Logistiek administratief medewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Logistiek administratief medewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Logistiek administratief medewerker worden: Opleidingen tot Logistiek administratief medewerker

Wil je Logistiek administratief medewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Logistiek administratief medewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Logistiek administratief medewerker.

Hoe word je een Logistiek administratief medewerker? 

Om Logistiek Administratief Medewerker te worden heb je in de basis een administratieve of een logistieke opleiding nodig. Het minimale werk- denkniveau is MBO

Het is ook mogelijk om vanuit Logistiek medewerker, of Magazijnmedewerker door te groeien naar de rol van Logistiek Administratief Medewerker. Je hebt dan al werkervaring en de kennis van de logistieke processen. Je zal dan de administratieve kennis en computervaardigheden moeten opdoen. 

De 5 best beoordeelde opleidingen Logistiek administratief medewerker

bijgewerkt op 18-03-2023

10.700 - Basisopleiding Logistiek Medewerker 2 dagen
Cursuscode: 10.700 Inleiding In een magazijn vindt het logistieke proces van ontvangst, opslag en uitlevering plaats. Er komen goederen binnen die tijdelijk opgeslagen worden en vervolgens naar klanten uitgeleverd moeten …
10.700 - Basisopleiding Logistiek Medewerker 2 dagen
Cursus Magazijn en logistiek medewerker
In de cursus Magazijn en logistiek medewerker leer je veilig, zorgvuldig, kostenbewust en efficiënt omgaan met goederen en transportmiddelen. Bekijk de cursus! De cursus Magazijn en logistiek medewerker is gericht …
Cursus Magazijn en logistiek medewerker
Logistiek medewerker mbo-2
Als logistiek medewerker ben je bezig met het laden, lossen, opslaan en controleren van goederen. Je verzamelt orders, maakt producten verzendklaar en draagt bij aan een veilige werkomgeving. Deze opleiding
Logistiek medewerker mbo-2
MBO Logistiek Medewerker (privé-les)
Zoekt u de dynamiek van logistiek? Wilt u grip hebben op de goederen- en informatiestromen? Door het volgen van deze inspirerende opleiding krijgt u een kijkje in de keuken van …
MBO Logistiek Medewerker (privé-les)
MBO Logistiek Medewerker
Zoekt u de dynamiek van logistiek? Wilt u grip hebben op de goederen- en informatiestromen? Door het volgen van deze inspirerende opleiding krijgt u een kijkje in de keuken van …
MBO Logistiek Medewerker

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Logistiek administratief medewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Logistiek administratief medewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Logistiek administratief medewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.


Omscholen tot Logistiek administratief medewerker

Als je je wilt omscholen tot Logistiek administratief medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Logistiek administratief medewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Logistiek administratief medewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Logistiek administratief medewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Logistiek administratief medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Logistiek administratief medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Logistiek administratief medewerker

Als je Logistiek administratief medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Logistiek administratief medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Logistiek administratief medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Logistiek administratief medewerker?

Een Administratief Logistiek Medewerker heeft een groot gevoel voor verantwoordelijkheid nodig en vindt het leuk om de zaken goed willen organiseren. 

Hij/zij vindt de logistieke- en transportwereld interessant en vindt het leuk om problemen te voorkomen of op te lossen. Alles moet zogezegd op zijn rolletjes lopen en de Logistiek Administratief Medewerker wil daar graag aan bijdragen of voor zorgen.

Ook vindt de Administratief Medewerker Logistiek het leuk om zaken vast te leggen, te werken met een voorraadbeheer- of een ERP-systeem. Hij/zij is handig in berekeningen maken en vindt het onderwerp van belasting- en invoerrechten interessant.

Verder vindt een Logistiek Administratief Medewerker het leuk om contacten te hebben met leveranciers, klanten, douane beambten, vervoersbedrijven en iedereen die een rol in deze wereld heeft.

Competenties en Vaardigheden Logistiek administratief medewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Logistiek administratief medewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Logistiek administratief medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Logistiek administratief medewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Logistiek administratief medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Logistiek administratief medewerker. Als Logistiek administratief medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Logistiek administratief medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Logistiek administratief medewerker

Vakkennis voor een Logistiek administratief medewerker

Het is voor een Logistiek administratief medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Logistiek administratief medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Logistiek administratief medewerker

E-learning vakopleiding logistiek medewerker
GBT Opleidingen biedt de volledige vakopleiding, in de vorm van 23 e-learning leermodules, voor uw (beginnende) logistieke medewerkers aan. De (korte) leermodules kunnen zelfstandig, in de vorm van zelfstudie en …
E-learning vakopleiding logistiek medewerker
Logistiek Medewerker E-Learning
Werken in een magazijn? Volg de opleiding Logistiek medewerkerHeb je ruimtelijk inzicht en werk je nauwkeurig? Als logistiek medewerker in een magazijn zorg je voor overzicht. Je weet precies wat …
Logistiek Medewerker E-Learning
Logistiek medewerker
Volg nu Logistiek medewerker en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Beste cursist,  Je staat op …
Logistiek medewerker
Logistiek Medewerker
Als logistiek medewerker weet jij na deze opleiding alles over magazijn- en voorraadbeheer Wil jij graag de eerste stap zetten als logistiek medewerker in bijvoorbeeld een magazijn, transportbedrijf of distributiecentrum? …
Logistiek Medewerker

Werkervaring Logistiek administratief medewerker

Het is voor een startend Logistiek administratief medewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Logistiek administratief medewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Logistiek administratief medewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Logistiek administratief medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Logistiek administratief medewerker

Als je Logistiek administratief medewerker wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Logistiek administratief medewerker


Weten hoe het is om als Logistiek administratief medewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Logistiek administratief medewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Logistiek administratief medewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Logistiek administratief medewerker te worden?

Zou je graag Logistiek administratief medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Logistiek administratief medewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Alle opleidingen Logistiek administratief medewerker

MBO Logistiek Medewerker

MBO Logistiek Medewerker

Wil jij graag als logistiek medewerker aan de slag? Wil je meer weten over goederenstromen en transport? De opleiding MBO Logistiek Medewerker geeft je inzicht in het interessante vakgebied van logistiek. Je leert hoe je kwaliteit toepast in je werkzaamheden, …

 • Onderwerp opleiding Logistiek administratief medewerker
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.495,00
 • Duur 6 maanden
E-learning vakopleiding logistiek medewerker

E-learning vakopleiding logistiek medewerker

GBT Opleidingen biedt de volledige vakopleiding, in de vorm van 23 e-learning leermodules, voor uw (beginnende) logistieke medewerkers aan. De (korte) leermodules kunnen zelfstandig, in de vorm van zelfstudie en in eigen tempo worden doorlopen. Dit programma biedt diverse leersnacks …

 • Onderwerp opleiding Logistiek administratief medewerker
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 450,00
Logistiek Medewerker

Logistiek Medewerker

Kun je goed organiseren, zit plannen in je bloed en heb je interesse in het besturen en uitvoeren van een goederenstroom? Dan is deze opleiding tot Logistiek Medewerker het startschot voor een mooie carrière! Door de enorme groei van de …

 • Onderwerp opleiding Logistiek administratief medewerker
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 377,00
 • Duur 6 maanden
MBO Logistiek Medewerker (met coaching)

MBO Logistiek Medewerker (met coaching)

Zoekt u de dynamiek van logistiek? Wilt u grip hebben op de goederen- en informatiestromen? Door het volgen van deze inspirerende opleiding krijgt u een kijkje in de keuken van logistiek. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor praktisch ingestelde logistieke …

 • Onderwerp opleiding Logistiek administratief medewerker
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 4.395,00
 • Duur 6 maanden
Logistiek Medewerker E-Learning

Logistiek Medewerker E-Learning

Werken in een magazijn? Volg de opleiding Logistiek medewerkerHeb je ruimtelijk inzicht en werk je nauwkeurig? Als logistiek medewerker in een magazijn zorg je voor overzicht. Je weet precies wat er binnenkomt en wat er vertrekt en je controleert of …

 • Onderwerp opleiding Logistiek administratief medewerker
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 408,95
 • Duur 8 maanden

Ga direct naar

Zoek een ander beroep