Loods Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Loods worden: Opleidingen tot Loods

Wil je Loods worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Loods, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Loods.

Hoe word je een Loods? 

De website Loodswezen.nl geeft de volgende eisen: • Een geldig vaarbevoegdheidsbewijs, afgegeven ingevolge artikel 20 of 22 van de  Zeevaartbemanningswet, als:
  • kapitein alle schepen,
  • eerste maritiem officier,
  • of eerste stuurman alle schepen;
 • Het algemeen certificaat voor de maritieme radiocommunicatie;
 • Zeevaartschool diploma (HBO);Uitgebreide CV.

Of

 • Een bewijs van vaardigheid dat de nautische opleiding voor officier bij de Koninklijke marine met goed gevolg is afgelegd,
  • het bewijs dat zeewachtstandaard B is toegekend;
  • het bewijs dat de opleiding tot commandocentrale-officier met goed gevolg is afgelegd,
  • en het algemeen certificaat voor de maritieme radiocommunicatie.
  •  

De 4 best beoordeelde opleidingen Loods

bijgewerkt op 23-11-2021

KUNSTMEST: leergang katalyseren van verandering
leergang effectieve procesbegeleiding HERKEN JE EEN OF MEERDERE VAN DE VOLGENDE SITUATIES? Je bent verantwoordelijk voor zowel inhoud als proces Je hebt behoefte aan andere, creatievere werkvormen Je wilt diversiteiten …
KUNSTMEST: leergang katalyseren van verandering
Stil laden en lossen U04
Stil laden en lossen Het beleveren van winkels en bedrijven verplaatst zich door verkeersdrukte vaak naar de vroege ochtend. Om omwonenden van deze bedrijven en winkels te vrijwaren van geluidsoverlast …
Stil laden en lossen U04
Adobe Lightroom
Wat is Lightroom? Adobe Lightroom is de digitale donkere kamer van nu. Met Adobe Lightroom heb je een compleet programma in handen, waarmee je je (uitgebreide) verzameling foto’s kunt beheren, …
Adobe Lightroom
Van Data naar Inzicht met Microsoft Power BI
Leer alles over Microsoft Power BI op een unieke locatie. Ga naar huis met een eigen gemaakt dashboard. Over dit evenement Wij van de Data Brewery zijn van mening dat …
Van Data naar Inzicht met Microsoft Power BI

Is het verstandig om Loods te worden?

Voordat je aan een opleiding Loods begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Loods worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Loods?

Loods is een beroep waar niet zomaar iedereen voor in aanmerking komt, en wie ervoor in aanmerking komt zal zich vele malen moeten bewijzen voor hij aan de slag kan. Desalniettemin is er voor een goede loods altijd werkgelegenheid. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan nog in de vorm van bijvoorbeeld kapitein of eerste stuurman, hoewel veel loodsen juist bij die functies vandaan komen.

De actuele kans op werk voor een Loods

De kans op werk voor het beroep Loods is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

91

Baankans Loods

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Loods

Als je je wilt omscholen tot Loods is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Loods door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Loods zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Loods

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Loods dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Dockmedewerker met chauffeursopleiding
Teamflex Personeelsdiensten
Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Dock medewerker die van aanpakken weet! Wil jij werken in de praktijk combineren met een chauffeursopleiding? Dan …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Loods

Als je Loods wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Loods zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Loods

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Loods?

Competenties en Vaardigheden Loods

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Loods nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Loods nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Loods

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Loods

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Loods. Als Loods wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Loods

Het is voor een Loods ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Loods zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Loods


Werkervaring Loods

Het is voor een startend Loods die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Loods is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Loods, maar iets anders?

Is een opleiding Loods het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Loods te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Loods te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Loods te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Loods te worden?

Zou je graag Loods willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Loods voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar