Machinebouwer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Machinebouwer worden: Opleidingen tot Machinebouwer

Wil je Machinebouwer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Machinebouwer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Machinebouwer.

Hoe word je een Machinebouwer? 

De machinebouwer heeft een opleiding monteur mechatronica en machinebouw of machinebouw mechatronica gevolgd. Dit is een MBO opleiding en over het algemeen twee, drie of vierjarig.

De 5 best beoordeelde opleidingen Machinebouwer

bijgewerkt op 30-11-2021

Storingzoeken in elektrotechnische installaties (Dag)
Op systematische wijze storingen in elektrotechnische installaties leren zoeken en verhelpen? Volg dan deze korte, praktijkgerichte ROVC-cursus in de Elektrotechniek. Werk jij als service- of onderhoudsmonteur, medewerker Technische Dienst of …
Storingzoeken in elektrotechnische installaties (Dag)
Cursus Machinedynamica
De cursus bestaat uit 3 dagen waarin theorie en praktijk worden gecombineerd. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het opzetten van simulaties voor multibody dynamica. Hiervoor kan gebruik worden …
Cursus Machinedynamica
Elektrische installaties van machines NEN-EN-IEC 60204-1 (Dag)
Een schakel- en besturingskast inrichten volgens de NEN-EN-IEC 60204-1? Je leert het tijdens deze ROVC-training in de Installatietechniek. Ben jij beginnend paneel- en machinebouwer, engineer, werkvoorbereider, constructeur of tekenaar en …
Elektrische installaties van machines NEN-EN-IEC 60204-1 (Dag)
Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 1
Vakwijs ETZ1: Basiscursus storingzoeken in elektrotechnische installaties Stilstand van industriële bedrijfsprocessen of binnen de utilitaire elektrotechniek kan de onderneming forse schade berokkenen. Voor de betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en continuïteit van een …
Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 1
Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen
Vakwijs ETZ: Storingzoeken in elektrotechnische installaties Stilstand van industriële bedrijfsprocessen of storingen binnen de utilitaire elektrotechniek kan de onderneming forse schade berokkenen. Voor de betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en continuïteit van een …
Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen

Is het verstandig om Machinebouwer te worden?

Voordat je aan een opleiding Machinebouwer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Machinebouwer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Machinebouwer?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de machinebouwer is gemiddeld. Er is altijd wel werk te vinden omdat er altijd wel opdrachtgevers en bedrijven op zoek zijn naar machinebouwers.

Daarnaast kan de machinebouwer doorgroeien naar een andere functie binnen de beroepen rondom mechatronica. 

De actuele kans op werk voor een Machinebouwer

Het beroep Machinebouwer is onderdeel van de beroepsfamilie Monteurs industriële machines en installaties. De kans op werk voor de beroepsfamilie Monteurs industriële machines en installaties is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

62

Baankans Machinebouwer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Machinebouwer

Als je je wilt omscholen tot Machinebouwer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Machinebouwer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Machinebouwer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Machinebouwer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Machinebouwer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Machinebouwer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Machinebouwer

Als je Machinebouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Machinebouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Machinebouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Machinebouwer?

Competenties en Vaardigheden Machinebouwer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Machinebouwer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Machinebouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Machinebouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Machinebouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Machinebouwer. Als Machinebouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Machinebouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Machinebouwer

Vakkennis voor een Machinebouwer

Het is voor een Machinebouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Machinebouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Machinebouwer


Werkervaring Machinebouwer

Het is voor een startend Machinebouwer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Machinebouwer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Machinebouwer, maar iets anders?

Is een opleiding Machinebouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Machinebouwer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Machinebouwer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Machinebouwer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Machinebouwer te worden?

Zou je graag Machinebouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Machinebouwer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Machinebouwer

Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 2

Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 2

Vakwijs ETZ2: Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 2 In de cursus ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 1’ heb je de basiskennis en -vaardigheden opgedaan met betrekking tot het analyseren en elimineren van storingen. De cursus ‘Storing zoeken in …

  • Onderwerp opleiding Machinebouwer
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 900,00
  • Duur 3 dagen

Ga direct naar