Levensmiddelentechnoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Levensmiddelentechnoloog? Lees de functieomschrijving.

Het is de taak van de Levensmiddelentechnoloog om ervoor te zorgen dat voedselproducten op kwaliteit, veiligheid en hygiene getest wordt voordat deze in productie worden genomen. Zo blijft de veiligheid van levensmiddelen gewaarborgd. Dit doet de Levensmiddelentechnoloog door op moleculair niveau onderzoek te doen en zelf de etenswaren te testen. Dit onderzoek wordt gedaan in alle fasen van het productieproces en alle stadia van het voedingsmiddel, vanaf de grondstof tot en met het eindproduct. Zo kan de Levensmiddelentechnoloog bij elke stap de veiligheid van het product blijven waarborgen.

Ook verzint de Levensmiddelentechnoloog soms nieuwe consumptieproducten. Hij werkt meestal in de levensmiddelenbranche, ofwel bij een instelling voor kwaliteitscontrole of in een onderzoekslaboratorium. Hier heeft de Levensmiddelentechnoloog meestal leiding over andere medewerkers en communiceert hij met andere afdelingen, om zo alle aspecten van de productie in de gaten te houden.

Het is ook belangrijk om hierbij naar het machinale proces te kijken en naar de afvalproducten, om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk tijd, geld, en product verloren gaat. In de commerciële branche wordt hier natuurlijk meer aandacht aan gegeven dan in de kwaliteitscontrole, maar voor beiden geldt dat nauwkeurig werken en integer onderzoek centraal staan.

Wil je werken als Levensmiddelentechnoloog?

Werk je al als Levensmiddelentechnoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Levensmiddelentechnoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Levensmiddelentechnoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Levensmiddelentechnoloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderzoeker
  • Manager
  • Kwaliteitscontroleur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Levensmiddelentechnoloog

Wat verdient een Levensmiddelentechnoloog?

Het gemiddelde startsalaris van een Levensmiddelentechnoloog ligt rond de €1800. Dit loopt op tot  ca. €3400. De arbeidsvoorwaarden zijn verder sterk afhankelijk van de werkgever.

Salarisschaal Levensmiddelentechnoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Levensmiddelentechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Levensmiddelentechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Levensmiddelentechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Levensmiddelentechnoloog vacatures

Levensmiddelentechnoloog / Food Technologist
Van Til Recruitment
Per direct gezocht: Reislustige Levensmiddelentechnoloog (Ductch language skills are not required) Voor een technisch bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie zoeken we: een starter, een medior (2e stap) of een senior…….het belangrijkste …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Levensmiddelentechnoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Levensmiddelentechnoloog? 

De arbeidsmarkt is competitief en daardoor gunstig voor de Levensmiddelentechnoloog, maar de verdere doorgroeimogelijkheden zijn sterk afhankelijk van de sector en het bedrijf waarin men komt te werken. Deze zijn dus niet te voorspellen.

Baankans Levensmiddelentechnoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Levensmiddelentechnoloog worden: Opleidingen tot Levensmiddelentechnoloog

Hoe word je een Levensmiddelentechnoloog? 

Een WO opleiding in Levensmiddelentechnologie of HBO in Voedingsmiddelentechnologie, is de meest logische stap in de richting van een baan als Levensmiddelentechnoloog.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Levensmiddelentechnoloog

Meer opleidingen Levensmiddelentechnoloog

Weet je nog niet of je Levensmiddelentechnoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Levensmiddelentechnoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Levensmiddelentechnoloog

Met wie werkt een Levensmiddelentechnoloog samen? 

In het waarborgen van de kwaliteit werkt de Levensmiddelentechnoloog samen met de andere onderzoekers om zo de verschillende testen zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. Daarnaast is er interactie met de manager, of in onderzoekscentra met het Hoofd Onderzoek. Verder is er altijd kans dat de Levensmiddelentechnoloog, als hij niet zelf al met kwaliteitscontroleurs samenwerkt, om de zoveel tijd in aanraking komt met een kwaliteitscontroleur van de overheid.


  • Onderzoeker
  • Manager
  • Kwaliteitscontroleur
Levensmiddelentechnoloog


Organisaties waar een Levensmiddelentechnoloog werkzaam is

Waar werkt een Levensmiddelentechnoloog meestal? 

Een Levensmiddelentechnoloog kan zowel in de industrie werken als bij de overheid. Het verschil zit dan niet alleen in het type organisatie (commercieel of publiek), maar ook in het type werk dat in de commerciële sector op de winstgeving is gericht en bij de overheid uitsluitend over de kwaliteitscontrole gaat.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Levensmiddelentechnoloog

Waar kun je het beste werken als Levensmiddelentechnoloog? Hieronder vindt je de best door de Levensmiddelentechnoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Levensmiddelentechnoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Levensmiddelentechnoloog:

Welke competenties heeft een een Levensmiddelentechnoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Levensmiddelentechnoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Levensmiddelentechnoloog nodig? 

De kwaliteit en veiligheid van de producten moet optimaal zijn. De Levensmiddelentechnoloog moet danook naar het hoogst mogelijke resultaat streven (Perfectionist). Verder is het belangrijk om problemen en gevaarlijke processen goed te kunnen identificeren en van daaruit op een gedetailleerd niveau deze problemen op te lossen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Levensmiddelentechnoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Levensmiddelentechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Levensmiddelentechnoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Levensmiddelentechnoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Levensmiddelentechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Levensmiddelentechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Levensmiddelentechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Levensmiddelentechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Levensmiddelentechnoloog iets voor je?

Zou je graag Levensmiddelentechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Levensmiddelentechnoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Levensmiddelentechnoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar