Opleidingen Longarts

Zou je graag Longarts willen worden? Of ben je al Longarts en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Longarts, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


De 1 beste opleidingen voor een Longarts:

Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie Thuisstudie

Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie Thuisstudie

De verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie op HBO-niveauWaarom stoppen sommige mensen wel met roken en andere niet? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen zich houden aan de voorschriften van een medicijn? …

  • Onderwerp opleiding Longarts
  • Lesmethode Thuisstudie
  • Prijs € 844,00
  • Duur 6 maanden
per pagina

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Longarts

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Longarts

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Longarts? 

Uiteraard geldt voor de Longarts wat voor zoveel artsen geldt. Hij moet de universitaire opleiding geneeskunde (WO) hebben gevolgd en zijn co-schappen hebben behaald. Daar staat zes jaar voor. Daarna moet de Longarts zich specialiseren in de longgeneeskunde. Dan moet hij solliciteren voor een opleidingsplaats in een ziekenhuis. Op de afdeling Longziekten van een ziekenhuis vindt dan de opleiding van de Longarts plaats. Deze specialiserende opleiding duurt nog eens zes jaar. 

De eerste twee jaar houdt de Longarts zich bezig met interne geneeskunde. Dat beslaat een meer algemeen deel van de geneeskunde. Na twee jaar gaat de student verder met de vier jaar durende opleiding longziekten en tuberculose. Op de opleiding en stages leert de student-Longarts diagnoses stellen en behandelingen uit te voeren. De behandelingen staan onder leiding van verschillende Longartsen. 


Filter