Magnetiseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Magnetiseur? Lees de functieomschrijving.

Een Magnetiseur beoefent een alternatieve geneeswijze en tracht mensen (en dieren) met behulp van handoplegging van hun klachten af te helpen. Zij hebben een holistische visie en focussen dus niet op specifiek de klachten maar op de hele mens. Magnetiseurs gaan uit van het bestaan van meerdere lichamen dan het fysieke alleen. Hierin vormen zich in de loop der tijd energieblokkades die zich, wanneer zij te lang worden genegeerd, vast kunnen zetten in de aura. Het gevolg is dat iemand ziek wordt. 

Een Magnetiseur probeert door handoplegging blokkades te vinden, de energie schoon te maken en met helende energie aan te vullen. Zij hoeven iemand hiervoor niet aan te raken. Magnetiseurs richten zich op de zeven chakra's - energiecentra - die ieder verbonden zouden zijn met bepaalde lichaamsdelen of organen.

Terwijl veel Magnetiseurs menen eigen persoonlijke energie over te dragen, zijn er ook die zichzelf  in meer of mindere mate paranormale gaven toerekenen en zo fungeren als kanaal voor energieoverdracht tussen de geestelijke en zichtbare wereld. Magnetiseren op de niet-paranormale wijze zou in theorie iedereen moeten kunnen (leren). Magnetiseurs moeten regelmatig aandacht besteden aan de gezondheid van hun eigen aura en energiecentra.

Een behandeling door een Magnetiseur neemt in de regel meerdere sessies in beslag. Naast handoplegging maken gesprekken vaak ook deel uit van de behandeling en het kan zijn dat Magnetiseurs ook andere alternatieve therapieën, zoals reiki, integreren. Naast behandeling van cliënten verzorgen Magnetiseurs veelal ook workshops, zelfstandig of bij centra.

Wil je werken als Magnetiseur?

Werk je al als Magnetiseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Magnetiseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Magnetiseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Magnetiseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Magnetiseur
  • Reiki therapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Magnetiseur

Wat verdient een Magnetiseur?

Magnetiseurs werken over het algemeen als zelfstandige. Zij rekenen kosten per uur, per consult of per workshop.

Een magnetiseerbehandeling of consult van een uur kost circa €35 tot €50,-. Een cursus magnetiseren van vier dagdelen kost ca. €220,-, een cursus van een dag €125,- (per deelnemer).

Salarisschaal Magnetiseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Magnetiseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Magnetiseur

Hoe goed is de toekomst voor de Magnetiseur? 

Het is altijd mogelijk om als Magnetiseur voor jezelf te beginnen. Er zijn echter al diverse mMgnetiseurs per provincie actief. Het is raadzaam om veel aandacht te besteden aan acquisitie en/of meerdere verschillende behandelingen aan te bieden om zo interessant te zijn voor cliënten.

Baankans Magnetiseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Magnetiseur worden: Opleidingen tot Magnetiseur

Hoe word je een Magnetiseur? 

Er worden diverse cursussen en workshops aangeboden in magnetiseren. Lengte, zwaarte en inhoud variëren.

Er bestaat een tweejarige Opleiding Magnetiseren in vier modulen, waarvoor een student een certificaat ontvangt. Basiskennis van anatomie en fysiologie maken deel uit van de opleiding.

Cursussen kunnen vier zaterdagen duren (met certificaat) of één dag en worden in groepsverband of individueel gegeven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Magnetiseur

Meer opleidingen Magnetiseur

Weet je nog niet of je Magnetiseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Magnetiseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Magnetiseur

Met wie werkt een Magnetiseur samen? 

De opbouw van het netwerk van een Magnetiseur hangt af van zijn werkplek. Sommige Magnetiseurs werken vanuit huis en hebben dus niet van doen met collega's. Anderen delen een praktijk of centrum met Magnetiseurs en andere beoefenaars van alternatieve geneeswijzen als reiki therapeuten, aurahealers, energetisch therapeuten of homeopaten. Zeker wanneer zij werkzaam zijn bij grotere instanties die een breed pakket aan cursussen anbieden is het netwerk van de Magnetiseurs gevarieerd.


  • Magnetiseur
  • Reiki therapeut
Magnetiseur


Organisaties waar een Magnetiseur werkzaam is

Waar werkt een Magnetiseur meestal? 

Magnetiseurs zijn actief in de wereld van alternatieve geneeswijzen en alternatieve therapieën. Zij werken voor zichzelf, in kleine praktijken of in opleidingscentra en dus non-profit.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Magnetiseur

Waar kun je het beste werken als Magnetiseur? Hieronder vindt je de best door de Magnetiseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Magnetiseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Magnetiseur:

Welke competenties heeft een een Magnetiseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Magnetiseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Magnetiseur nodig? 

Een Magnetiseur vindt het plezierig om mensen te helpen en brengt letterlijk zijn positieve energie over om dit te doen. Hij is erg op mensen gericht, voelt goed aan wat ze nodig hebben en heeft een groot empathisch vermogen. Hij ondersteunt, troost en bekommert zich om anderen (Gever). Hij is niet alleen op mensen, maar ook op gevoel gericht. Hij is erg intuïtief en houdt zich (ook uit belangstelling) intensief bezig met zijn gevoelsleven en dat van anderen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Magnetiseur


Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Magnetiseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Magnetiseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Magnetiseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Magnetiseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Magnetiseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Magnetiseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Magnetiseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Magnetiseur iets voor je?

Zou je graag Magnetiseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Magnetiseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Magnetiseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar