Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? Lees de functieomschrijving.

Op een brede school voor voortgezet onderwijs, waarop zowel HAVO en VWO als VMBO wordt aangeboden, is het integraal management in handen van de voorzitter van de Centrale Directie. De voorzitter van de Centrale Directie heeft een ruim mandaat van het algemeen bestuur en wordt bijgestaan door één of meer Leden van de Centrale Directie.

Een Lid Centrale Directie is medeverantwoordelijk voor het schoolmanagement binnen een of meerdere aandachtsgebieden (bijvoorbeeld strategie, onderwijsbeleid, ict, voorlichting) die hij toegewezen heeft gekregen, draagt middels beleidsadvisering bij aan de ontwikkeling van strategieën, speelt een rol in de profilering van de scholengemeenschap en heeft leidinggevende taken. De taakverdeling van de Centrale Directie ligt vast in een directieregelement, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de voorzitter en Directieleden worden ondersteund door stafafdelingen als p&o en financiën.

Een Lid Centrale Directie (Brede Scholengemeenschap) heeft een actieve rol in de ontwikkeling van nieuw beleid op het gebied van zijn portefeuille(s), een adviserende rol in de ontwikkeling van strategische doelen, door bijv. het opstellen van meerjarenplannen en draagt bij aan de afstemming van onderwijs en maatschappij. Hij onderhoudt een omvangrijk netwerk en vertegenwoordigt de school naar externen in politieke en bestuurlijke omgevingen. Tot slot geeft hij leiding aan een deel van de scholengemeenschap.

Sommige scholen geven zelf invulling aan functies, vaak afhankelijk van de omvang van de school. Het is goed mogelijk dat een Lid Centrale Directie, met dezelfde verantwoordelijkheden, als bijvoorbeeld 'locatiedirecteur' wordt aangesteld. In andere gevallen houdt de functie van Lid Centrale Directie hetzelfde in als bijvoorbeeld 'directeur categoraal onderwijs', wat enigszins beperkter is. Inschaling geschiedt naar functieinhoud.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Werk je al als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Voorzitter Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
  • Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
  • Locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4290 tot €5741

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wat verdient een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap?

Een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap wordt ingeschaald in schaal 14. Dit betekent een bruto maandinkomen van tussen de €4290 en €5741. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Schaal 14 geldt wanneer de werkzaamheden overeenkomen met bovenstaande. Soms geven scholen een eigen invulling aan functies waardoor deze lager of hoger ingeschaald worden.

Salarisschaal Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Hoe goed is de toekomst voor de Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? 

Tot in ieder geval 2008 was er sprake van een overschot aan directiefuncties in het voortgezet onderwijs. Het aantal vacatures voor docenten daalt echter.

Een Lid Centrale Directie zit bijna aan het plafond van zijn mogelijkheden; hij zou nog door kunnen groeien naar Voorzitter Centrale Directie, maar moet het verder buiten de onderwijsinsstelling zoeken. Uitdagingen kunnen zijn een grotere scholengemeenschap of andere educatieve instellingen.

Baankans Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap worden: Opleidingen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Hoe word je een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? 

Van een Lid Centrale Directie Brede School wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd en enkele jaren leidinggevende ervaring in het (voortgezet) onderwijs.

Een mogelijke achtergrond van een Lid Centrale Directie is een willekeurige WO opleiding aangevuld met een eerstegraads lesbevoegdheid, enkele jaren onderwijsgevende ervaring, van daaruit leidinggevende functies als locatiedirecteur of sectordirecteur en dan door naar de Centrale Directie.

Voor mensen met een afgeronde HBO of WO opleiding en managementervaring in onderwijs (of jeugdzorg, overheid, cultuur) bestaat de opleiding Directeur Brede School.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Meer opleidingen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Weet je nog niet of je Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Met wie werkt een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap samen? 

Het Directielid heeft in de eerste plaats contact met, wanneer van toepassing, andere Directieleden en de Voorzitter Centrale Directie. Binnen de onderwijsinstelling voert hij overleg met andere leidinggevenden. Daarnaast vertegenwoordigt hij de school naar externen in het maatschappelijke of politieke veld en behartigt hij de schoolbelangen in contact met andere onderwijsinstellingen.


  • Voorzitter Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
  • Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap
  • Locatiedirecteur
Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Organisaties waar een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap werkzaam is

Waar werkt een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap meestal? 

Het lid centrale directie brede school is werkzaam in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt onder de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Waar kun je het beste werken als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap? Hieronder vindt je de best door de Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap:

Welke competenties heeft een een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap nodig? 

Een Lid Centrale Directie heeft een sterke interne drive tot het doen van hetgeen in zijn ogen juist is en streeft altijd naar verbetering. Hij is idealistisch maar ook realistisch, hij werkt georganiseerd en ordelijk (Perfectionist). Hij kan slecht tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid. Hij is een sterke persoonlijkheid, onafhankelijk en zelfverzekerd, maar ook beschermend. Dit maakt hem een betrouwbare leidinggevende figuur (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap iets voor je?

Zou je graag Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lid Centrale Directie Brede Scholengemeenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar