Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lid centrale directie brede scholengemeenschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lid centrale directie brede scholengemeenschap wordt.

 

Wat is een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Op een brede school voor voortgezet onderwijs, waarop zowel HAVO en VWO als VMBO wordt aangeboden, is het integraal management in handen van de voorzitter van de Centrale Directie. De voorzitter van de Centrale Directie heeft een ruim mandaat van het algemeen bestuur en wordt bijgestaan door één of meer Leden van de Centrale Directie.

Een Lid Centrale Directie is medeverantwoordelijk voor het schoolmanagement binnen een of meerdere aandachtsgebieden (bijvoorbeeld strategie, onderwijsbeleid, ict, voorlichting) die hij toegewezen heeft gekregen, draagt middels beleidsadvisering bij aan de ontwikkeling van strategieën, speelt een rol in de profilering van de scholengemeenschap en heeft leidinggevende taken. De taakverdeling van de Centrale Directie ligt vast in een directieregelement, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de voorzitter en Directieleden worden ondersteund door stafafdelingen als p&o en financiën.

Een Lid Centrale Directie (Brede Scholengemeenschap) heeft een actieve rol in de ontwikkeling van nieuw beleid op het gebied van zijn portefeuille(s), een adviserende rol in de ontwikkeling van strategische doelen, door bijv. het opstellen van meerjarenplannen en draagt bij aan de afstemming van onderwijs en maatschappij. Hij onderhoudt een omvangrijk netwerk en vertegenwoordigt de school naar externen in politieke en bestuurlijke omgevingen. Tot slot geeft hij leiding aan een deel van de scholengemeenschap.

Sommige scholen geven zelf invulling aan functies, vaak afhankelijk van de omvang van de school. Het is goed mogelijk dat een Lid Centrale Directie, met dezelfde verantwoordelijkheden, als bijvoorbeeld 'locatiedirecteur' wordt aangesteld. In andere gevallen houdt de functie van Lid Centrale Directie hetzelfde in als bijvoorbeeld 'directeur categoraal onderwijs', wat enigszins beperkter is. Inschaling geschiedt naar functieinhoud.

 

(FUWA-VO)

Past het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Werk je al als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Voorzitter Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
 • Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
 • Locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4290 tot €5741

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wat verdient een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap wordt ingeschaald in schaal 14. Dit betekent een bruto maandinkomen van tussen de €4290 en €5741. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Schaal 14 geldt wanneer de werkzaamheden overeenkomen met bovenstaande. Soms geven scholen een eigen invulling aan functies waardoor deze lager of hoger ingeschaald worden.

Salarisschaal Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Er zijn geen vacatures Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap in werkt.

Meer weten over de sector waar een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wat zijn de baankansen voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Tot in ieder geval 2008 was er sprake van een overschot aan directiefuncties in het voortgezet onderwijs. Het aantal vacatures voor docenten daalt echter.

Een Lid Centrale Directie zit bijna aan het plafond van zijn mogelijkheden; hij zou nog door kunnen groeien naar Voorzitter Centrale Directie, maar moet het verder buiten de onderwijsinsstelling zoeken. Uitdagingen kunnen zijn een grotere scholengemeenschap of andere educatieve instellingen.

De actuele kans op werk voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

De kans op werk voor het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap worden: Opleidingen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wil je Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap.

Hoe word je een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? 

Van een Lid Centrale Directie Brede School wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd en enkele jaren leidinggevende ervaring in het (voortgezet) onderwijs.

Een mogelijke achtergrond van een Lid Centrale Directie is een willekeurige WO opleiding aangevuld met een eerstegraads lesbevoegdheid, enkele jaren onderwijsgevende ervaring, van daaruit leidinggevende functies als locatiedirecteur of sectordirecteur en dan door naar de Centrale Directie.

Voor mensen met een afgeronde HBO of WO opleiding en managementervaring in onderwijs (of jeugdzorg, overheid, cultuur) bestaat de opleiding Directeur Brede School.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Er zijn geen opleidingen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Als je je wilt omscholen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Als je Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Competenties en Vaardigheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap. Als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Vakkennis voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Het is voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Werkervaring Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Het is voor een startend Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Je kunt als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap is onderdeel van de beroepsfamilie Managers voortgezet en beroepsonderwijs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Verwante beroepen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Hoofd beroepsgroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 
Netwerk Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Met wie werkt een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap samen? 

Het Directielid heeft in de eerste plaats contact met, wanneer van toepassing, andere Directieleden en de Voorzitter Centrale Directie. Binnen de onderwijsinstelling voert hij overleg met andere leidinggevenden. Daarnaast vertegenwoordigt hij de school naar externen in het maatschappelijke of politieke veld en behartigt hij de schoolbelangen in contact met andere onderwijsinstellingen.


 • Voorzitter Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
 • Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
 • Locatiedirecteur
Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Organisaties waar een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap meestal werkt.

Waar werkt een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Het lid centrale directie brede school is werkzaam in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt onder de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Waar kun je het beste werken als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? Hieronder vind je de best door de Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap.

Welke competenties heeft een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig?

Een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig? 

Een Lid Centrale Directie heeft een sterke interne drive tot het doen van hetgeen in zijn ogen juist is en streeft altijd naar verbetering. Hij is idealistisch maar ook realistisch, hij werkt georganiseerd en ordelijk (Perfectionist). Hij kan slecht tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid. Hij is een sterke persoonlijkheid, onafhankelijk en zelfverzekerd, maar ook beschermend. Dit maakt hem een betrouwbare leidinggevende figuur (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap iets voor je?

Zou je graag Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar