Manager Engineering Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Engineering? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager engineering. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager engineering wordt.

 

Wat is een Manager Engineering?

 

De manager Engineering geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Engineering.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de het technologische onderzoek en de planning van een bepaald product. De manager Engineering zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Engineering in en lost deze problemen aan. De manager Engineering is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Engineering mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Engineering ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Engineering krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Engineering zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Engineering de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Engineering.  De manager Engineering is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Engineering zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Engineering moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Engineering het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Engineering hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Engineering naar de directeur van de Engineering. Wil je werken als Manager Engineering?

Werk je al als Manager Engineering en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Engineering worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Engineering, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Engineering in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Engineering

Wat verdient een Manager Engineering?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Engineering   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Engineering  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Engineering   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Engineering   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Engineering   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager Engineering

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Engineering

Er zijn geen vacatures Manager Engineering aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Manager Engineering in werkt.

Meer weten over de sector waar een Manager Engineering in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Engineering

Wat is de toekomst van Manager Engineering?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Engineering   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Engineering  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Engineering   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Engineering   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Engineering  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Engineering   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Engineering  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Engineering   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Engineering   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Manager Engineering

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Engineering worden: Opleidingen tot Manager Engineering

Wil je Manager Engineering worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Engineering.

Hoe word je een Manager Engineering? 

 

Om manager Engineering te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Engineering de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Engineering. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Engineering zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Manager Engineering

Requirements Engineering en Management (IREB-CPRE) - Klassikaal
Requirements Engineering en Management training: waarom? Heldere, eenduidige requirements zijn essentieel voor het welslagen van uw ICT project(en). Het merendeel van de projecten zal - waarschijnlijk ook bij u - …
Requirements Engineering en Management (IREB-CPRE) - Klassikaal
Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE) - schriftelijke cursus
Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget! Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel …
Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE) - schriftelijke cursus
Digital Learning - Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE)
Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget! Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel …
Digital Learning - Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE)
Piping Design & Engineering (Blended)
Algemene informatie  Heb jij een werktuigbouwkundige achtergrond en beschik je over creativiteit en ruimtelijk inzicht? Of ben je beginnend Piping Engineer? Dan zijn er voor jou enorme mogelijkheden voor een …
Piping Design & Engineering (Blended)
Operationeel Manager
De operationeel manager, ook wel plant manager, is verantwoordelijk voor de gehele productiefaciliteit en houdt zich bezig met continue procesverbetering. De operationeel manager stuurt productiemanagers, inkoop managers en soms ook de …
Operationeel Manager

Omscholen of doorgroeien tot Manager Engineering

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Manager Engineering wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Engineering zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Engineering

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Engineering?

Competenties en Vaardigheden Manager Engineering

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Engineering nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Engineering nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Engineering

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Manager Engineering

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Engineering. Als Manager Engineering wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Engineering:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Engineering

Vakkennis voor een Manager Engineering

Het is voor een Manager Engineering ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Engineering zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Engineering

Digital Learning - Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE)
Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget! Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel …
Digital Learning - Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE)
Power Management
Description In this course students will learn about Power Management, i.e how Power Procurement, Tariff Determination, Load Forecasting, Scheduling and Dispatch is done. Basic knowledge There is no specific course …
Power Management
Essentials of Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Essentials of Management
Introduction to Fatigue (Inleiding Vermoeiing)
Are you a structural engineer or engineering manager and are you dealing with fatigue cracking in your structures? Fatigue life prediction is a common task for engineers. But how do …
Introduction to Fatigue (Inleiding Vermoeiing)

Werkervaring Manager Engineering

Het is voor een startend Manager Engineering die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Engineering is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager Inkoop, Manager Ict .

Iets anders leren?

Is Manager Engineering het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Engineering

Met wie werkt een Manager Engineering samen? 

 

De manager Engineering  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Engineering  komen met vragen die de manager Engineering  moet beantwoorden of problemen die de manager Engineering   moet oplossen. Tevens heeft de manager Engineering  veel te maken met klanten. De manager Engineering  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Engineering   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Engineering   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Manager Engineering


Organisaties waar een Manager Engineering werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Engineering meestal werkt.

Waar werkt een Manager Engineering?

 

De manager Engineering zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Engineering

Waar kun je het beste werken als Manager Engineering? Hieronder vind je de best door de Manager Engineering beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Engineering.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Engineering:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Engineering.

Welke competenties heeft een Manager Engineering nodig?

Een Manager Engineering heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Engineering

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Engineering passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Engineering nodig? 

 

De manager Engineering  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Engineering  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Engineering  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Engineering  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager Engineering


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager Engineering

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Engineering

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Engineering

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Engineering

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Engineering dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Engineering belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Engineering. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Engineering iets voor je?

Zou je graag Manager Engineering willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Engineering bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Engineering

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar