Leraar economie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar economie? Lees de functieomschrijving.

De leraar economie geeft les in het vak economie.

De leraar economie geeft les op een middelbare school aan VMBO, HAVO of VWO klassen. Daarnaast kan hij ook lesgeven op het volwassenenonderwijs. De leraar economie geeft de leerlingen les in het vak economie en brengt de leerlingen kennis bij. De leraar economie richt zich tijdens het lesgeven op alle onderwerpen en onderdelen binnen het vak economie (van handel en de verschillen in munteenheden tot het geven en uitleggen van rekenformules) en helpt zijn leerlingen naar het examen toe zodat zij hiervoor kunnen slagen.

De leraar economie bereidt zijn eigen lesmateriaal voor, geeft klassikaal les en geeft de leerlingen opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens. De leraar economie kijkt deze opdrachten ook na en becijfert deze. Daarnaast kan hij individuele leerlingen of kleine groepjes ook apart les geven en begeleiden in de rekenformules die voor het vak belangrijk zijn.

De leraar economie kan op een interessante, navolgbare en verstaanbare manier les geven. Daarnaast weet de leraar economie hoe hij streng op moet treden als leerlingen zich niet gedragen en weet hij ten alle tijde de orde in de klas te bewaken.

Daarnaast is de leraar economie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's.

Wil je werken als Leraar economie?

Werk je al als Leraar economie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar economie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Leraar economie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar economie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur school
 • Leerlingen
 • Ouders leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2445 tot €4962

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar economie

Wat verdient een Leraar economie?

In het onderwijs werkt men met salarisschalen. Een docent die in het voortgezet onderwijs lesgeeft of in het hoger onderwijs komt in schaal LB, LC of LD terecht. Het hangt af van het type functie in welke schaal men precies terecht komt. Iemand die louter Economie doceert zal meestentijds in schaal LB terechtkomen. Iemand die in de bovenbouw of aan de Universiteit lesgeeft of iemand met beleidstaken komt voor schaal LC of LD in aanmerking.

Afhankelijk van het aantal jaren ervaring (zowel binnenschoolse als buitenschoolse ervaring wordt meegerekend) bepaalt men de salariëring binnen de schaal. Er is namelijk nogal een verschil tussen een beginnend of onervaren docent en een ervaren docent. De onderstaande tabel verschaft wat duidelijkheid (bron straksvoordeklas.nl, jan. 2014).

Voortgezet onderwijs

LB
LC
LD

€ 2.445,-
€ 2.460,-
€ 2.470,-

€ 3.739,-
€ 4.360,-
€ 4.962,-

 

Salarisschaal Leraar economie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Leraar economie

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar economie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar economie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar economie vacatures

Leraar economie
VSO De Isselborgh
Voor de VSO De Isselborgh in Doetinchem zijn wij per direct op zoek naar een LERAAR ECONOMIE BOVENBOUW VMBO BASIS / KADER Je komt te werken in de bovenbouw van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar economie

Hoe goed is de toekomst voor de Leraar economie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de leraar economie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de leraar economie ook les gaan geven op MBO opleidingen of een rol op zich nemen als mentor voor mentorklassen.

Baankans Leraar economie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leraar economie worden: Opleidingen tot Leraar economie

Hoe word je een Leraar economie? 

De leraar economie heeft een opleiding ''Docent Algemene Economie'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leraar economie

Meer opleidingen Leraar economie

Weet je nog niet of je Leraar economie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leraar economie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Leraar economie

Met wie werkt een Leraar economie samen? 

Het netwerk van de leraar economie bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel ouders tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur school
 • Leerlingen
 • Ouders leerlingen
Leraar economie


Organisaties waar een Leraar economie werkzaam is

Waar werkt een Leraar economie meestal? 

De leraar economie werkt op een middelbare school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar economie

Waar kun je het beste werken als Leraar economie? Hieronder vindt je de best door de Leraar economie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar economie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar economie:

Welke competenties heeft een een Leraar economie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Leraar economie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Leraar economie nodig? 

De leraar economie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie van het vak economie over op zijn leerlingen, geeft ze goede les, leert ze rekenformules en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de leraar economie een waarnemer. Hij bewaakt de orde in de klas, kijkt of leerlingen hun huiswerk inleveren en zorgt er waar nodig voor dat leerlingen harder gaan werken.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar economie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar economie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar economie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar economie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar economie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar economie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar economie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar economie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar economie iets voor je?

Zou je graag Leraar economie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar economie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar economie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar