Opleidingen Leraar Klassieke Talen

Zou je graag Leraar Klassieke Talen willen worden? Of ben je al Leraar Klassieke Talen en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Klassieke Talen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.
Om docent klassieke talen te kunnen worden volg je een studie Klassieke Talen aan de universiteit. Je hebt een gymnasiumdiploma nodig om toegelaten te kunnen worden. Ook met een vwo-diploma met Latijn kun je worden toegelaten. Je moet dan een voortraject volgen om op het vereiste niveau te kunnen komen voor deze talen.

Daarnaast kunnen eerste graads docenten, dus docenten die bevoegd zijn in een ander vak (met verwantschap met het vak klassieke talen), die zelf op eindexamenniveau Grieks en
Latijn hebben gehad, de  opleiding Scholae volgen. Dit is een opleiding die vanuit de samenwerkende universiteiten wordt georganiseerd.  
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Klassieke Talen

Er zijn geen opleidingen Leraar Klassieke Talen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Klassieke Talen in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs