Maintenance Engineer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Maintenance Engineer worden: Opleidingen tot Maintenance Engineer

Wil je Maintenance Engineer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Maintenance Engineer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Maintenance Engineer.

Hoe word je een Maintenance Engineer? 

Een Maintenance Engineer heeft een technische opleiding op MBO of HBO niveau gevolgd. Voorbeelden zijn: Elektro-, Energie- of Besturingstechniek, of Onderhoudstechniek of -management.

De 5 best beoordeelde opleidingen Maintenance Engineer

bijgewerkt op 18-09-2021

Cursus Maintenance engineer
Als Maintenance engineer is het uw verantwoordelijkheid (assets) productiemiddelen meerjarig in een optimale staat te houden. Tijdens deze cursus leert u de brug te slaan tussen productie en technische dienst …
Cursus Maintenance engineer
Maintenance engineering
Uitgebreid De horizon van de Maintenance Engineer wordt breder. Het gaat niet meer om het alleen in stand houden van installaties of andere assets, maar ook om het verlengen van …
Maintenance engineering
Maintenance engineering (Dag)
Ben jij werkvoorbereider, monteur, engineer of operator en betrokken bij het waarborgen van onderhoud? Dan is deze cursus iets voor jou! Ben jij werkzaam als werkvoorbereider, monteur, engineer of operator …
Maintenance engineering (Dag)
Maintenance engineering (Avond)
Ben jij werkvoorbereider, monteur, engineer of operator en betrokken bij het waarborgen van onderhoud? Dan is deze cursus iets voor jou! Ben jij werkzaam als werkvoorbereider, monteur, engineer of operator …
Maintenance engineering (Avond)
Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE | Mile2
Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE This Official Mile2® cyber security certification training series covers everything you need to know about becoming a certified disaster recovery engineer. Students will learn about business …
Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE | Mile2

Is het verstandig om Maintenance Engineer te worden?

Voordat je aan een opleiding Maintenance Engineer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Maintenance Engineer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Maintenance Engineer?

Er is veel vraag naar technisch personeel door de groei van duurzame en kapitaalintensieve bedrijvigheid zoals luchtvaart, de maritieme industrie en infrastructuur. Onderhoud, en dus Maintenance Engineering, wordt steeds belangrijker als gevolg van de stijgende hoeveelheden apparatuur, machines, systemen en infrastructuur. Het arbeidsmarktperspectief van een opgeleide Maintenance Engineer is dus goed.

Doorgroeimogelijkeden van een Maintenance Engineer liggen in grotere of complexere bedrijfsprocessen en in managementfuncties.

De actuele kans op werk voor een Maintenance Engineer

Het beroep Maintenance Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

246

Baankans Maintenance Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Maintenance Engineer

Als je je wilt omscholen tot Maintenance Engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Maintenance Engineer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Maintenance Engineer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Maintenance Engineer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Maintenance Engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature junior EAM Consultant - Trainee Enterprise Asset Management Consultant - Academy
IT Equals 3
wij zoeken enthousiaste trainee kandidaten met enige kennis en/of ervaring met Industrieel Onderhoud (Industrial Maintenance), Supply Chain en/of Logistiek, die het leuk vinden om opgeleid te worden tot EAM Consultant.

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Maintenance Engineer

Als je Maintenance Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Maintenance Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Maintenance Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Maintenance Engineer?

Competenties en Vaardigheden Maintenance Engineer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Maintenance Engineer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Maintenance Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Maintenance Engineer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Maintenance Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Maintenance Engineer. Als Maintenance Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Maintenance Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Maintenance Engineer

Vakkennis voor een Maintenance Engineer

Het is voor een Maintenance Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Maintenance Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Maintenance Engineer

Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE | Mile2
Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE This Official Mile2® cyber security certification training series covers everything you need to know about becoming a certified disaster recovery engineer. Students will learn about business …
Certified Disaster Recovery Engineer | CDRE | Mile2

Werkervaring Maintenance Engineer

Het is voor een startend Maintenance Engineer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Maintenance Engineer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Maintenance Engineer, maar iets anders?

Is een opleiding Maintenance Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Maintenance Engineer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Maintenance Engineer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Maintenance Engineer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Maintenance Engineer te worden?

Zou je graag Maintenance Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Maintenance Engineer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar