Manager communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager communicatie? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Communicatie.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de Communicatie waarneemt en onderhoudt. De manager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Communicatie in en lost deze problemen aan. De manager Communicatie is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Communicatie mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Communicatie ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Communicatie krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Communicatie zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Communicatie de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Communicatie.  De manager Communicatie is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Communicatie zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Communicatie moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Communicatie het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Communicatie hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Communicatie naar de directeur van de Communicatie. 

Wil je werken als Manager communicatie?

Werk je al als Manager communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager communicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager communicatie

Wat verdient een Manager communicatie?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Communicatie   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Communicatie  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Communicatie   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Communicatie   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Communicatie   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager communicatie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager communicatie vacatures

Manager Communicatie
Twente
Twence in Twente zoekt een Manager Communicatie die meehelpt om de veranderingen en herpositionering verder vorm te geven en de relatie met de stakeholders te versterken. Is dit iets voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager communicatie

Hoe goed is de toekomst voor de Manager communicatie? 

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Communicatie   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Communicatie  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Communicatie   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Communicatie   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Communicatie  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Communicatie   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Communicatie  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Communicatie   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Communicatie   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Manager communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager communicatie worden: Opleidingen tot Manager communicatie

Hoe word je een Manager communicatie? 

 

Om manager Communicatie te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Communicatie de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Communicatie. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Communicatie zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager communicatie

Opleiding Middle Management B
Deze unieke opleiding is vooral gericht op het ontwikkelen van uw team van medewerkers. Hoe wordt u naast leidinggevende ook een gewaardeerde teamcoach? Hoe zorgt u dat u een maximale …
Middle Management - 4 maanden intensief
Na afloop van de opleiding beschikt u over de vereiste kwaliteiten om uw functie op middle managementniveau met succes te vervullen. De middle manager speelt een cruciale rol binnen organisaties. …
Hoe mensen beter te begrijpen│Leidinggeven│Management│Assertiviteit│Mensenkennis│Communicatie│Conflict
Wilt u meer inzicht in uzelf en anderen? Hoe kunt u iemand sneller en beter inschatten? Hoe krijgt u uw mensen gemotiveerd? Hoe brengt u nieuwe ideeën over op mensen?
Crisis communicatie / Crisis management / Media training
BENT U NIEUWS OF MAAKT U HET? Omgaan met de media tijdens een crisis is een vak apart. Op een onverwacht moment wordt van u en uw organisatie communicatief zeer …
Algemeen management
Bij de cursus Algemeen management staat ondernemerschap centraal. Hoe maak en onderbouw je strategische keuzes? Aan bod komen strategie, marketing, personeel, financiën en kwaliteitszorg. Hoe geef ik sturing aan een …
Meer opleidingen Manager communicatie

Weet je nog niet of je Manager communicatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager communicatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager communicatie

Met wie werkt een Manager communicatie samen? 

 

De manager Communicatie  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Communicatie  komen met vragen die de manager Communicatie  moet beantwoorden of problemen die de manager Communicatie   moet oplossen. Tevens heeft de manager Communicatie  veel te maken met klanten. De manager Communicatie  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Communicatie   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Communicatie   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Manager communicatie


Organisaties waar een Manager communicatie werkzaam is

Waar werkt een Manager communicatie meestal? 

 

De manager Communicatie zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager communicatie

Waar kun je het beste werken als Manager communicatie? Hieronder vindt je de best door de Manager communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager communicatie:

Welke competenties heeft een een Manager communicatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager communicatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager communicatie nodig? 

 

De manager Communicatie  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Communicatie  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Communicatie  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Communicatie  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager communicatie


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager communicatie iets voor je?

Zou je graag Manager communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar