Leraar Godsdienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar Godsdienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar godsdienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar godsdienst wordt.

 

Wat is een Leraar Godsdienst?

De leraar Godsdienst geeft les in het vak Godsdienst.

De leraar Godsdienst geeft les op een middelbare school aan een VMBO, HAVO of VWO klas, op het volwassenenonderwijs of op een MBO opleiding. Op dit moment is het vak Godsdienst nog geen verplicht vak op middelbare scholen; daarom hangt het van de middelbare school in kwestie af of het vak daar wordt gegeven.

De leraar Godsdienst geeft les in het vak godsdienst. Hij leert zijn leerlingen van alles over de verschillende culturen en religies (waaronder het Christendom, de Islam en het Boeddhisme), en vertelt zowel over de geschiedenis van de religies als de hedendaagse cultuur. De leraar Godsdienst laat de leerlingen kennis maken met de verschillende religies en levensbeschouwing en laat ze hierdoor een mening volgen. Ook gaat de leraar Godsdienst met leerlingen de discussie aan en bespreekt hij verschillende onderwerpen.

De leraar Godsdienst ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft toetsen, huiswerk, opdrachten en tentamens en kijkt deze na en becijfert deze. Hij geeft zijn kennis op het gebied van Godsdienst over aan zijn leerlingen en geeft op een interessante en goede manier les. De leraar Godsdienst kan zowel goed lesgeven als kijken hoe leerlingen zich gedragen en eventueel als het nodig is streng optreden of mensen individueel begeleiden.

Het kan voorkomen dat de leraar Godsdienst op Christelijke middelbare scholen alleen het geloof Christendom behandeld en zich alleen richt op het Christelijke geloof (mede doordat alle leerlingen daar al in geloven) maar dat is afhankelijk van de school in kwestie.Wil je werken als Leraar Godsdienst?

Werk je al als Leraar Godsdienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar Godsdienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar Godsdienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar Godsdienst in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar Godsdienst

Wat verdient een Leraar Godsdienst?

De leraar godsdienst verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Leraar Godsdienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar Godsdienst

Er zijn geen vacatures Leraar Godsdienst aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar Godsdienst in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar Godsdienst in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar Godsdienst

Wat is de toekomst van Leraar Godsdienst?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid ligt tussen gemiddeld en weinig in. Het vak van de leraar Godsdienst is vrij specifiek en niet iedere middelbare school heeft dit vak dus de werkgelegenheid verschilt per regio en per middelbare school.

Baankans Leraar Godsdienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar Godsdienst worden: Opleidingen tot Leraar Godsdienst

Wil je Leraar Godsdienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar Godsdienst.

Hoe word je een Leraar Godsdienst? 

De leraar Godsdienst heeft een opleiding ''Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing'' gevolgd. Dit is een HBO opleiding en is over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Godsdienst

Er zijn geen opleidingen Leraar Godsdienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Godsdienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Leraar Godsdienst

Als je Leraar Godsdienst wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Godsdienst zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Godsdienst

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Godsdienst?

Competenties en Vaardigheden Leraar Godsdienst

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar Godsdienst nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar Godsdienst nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Godsdienst

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Leraar Godsdienst

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Godsdienst. Als Leraar Godsdienst wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Godsdienst:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Godsdienst

Vakkennis voor een Leraar Godsdienst

Het is voor een Leraar Godsdienst ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar Godsdienst zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar Godsdienst


Werkervaring Leraar Godsdienst

Het is voor een startend Leraar Godsdienst die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Godsdienst is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar maatschappijleer, Leraar biologie .

Iets anders leren?

Is Leraar Godsdienst het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar Godsdienst

Met wie werkt een Leraar Godsdienst samen? 

Het netwerk van de leraar Godsdienst bestaat uit zijn collega's (met wie hij vergadert, lessen en leerlingen bespreekt en met wie hij in zijn pauze om kan gaan en een broodje eet), de leerlingen in zijn klas, de directeur van de school en eventueel ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Leraar Godsdienst


Organisaties waar een Leraar Godsdienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar Godsdienst meestal werkt.

Waar werkt een Leraar Godsdienst?

De leraar Godsdienst werkt op een middelbare school of op een MBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar Godsdienst

Waar kun je het beste werken als Leraar Godsdienst? Hieronder vind je de best door de Leraar Godsdienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar Godsdienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar Godsdienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar Godsdienst.

Welke competenties heeft een Leraar Godsdienst nodig?

Een Leraar Godsdienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar Godsdienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar Godsdienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar Godsdienst nodig? 

De leraar Godsdienst is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie over op leerlingen, gaat met hen het gesprek aan, geeft ze les en begeleidt ze naar toetsen en tentamens.

Daarnaast is de leraar Godsdienst een waarnemer; hij let goed op de individuele leerlingen van de klas, weet bij wie de opdrachten wat moeilijker gaan en geeft deze begeleiding en let daarnaast op ontwikkelingen in de maatschappij die hij in zijn les kan behandelen.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar Godsdienst


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar Godsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar Godsdienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar Godsdienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar Godsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar Godsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar Godsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar Godsdienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar Godsdienst iets voor je?

Zou je graag Leraar Godsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar Godsdienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar Godsdienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar