Lector Kenniskring Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lector Kenniskring? Lees de functieomschrijving.

Een Lector is verbonden aan een Hogeschool. Hij staat aan het hoofd van een Lectoraat, dat naast hem bestaat uit een kenniskring en externen. Het doel van een Lectoraat is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs van de Hogeschool (op een bepaald terrein) en het versterken van de positie van de Hogeschool als kennisinstelling.

De Lector stelt de Kenniskring samen, die bestaat uit docenten van de opleidingen gelieerd aan het domein of de school waaraan het Lectoraat verbonden is. Het domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam heeft bijvoorbeeld vijf lectoraten, waaronder Aviation Engineering en Water in en om de Stad. De docenten uit de Kenniskring zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het curriculum. Het Lectoraat gaat daarnaast samenwerkingsverbanden aan met externe organisaties en bedrijven. Externe onderzoekers leveren informatie die het voor het Lectoraat mogelijk maken om het onderwijs beter aan te passen aan de praktijk. Het Lectoraat is het orgaan dat onderzoek en praktijk verbindt aan onderzoek en onderwijs en zo de waarde en het nut van de opleidingen waarborgt.

De Lector bepaalt de strategie van het Lectoraat, draagt bij aan de vormgeving van opleidingen, vertaalt het onderzoek uit de praktijk naar onderwijsontwikkeling, zoekt samenwerkingspartners uit de praktijk en haalt subsidies binnen. Hij geeft leiding aan docenten en onderzoekers en doet zelf onderzoek. Tevens is hij verantwoordelijk voor de professionalisering van onderwijzend personeel. Tot slot onderhoudt hij een uitgebreid (internationaal) netwerk van organisaties en (wetenschappelijke) instanties die relevant zijn voor zijn onderzoeksgebied.

Wil je werken als Lector Kenniskring?

Werk je al als Lector Kenniskring en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lector Kenniskring worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lector Kenniskring, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lector Kenniskring in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Docent
  • Lector

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5014 tot €7114

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lector Kenniskring

Wat verdient een Lector Kenniskring?

Een Lector zit in schaal 15 of 16 (CAO HBO) en verdient bij een volledige aanstelling bruto tussen de €5014 en €7114 per maand. De doorloopsnelheid naar het maximum van de schaal is afhankelijk van fuctioneren. Een dertiende maand en vakantietoeslag maden deel uit van het voorwaardenpakket en er is een gunstige levensloopregeling. Hogescholen mogen een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf invullen.

Salarisschaal Lector Kenniskring

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lector Kenniskring

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lector Kenniskring

Hoe goed is de toekomst voor de Lector Kenniskring? 

Door stijgende studentenaantallen en toenemende vergrijzing neemt de wervingsbehoefte van Hogescholen toe. Dit is voornamelijk van toepassing voor lesgevend en ondersteunend personeel. Het aantal Lectoraten is beperkt. De Lector zit aan de top bij Hogescholen, zowel op leidinggevend als onderzoeks/inhoudelijk terrein.

Baankans Lector Kenniskring

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lector Kenniskring worden: Opleidingen tot Lector Kenniskring

Hoe word je een Lector Kenniskring? 

Een Lector is gepromoveerd. Hij heeft dus eers een Universitaire opleiding (Bachelor en Master) gedaan en daarna een promotietraject doorlopen in de richting van zijn Lectoraat. Onderwijsgevende ervaring en/of  relevante publicaties kunnen ook functie-eisen zijn.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lector Kenniskring

Meer opleidingen Lector Kenniskring

Weet je nog niet of je Lector Kenniskring wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lector Kenniskring of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lector Kenniskring

Met wie werkt een Lector Kenniskring samen? 

De Lector heeft een groot netwerk. Hij stuurt docenten, onderzoekers en eventueel studenten aan. Hij voert overleg met andere Lectoren over de inhoud van het onderwijs en onderhoudt contacten met onderzoekers die actief zijn in zijn vakgebied. Verder haalt hij organisaties en ondernemingen binnen om samenwerkingsverbanden mee aan te gaan en heeft hij contact met medewerkers van samenwerkende bedrijven. Hij vormt de verbinding tussen praktijk en bedrijfsleven en onderwijs en onderzoek.


  • Docent
  • Lector
Lector Kenniskring


Organisaties waar een Lector Kenniskring werkzaam is

Waar werkt een Lector Kenniskring meestal? 

De Lector heeft een aanstelling bij een Hogeschool wat een non-profit organisatie is. Het Lectoraat werkt echter samen met bedrijven (in de regio) en heeft dus ook een profit-kant.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Lector Kenniskring

Waar kun je het beste werken als Lector Kenniskring? Hieronder vindt je de best door de Lector Kenniskring beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lector Kenniskring.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lector Kenniskring:

Welke competenties heeft een een Lector Kenniskring nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lector Kenniskring

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lector Kenniskring nodig? 

De Lector is onderzoeker. Hij weet gemakkelijk de kern uit grote hoeveelheden informatie te halen en deze toe te passen in onderwijsontwikkeling. Hij is objectief, analytisch, opmerkzaam en geïnteresseerd. Hij heeft het vermogen dingen op een eigen manier te bekijken en zo met vernieuwende ideeën te komen (Waarnemer). Ook is de Lector zelfverzekerd en gedreven, een gemotiveerde en motiverende leidinggevende. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en gaat daar recht op af. Hij is assertief en initiatiefrijk, toont weinig twijfel en weet mensen zo makkelijk aan zich te binden (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Lector Kenniskring


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Lector Kenniskring

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lector Kenniskring

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lector Kenniskring

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lector Kenniskring

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lector Kenniskring dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lector Kenniskring belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lector Kenniskring. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lector Kenniskring iets voor je?

Zou je graag Lector Kenniskring willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lector Kenniskring bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lector Kenniskring

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar