Manager detailhandel Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager detailhandel? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager detailhandel. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager detailhandel wordt.

 

Wat is een Manager detailhandel?

 

De manager Detailhandel geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Detailhandel.  Deze mensen werken allemaal voor een detailhandel. Dit kan variëren van een dierenwinkel tot een tassenwinkel. waarneemt en onderhoudt. De manager Detailhandel zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Detailhandel in en lost deze problemen aan. De manager Detailhandel is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Detailhandel mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Detailhandel ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Detailhandel krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Detailhandel zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Detailhandel de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Detailhandel.  De manager Detailhandel is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Detailhandel zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Detailhandel moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Detailhandel het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Detailhandel hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Detailhandel naar de directeur van de Detailhandel. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Manager detailhandel?

Werk je al als Manager detailhandel en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager detailhandel worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager detailhandel, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager detailhandel in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager detailhandel

Wat verdient een Manager detailhandel?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Detailhandel   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Detailhandel  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Detailhandel   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Detailhandel   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Detailhandel   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager detailhandel

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Manager detailhandel

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager detailhandel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager detailhandel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager detailhandel vacatures

Vacature Assistent filiaalmanager detailhandel
Luba
Over de functie Voor de locatie in Zoetermeer kan jij direct aan de slag als assistent filiaal manager. Jij denkt en handelt volgens het concept en vervangt de filiaalmanager betreft …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager detailhandel

Wat zijn de baankansen voor een Manager detailhandel?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Detailhandel   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Detailhandel  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Detailhandel   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Detailhandel   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Detailhandel  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Detailhandel   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Detailhandel  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Detailhandel   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Detailhandel   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

De actuele kans op werk voor een Manager detailhandel

De kans op werk voor het beroep Manager detailhandel is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Manager detailhandel

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Manager detailhandel worden: Opleidingen tot Manager detailhandel

Wil je Manager detailhandel worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager detailhandel.

Hoe word je een Manager detailhandel? 

 

Om manager Detailhandel te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Detailhandel de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Detailhandel. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Detailhandel zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager detailhandel

Er zijn geen opleidingen Manager detailhandel aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager detailhandel in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen tot Manager detailhandel

Als je je wilt omscholen tot Manager detailhandel is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Manager detailhandel zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Manager detailhandel dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Manager detailhandel

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Manager detailhandel

Als je Manager detailhandel wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager detailhandel zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager detailhandel

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager detailhandel?

Competenties en Vaardigheden Manager detailhandel

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager detailhandel nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager detailhandel nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager detailhandel

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Manager detailhandel

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager detailhandel. Als Manager detailhandel wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager detailhandel:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager detailhandel

Vakkennis voor een Manager detailhandel

Het is voor een Manager detailhandel ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager detailhandel zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager detailhandel


Werkervaring Manager detailhandel

Het is voor een startend Manager detailhandel die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager detailhandel is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager Ict, Manager detailhandel .

Iets anders leren?

Is Manager detailhandel het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager detailhandel

Met wie werkt een Manager detailhandel samen? 

 

De manager Detailhandel  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Detailhandel  komen met vragen die de manager Detailhandel  moet beantwoorden of problemen die de manager Detailhandel   moet oplossen. Tevens heeft de manager Detailhandel  veel te maken met klanten. De manager Detailhandel  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Detailhandel   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Detailhandel   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Manager detailhandel


Organisaties waar een Manager detailhandel werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager detailhandel meestal werkt.

Waar werkt een Manager detailhandel?

 

De manager Detailhandel zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager detailhandel

Waar kun je het beste werken als Manager detailhandel? Hieronder vind je de best door de Manager detailhandel beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager detailhandel.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager detailhandel:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager detailhandel.

Welke competenties heeft een Manager detailhandel nodig?

Een Manager detailhandel heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager detailhandel

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager detailhandel passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager detailhandel nodig? 

 

De manager Detailhandel  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Detailhandel  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Detailhandel  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Detailhandel  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager detailhandel


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager detailhandel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager detailhandel

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager detailhandel

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager detailhandel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager detailhandel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager detailhandel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager detailhandel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager detailhandel iets voor je?

Zou je graag Manager detailhandel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager detailhandel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager detailhandel

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar