Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting worden: Opleidingen tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Wil je Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting.

Hoe word je een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting? 

De meeste Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Geschiedenis en Staatsinrichting gevolgd (tegenwoordig Bachelor/Master of Education in History). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Geschiedenis te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare historische kennis en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.

De 5 best beoordeelde opleidingen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

bijgewerkt op 05-07-2022

Mediatraining Voortgezet Onderwijs
DE MEDIA TRAINING: BENT U NIEUWS OF MAAKT U HET? Onverwacht een cameraploeg op het schoolplein? Geen commentaar? Als school staat u tegenover sneller in de picture dan ooit, zeker …
Mediatraining Voortgezet Onderwijs
Omgaan met agressie voor Leerkrachten en Medewerkers in het (Speciaal) Onderwijs
Omgaan met agressie voor Leerkrachten en Medewerkers in het ( Speciaal) Onderwijs Agressie binnen het onderwijs (Deze training geven wij alleen in-company) Deze training is gericht op het vergroten van …
Omgaan met agressie voor Leerkrachten en Medewerkers in het (Speciaal) Onderwijs
Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.
Jij hebt je zelf opgegeven of je bent gevraagd om met een bepaalde regelmaat als 'overblijfouder' te fungeren in de tussenschoolse opvang (TSO). Misschien heb je een moment gedacht: 'Dat …
Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.
Hoofdluis voorkomen en bestrijden - De schrik voor ouders, gastouders en iedereen in het onderwijs en de kinderopvang.
Nee, je bent niet asociaal als je kind met hoofdluis thuiskomt! Is er een besmetting in de omgeving, dan ontkom je er haast niet aan. In deze korte online training …
Hoofdluis voorkomen en bestrijden - De schrik voor ouders, gastouders en iedereen in het onderwijs en de kinderopvang.
Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs. Benut Blended learning in jouw praktijk (train-de-trainer)
Onderzoek laat zien dat Informatie- en Communicatie-technologie (ICT) onderwijs aantrekkelijker en effectiever kan maken. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie …
Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs. Benut Blended learning in jouw praktijk (train-de-trainer)

Is het verstandig om Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting te worden?

Voordat je aan een opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting?

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting (of iemand die zoek naar een baan als leraar geschiedenis/staatsinrichting) is al een aantal jaren niet best. Waar er bij vakken als scheikunde, wiskunde, duits, frans, engels, nederlands er veel werkgelegenheid is, is dat bij geschiedenis een stuk minder.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken, maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven en men kan er voor kiezen om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

De actuele kans op werk voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Het beroep Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten maatschappelijke vakken vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten maatschappelijke vakken vo/mbo is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

37

Baankans Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Als je je wilt omscholen tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Als je Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting?

Competenties en Vaardigheden Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting. Als Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Vakkennis voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Het is voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.
Jij hebt je zelf opgegeven of je bent gevraagd om met een bepaalde regelmaat als 'overblijfouder' te fungeren in de tussenschoolse opvang (TSO). Misschien heb je een moment gedacht: 'Dat …
Tussenschoolse opvang - Voor overblijfouders in het onderwijs en BSO.
Hoofdluis voorkomen en bestrijden - De schrik voor ouders, gastouders en iedereen in het onderwijs en de kinderopvang.
Nee, je bent niet asociaal als je kind met hoofdluis thuiskomt! Is er een besmetting in de omgeving, dan ontkom je er haast niet aan. In deze korte online training …
Hoofdluis voorkomen en bestrijden - De schrik voor ouders, gastouders en iedereen in het onderwijs en de kinderopvang.
Onbeperkt Leren: abonnement Persoonlijke Ontwikkeling en 21st century skills
🗂 72 online cursussen | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: per jaar | 🎯Vakgebieden: persoonlijk, sales, webdevelopment, Microsoft, productiviteit, marketing Abonnement Persoonlijke Ontwikkeling Het is belangrijk dat je door …
Onbeperkt Leren: abonnement Persoonlijke Ontwikkeling en 21st century skills
Learning pathway: 21st century skills
For professionals who want to achieve more Would you also like to actively participate in the job market of the future? Develop the 21st century skills necessary for you to …
Learning pathway: 21st century skills
MBO Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport (niveau 4)
Een Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport is actief vanuit een organisatie in de driehoek buurt-onderwijssport. Je plant en organiseert zelfstandig sportactiviteiten en voert deze uit. Je instrueert medewerkers, vrijwilligers en deelnemers …
MBO Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport (niveau 4)

Werkervaring Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Het is voor een startend Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting, maar iets anders?

Is een opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Als je Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting


Weten hoe het is om als Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting te worden?

Zou je graag Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting

Veerkracht & Vitaliteit voor professionals in het onderwijs

Veerkracht & Vitaliteit voor professionals in het onderwijs

Duurzame inzetbaarheid van personeel houdt veel bedrijven bezig; Hoe hou je ze vitaal, betrokken en ontwikkelingsgericht? Nu u subsidie hiervoor kunt aanvragen, maakt dat de planning en invoering van dit thema een stuk makkelijker. Rijnconsult helpt u graag met onze …

 • Onderwerp opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
Microsoft Teams in de klas

Microsoft Teams in de klas

Teams & OneNote in de klas Microsoft Teams “de centrale plek voor lesmateriaal, huiswerk, aantekeningen en opdrachten in de klas.” Klassen worden teams met unieke machtigingen voor docenten en leerlingen. U heeft alles binnen handbereik met een klasnotitieblok voor uw …

 • Onderwerp opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 350,00
 • Duur 6 uren
Sterk voor de Klas

Sterk voor de Klas

Doelgroep De training Sterk voor de Klas is bestemd voor mensen die werken in het onderwijs (zowel primair, speciaal als voortgezet onderwijs) en te kampen hebben met agressie of ongewenst gedrag in de klas en rondom school.  Nut en

 • Onderwerp opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
MBA Schoolleiders

MBA Schoolleiders

NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration.  Waarom deze opleiding volgen? Als goede general manager ben je van alle markten thuis. Je beschikt over een helikopterview. Naast algemene kennis, vraagt de managersrol ook om leiderschapskwaliteiten. Met de Nederlandstalige MBA opleiding verscherp je jouw …

 • Onderwerp opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 35.062,61
 • Duur 30 maanden
Motiverend communiceren in de klas: de rollen van de leraar en de BegripsCode

Motiverend communiceren in de klas: de rollen van de leraar en de BegripsCode

Martie Slooter geniet autoriteit in het onderwijs vanwege haar bestseller De Vijf Rollen van de Leraar. Samen met  Martie ontwikkelde de BegripsAcademie De BegripsCode voor Vierstemmig Voortgezet Onderwijs. Dit inspirerende programma is erop gericht om de verbinding en de interactie tussen …

 • Onderwerp opleiding Leraar Geschiedenis en Staatsinrichting
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 500,00
 • Duur 3 dagen

Ga direct naar