Leraar Klassieke Talen Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Leraar Klassieke Talen worden: Opleidingen tot Leraar Klassieke Talen

Wil je Leraar Klassieke Talen worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Leraar Klassieke Talen, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Leraar Klassieke Talen.

Hoe word je een Leraar Klassieke Talen? 

Om docent klassieke talen te kunnen worden volg je een studie Klassieke Talen aan de universiteit. Je hebt een gymnasiumdiploma nodig om toegelaten te kunnen worden. Ook met een vwo-diploma met Latijn kun je worden toegelaten. Je moet dan een voortraject volgen om op het vereiste niveau te kunnen komen voor deze talen.

Daarnaast kunnen eerste graads docenten, dus docenten die bevoegd zijn in een ander vak (met verwantschap met het vak klassieke talen), die zelf op eindexamenniveau Grieks en
Latijn hebben gehad, de  opleiding Scholae volgen. Dit is een opleiding die vanuit de samenwerkende universiteiten wordt georganiseerd.  
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Klassieke Talen

Er zijn geen opleidingen Leraar Klassieke Talen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Klassieke Talen in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Leraar Klassieke Talen te worden?

Voordat je aan een opleiding Leraar Klassieke Talen begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Leraar Klassieke Talen worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Leraar Klassieke Talen?

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Klassieke Talen (of iemand die zoek naar een baan als Leraar Klassieke Talen) is al een aantal jaren zeer goed. Waar er bij vakken als geschiedenis en aardrijkskunde weinig werkgelegenheid is, is dat bij talen en overige vakken juist niet het geval. De kranten staan dagelijks vol van vacatures in deze secties. Mensen die de opleiding klassieke talen hebben gedaan én het onderwijs in willen, worden steeds moeilijker vindbaar voor scholen.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Klassieke Talen zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven en men kan er voor kiezen om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

De actuele kans op werk voor een Leraar Klassieke Talen

Het beroep Leraar Klassieke Talen is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten taalkundige vakken vo/mbo is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

11

Baankans Leraar Klassieke Talen

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Leraar Klassieke Talen

Als je je wilt omscholen tot Leraar Klassieke Talen is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Leraar Klassieke Talen door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Leraar Klassieke Talen zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Leraar Klassieke Talen

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leraar Klassieke Talen dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leraar Klassieke Talen

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leraar Klassieke Talen

Als je Leraar Klassieke Talen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Klassieke Talen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Klassieke Talen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Klassieke Talen?

Competenties en Vaardigheden Leraar Klassieke Talen

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Leraar Klassieke Talen nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Leraar Klassieke Talen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Klassieke Talen

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Leraar Klassieke Talen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Klassieke Talen. Als Leraar Klassieke Talen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Klassieke Talen:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Klassieke Talen

Vakkennis voor een Leraar Klassieke Talen

Het is voor een Leraar Klassieke Talen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Leraar Klassieke Talen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Leraar Klassieke Talen


Werkervaring Leraar Klassieke Talen

Het is voor een startend Leraar Klassieke Talen die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Klassieke Talen is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Leraar Klassieke Talen, maar iets anders?

Is een opleiding Leraar Klassieke Talen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Leraar Klassieke Talen te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Leraar Klassieke Talen te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Leraar Klassieke Talen te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Leraar Klassieke Talen te worden?

Zou je graag Leraar Klassieke Talen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Leraar Klassieke Talen voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar