Manager Crediteuren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Crediteuren? Lees de functieomschrijving.

De Manager Crediteuren heeft de leiding over een aantal medewerkers die ervoor zorgen dat crediteuren op tijd en volgens protocol betaald worden. De Manager Crediteuren helpt om dit protocol te creëren en om het operationeel te maken, zodat er goed gebruik van gemaakt kan worden.

Als leidinggevende brengt de Manager Crediteuren veel tijd door met zijn team, om ervoor te zorgen de taken verdeeld zijn en de werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Een goede omgang tussen het team en de crediteuren is belangrijk om ervoor te zorgen dat de klanten niet gaan klagen of ervoor kiezen om niet langer aan de organisatie te leveren. De Manager Crediteuren waarborgt de positieve omgangspatronen, en bestraft de negatieve.

Om goed in de gaten te hebben en houden hoe crediteuren benaderd moet worden, zal de Manager Crediteuren zelf ook met deze klanten in contact staan. Hij beschikt over de mensenkennis en het administratieve inzicht dat nodig is om alle zaken succesvol af te kunnen handelen. Zijn kennis geeft hem ook de mogelijkheid het crediteurenprotocol steeds up-to-date te houden.

Wil je werken als Manager Crediteuren?

Werk je al als Manager Crediteuren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Crediteuren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Crediteuren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Crediteuren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Team
 • Crediteuren
 • Administrateur
 • Hoofd Financiën

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Crediteuren

Wat verdient een Manager Crediteuren?

Het salaris van een Manager Crediteuren zal gemiddeld uitkomen tussen de €3000 en €4000 per maand, bruto. Daarnaast is er meestal een goed geregeld pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, dat in elke functie weer anders is.

Salarisschaal Manager Crediteuren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Crediteuren

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Crediteuren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Crediteuren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Crediteuren vacatures

Credit Manager
Michael Page International Netherlands SA
Credit manager Client Details an International manufacturing company Description responsible for all aspects of the credit en collection process ensure receivables are collected within assigned Terms and within Policy conduct …
Credit Manager
Cooster finance professionals B.V.
Credit Manager Jij zorgt voor de uitvoering en verder professionalisering van Credit Management van de Nederlandse en Belgische divisie. Samen met jouw collega ben je verantwoordelijk voor de juiste vastlegging, …
Credit Manager
Cooster professionals
Credit ManagerIn deze verantwoordelijke job als Credit Manager, zorg je voor de uitvoering en verder professionalisering van het Credit Management.. Samen met jouw vier directe collega’s ben je verantwoordelijk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Crediteuren

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Crediteuren? 

De arbeidsmarkt is voor een Manager Crediteuren over het algemeen niet gunstig, aangezien er maar een zeer beperkt aantal mogelijkheden is om specifiek als Manager Crediteuren aan de slag te gaan. Je kan beter beginnen als assistent of medewerker crediteuren. Daarentegen is het wel goed mogelijk om vanuit een functie als Manager Crediteuren door te groeien naar een hogere managementpositie.

Baankans Manager Crediteuren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Crediteuren worden: Opleidingen tot Manager Crediteuren

Hoe word je een Manager Crediteuren? 

Om ManagerCrediteuren te worden heb je een HBO diploma nodig in financiële of administratieve richting, bijvoorbeeld in de Bedrijfseconomie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Crediteuren

Meer opleidingen Manager Crediteuren

Weet je nog niet of je Manager Crediteuren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Crediteuren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Crediteuren

Met wie werkt een Manager Crediteuren samen? 

De Manager Crediteuren brengt veel tijd door met zijn team, dat hij aanstuurt en indien nodig ondersteunt. Daarnaast heeft hij ook zelf contact met bepaalde klanten, vooral als deze crediteuren belangrijk zijn voor het bedrijf, of als een medewerker bij de afhandeling een probleem tegenkomt.

Om overzicht te kunnen houden over de financiële situatie en planning van zijn afdeling, zal de Manager Crediteuren vaak overleg plegen met de administrateur van de organisatie en verantwoording af moeten leggen aan het hoofd van financiën.


 • Team
 • Crediteuren
 • Administrateur
 • Hoofd Financiën
Manager Crediteuren


Organisaties waar een Manager Crediteuren werkzaam is

Waar werkt een Manager Crediteuren meestal? 

Een Manager Crediteuren kan terecht bij elke organisatie die groot genoeg is om een afdeling voor crediteuren nodig te hebben en erg veel waarde hecht aan de betaling aan klanten. Men kan hierdoor bijvoorbeeld bij een Universiteit of uitzendbureau terecht komen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Manager Crediteuren

Waar kun je het beste werken als Manager Crediteuren? Hieronder vindt je de best door de Manager Crediteuren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Crediteuren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Crediteuren:

Welke competenties heeft een een Manager Crediteuren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Crediteuren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Crediteuren nodig? 

Een Manager Crediteuren heeft doorgaans wel 20 mensen onder zich en zal dus goed leiding moeten kunnen geven. Hierbij is het belangrijk dat hij een sterke persoonlijkheid heeft en ervoor zorgt dat iedereen op dezelfde lijn zit, zodat problemen tijdig gesignaleerd worden (Baas).

Naast het aansturen van zijn mensen is het belangrijkste alle crediteuren tevreden zien te houden en daarbij de belangen van de organisatie niet uit het oog te verlizen. Het succesvol afhandelen van alle problemen en het opstellen en volgen van een goed werkende planning kan dan heel belangrijk zijn. De Manager Crediteuren zal daarom erg doortastend, tactisch en resultaatgericht te werk moeten gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Crediteuren


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Crediteuren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Crediteuren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Crediteuren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Crediteuren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Crediteuren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Crediteuren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Crediteuren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Crediteuren iets voor je?

Zou je graag Manager Crediteuren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Crediteuren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Crediteuren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar