch interpreteren
U bent Kwaliteitscoördinator, laboratoriummanager, (hoofd)analist of (aankomende) interne auditor   Waarom De cursus brengt u overzicht en inzicht in de norm. We behandelen veelgebruikte modellen uit de kwaliteitszorg en we …
Interne audit in laboratoria en inspectie-instellingen
U bent Kwaliteitscoördinator, laboratoriummanager, (hoofd)analist of (aankomende) interne auditor Waarom In de cursus Interne Audit leert u alles over het voorbereiden op, het uitvoeren van, het rapporteren over en het …
Data-integriteit in laboratoria
U bent Hoofd van een laboratorium, kwaliteitscoördinator, (hoofd) analist of IT-medewerker Waarom We starten met analyseren waar de aanhoudende vraag naar data-integriteit vandaan komt. Hoe bepalen we risico’s en waar …
Meer opleidingen Kwaliteitscoördinator

Weet je nog niet of je Kwaliteitscoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kwaliteitscoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Kwaliteitscoördinator

Met wie werkt een Kwaliteitscoördinator samen? 

De Kwaliteitscoördinator heeft over het algemeen niet veel interactie met de klant, maar moet wel steeds de klant in gedachten houden bij elke verandering in het bedrijfsproces. Waar de Kwaliteitscoördinator wel veel mee samenwerkt zijn de medewerkers, zowel die van zijn eigen afdeling als ook medewerkers binnen het bedrijf die vanuit hun eigen ervaring inzicht kunnen geven op de bedrijfsprocessen. Omdat er veel automatisch gaat tegenwoordig, is het vaak zo dat er overleg met de ICT'ers van het bedrijf nodig is, omdat er in de ICT vaak al veel positieve veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

De Kwaliteitscoördinator is er verder ook verantwoordelijk voor om met de Auditors te overleggen wanneer die bij de organisatie langskomen om een oordeel te vellen. Dan is het ook weer de taak van de Kwaliteitscoördinator om zijn adviezen of eisen te implementeren in de bedrijfsstructuur.

Tenslotte zullen Kwaliteitscoördinatoren altijd in opdracht en in overleg met het management of de directie van een bedrijf handelen.


 • Klanten
 • Auditors
 • ICT-ers
 • Management
Kwaliteitscoördinator


Organisaties waar een Kwaliteitscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kwaliteitscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Kwaliteitscoördinator?

De Kwaliteitscoördinator werkt bij een commercieel (profit) bedrijf dat ofwel groot genoeg is om een Kwaliteitscoördinator nodig te hebben of een productie-proces heeft waarbij kwaliteitsmonitoring constant nodig is, zoals in de voedingsindustrie.

Daarnaast heeft de overheid Kwaliteitscoördinatoren in dienst om processen te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan een nieuw computersysteem voor de politie of een landelijk registratiesysteem voor de zorg.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Kwaliteitscoördinator

Waar kun je het beste werken als Kwaliteitscoördinator? Hieronder vind je de best door de Kwaliteitscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwaliteitscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwaliteitscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kwaliteitscoördinator.

Welke competenties heeft een Kwaliteitscoördinator nodig?

Een Kwaliteitscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kwaliteitscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kwaliteitscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kwaliteitscoördinator nodig? 

Een Kwaliteitscoördinator is er steeds op gericht om de processen in het bedrijf te optimaliseren en dus steeds veranderingen aan te brengen die de organisatie meer succesvol zullen maken. Hierbij denkt hij vooral vanuit het oogpunt van de klant en hoe er meer winst uit deze klant gehaald kan worden (Succesvolle werker).

Om goed de kwalitatieve mogelijkheden en knelpunten in het bedrijf te kunnen ontdekken is het belangrijk dat de Kwaliteitscoördinator goed let op wat er allemaal gebeurt in de processen. Vanuit deze waarnemingen kan hij de verbeterpunten vinden, waarbij niet alleen aan winst moet worden gedacht, maar de kwaliteit van de producten  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kwaliteitscoördinator


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kwaliteitscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwaliteitscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwaliteitscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwaliteitscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwaliteitscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwaliteitscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwaliteitscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwaliteitscoördinator iets voor je?

Zou je graag Kwaliteitscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwaliteitscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kwaliteitscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar