Luchtvaarttechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Luchtvaarttechnicus? Lees de functieomschrijving.

De Luchtvaarttechnicus zorgt ervoor dat machines, motoren en technische installaties in vliegtuigen tijdens de vlucht goed werken. De Luchtvaarttechnicus voert zelfstandig onderhoud uit aan vliegtuigen.  De Luchtvaarttechnicus kan onderhoud uitvoeren aan constructiedelen, zoals de motoren en het landingsgestel, maar ook aan elektrische installaties, zoals de communicatiesystemen.

Het werk van de Luchtvaarttechnicus is uitermate belangrijk en de Luchtvaarttechnicus heeft dan ook een baan met zeer veel verantwoordelijk. De constructiedelen en de elektrische installaties moeten perfect werken om de vluchten zo veilig te kunnen laten verlopen. Als dit niet het geval is, kan dit zeer grote gevolgen hebben. De Luchtvaarttechnicus is verantwoordelijk voor de veiligheid en de luchtwaardigheid van de vliegtuigen die de Luchtvaarttechnicus onderhoudt.  De Luchtvaarttechnicus moet dan ook over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken.

Daarnaast moet de Luchtvaarttechnicus vanzelfsprekend ook over een gedegen technisch inzicht beschikken. Vaak geeft de Luchtvaarttechnicus ook leiding aan een team van vliegtuigmonteurs. De Luchtvaarttechnicus moet dan ook goed mensen aan kunnen sturen en in teamverband kunnen werken.

Wil je werken als Luchtvaarttechnicus?

Werk je al als Luchtvaarttechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Luchtvaarttechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Luchtvaarttechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Luchtvaarttechnicus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Luchtvaarttechnicus

Wat verdient een Luchtvaarttechnicus?

Over het salaris van de Luchtvaarttechnicus is weinig bekend. 

Salarisschaal Luchtvaarttechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Luchtvaarttechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Luchtvaarttechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Luchtvaarttechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Luchtvaarttechnicus vacatures

Inspecteur technische veiligheid Rotterdam
Liftinstituut Holding BV
INSPECTEUR TECHNISCHE VEILIGHEID REGIO ROTTERDAMWELKOMELEKTROTECHNICUS OF WERKTUIGBOUWKUNDIGE (MBO 4)Jij hebt enkele jaren relevante werkervaring als bijvoorbeeld servicemonteur, auto- of luchtvaarttechnicus. Tevens ben je een energiek persoon die communicatief vaardig …
Inspecteur Technische Veiligheid West-Brabant
Liftinstituut Holding BV
Elektrotechnicus of werktuigbouwkundige (MBO 4)Jij hebt enkele jaren relevante werkervaring als bijvoorbeeld servicemonteur, auto- of luchtvaarttechnicus. Tevens ben je een energiek persoon die communicatief vaardig is en klantgericht te …
Inspecteur Technische Veiligheid Zuid-Holland
Liftinstituut Holding BV
WELKOMELEKTROTECHNICUS OF WERKTUIGBOUWKUNDIGE (MBO 4)Jij hebt enkele jaren relevante werkervaring als bijvoorbeeld servicemonteur, auto- of luchtvaarttechnicus. Tevens ben je een energiek persoon die communicatief vaardig is en klantgericht te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Luchtvaarttechnicus

Hoe goed is de toekomst voor de Luchtvaarttechnicus? 

Er is voldoende vraag naar Luchtvaarttechnici. Het arbeidsmarktperspectief voor de Luchtvaarttechnicus is dan ook gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig, denk hierbij aan het aansturen van een groter team.

Baankans Luchtvaarttechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Luchtvaarttechnicus worden: Opleidingen tot Luchtvaarttechnicus

Hoe word je een Luchtvaarttechnicus? 

Om aan de slag te kunnen als Luchtvaarttechnicus moet een technische opleiding afgerond zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de HBO opleiding Luchtvaarttechnologie of aan de WO opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Luchtvaarttechnicus

Meer opleidingen Luchtvaarttechnicus

Weet je nog niet of je Luchtvaarttechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Luchtvaarttechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Luchtvaarttechnicus

Met wie werkt een Luchtvaarttechnicus samen? 

De Luchtvaarttechnicus stuurt vaak een team van vliegtuigmonteurs aan. Hierdoor heeft de Luchtvaarttechnicus veel contact met monteurs en andere Luchtvaarttechnici. Ook werkt de Luchtvaarttechnicus meestal voor een leidinggevende en heeft de Luchtvaarttechnicus te maken met bijvoorbeeld de piloot van een vliegtuig die problemen met het vliegtuig aan kan geven.


Luchtvaarttechnicus


Organisaties waar een Luchtvaarttechnicus werkzaam is

Waar werkt een Luchtvaarttechnicus meestal? 

De Luchtvaarttechnicus is in dienst van een luchtvaartmaatschappij of een vliegclub. Hier voert de Luchtvaarttechnicus onderhoudt uit aan de vliegtuigen. De Luchtvaarttechnicus werken zowel buiten op het vliegveld als in een hangar. De Luchtvaarttechnicus is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Luchtvaarttechnicus

Waar kun je het beste werken als Luchtvaarttechnicus? Hieronder vindt je de best door de Luchtvaarttechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Luchtvaarttechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Luchtvaarttechnicus:

Welke competenties heeft een een Luchtvaarttechnicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Luchtvaarttechnicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Luchtvaarttechnicus nodig? 

De Luchtvaarttechnicus moet beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De Luchtvaarttechnicus moet goed leiding kunnen geven en mensen kunnen aansturen (Baas). Daarnaast moet de Luchtvaarttechnicus beschikken over een goed technisch inzicht en problemen goed op kunnen sporen en op kunnen lossen (Waarnemer). 

Bekijk de persoonstypen voor Luchtvaarttechnicus


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Luchtvaarttechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Luchtvaarttechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Luchtvaarttechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Luchtvaarttechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Luchtvaarttechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Luchtvaarttechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Luchtvaarttechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Luchtvaarttechnicus iets voor je?

Zou je graag Luchtvaarttechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Luchtvaarttechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Luchtvaarttechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar