Manager facilitair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager facilitair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager facilitair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager facilitair wordt.

 

Wat is een Manager facilitair?

 

De manager Facilitair geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Facilitaire afdeling van een bedrijf. De manager Facilitair zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Facilitair in en lost deze problemen aan. De manager Facilitair is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Facilitair mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Facilitair ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Facilitair krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Facilitair zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Facilitair de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Facilitair.  De manager Facilitair is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Facilitair zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Facilitair moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Facilitair het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Facilitair hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Facilitair naar de directeur van de Facilitaire afdeling.

Wil je werken als Manager facilitair?

Werk je al als Manager facilitair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager facilitair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager facilitair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager facilitair in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager facilitair

Wat verdient een Manager facilitair?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Facilitair   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Facilitair  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Facilitair   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Facilitair   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Facilitair   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager facilitair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager facilitair

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager facilitair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager facilitair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager facilitair vacatures

Facilitair coördinator Almere en Heerenveen
SPARQ
Heb jij ervaring met het aansturen van verschillende afdelingen? Ben je dagen per week beschikbaar en houd je van afwisselingAls facilitair coördinator ben je verantwoordelijk voor verschillende afdelingen binnen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager facilitair

Wat is de toekomst van Manager facilitair?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Facilitair   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Facilitair  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Facilitair   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Facilitair   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Facilitair  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Facilitair   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Facilitair  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Facilitair   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Facilitair   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Manager facilitair

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager facilitair worden: Opleidingen tot Manager facilitair

Wil je manager facilitair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager facilitair? 

 

Om manager Facilitair te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Facilitair de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Facilitair. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Facilitair zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager facilitair

HBO Facilitair Management
Resultaat Na deze opleiding HBO Facilitair Management bent u in staat op een praktische manier leiding te geven in een facilitaire omgeving. U heeft inzicht in de balanced scorecard, bent in …
MHBO Facilitair Management
Resultaat Na deze opleiding MHBO Facilitair Management bent u in staat op een praktische manier te werken binnen een facilitaire omgeving. U heeft inzicht in vergaderzaalbeheer, bent in staat om een planning …
Basisopleiding Facilitair Management
Resultaat Wilt u toepasbare basiskennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van facilitair management? In deze praktijkgerichte opleiding ontwikkelt u in een relatief korte periode kennis van facilitair management. Na deze …
HBO Leergang Facilitair Management
Resultaat Na deze leergang HBO Facilitair Management bent u in staat op een praktische en doeltreffende manier leiding te geven in een facilitaire omgeving. U heeft inzicht in de basis van facilitaire …
MHBO Facility Management
Als je tien ervaren facility managers vraagt wat het vak facility management inhoudt en waar hun prioriteiten liggen, is de kans groot dat je tien verschillende antwoorden krijgt. Vooral als …
Meer opleidingen Manager facilitair

Weet je nog niet of je Manager facilitair wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager facilitair of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager facilitair

Met wie werkt een Manager facilitair samen? 

 

De manager Facilitair  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Facilitair  komen met vragen die de manager Facilitair  moet beantwoorden of problemen die de manager Facilitair   moet oplossen. Tevens heeft de manager Facilitair  veel te maken met klanten. De manager Facilitair  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Facilitair   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Facilitair   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • directeur
Manager facilitair


Organisaties waar een Manager facilitair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager facilitair meestal werkt.

Waar werkt een Manager facilitair?

 

De manager Facilitair zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager facilitair

Waar kun je het beste werken als Manager facilitair? Hieronder vind je de best door de Manager facilitair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager facilitair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager facilitair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager facilitair.

Welke competenties heeft een Manager facilitair nodig?

Een Manager facilitair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager facilitair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager facilitair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager facilitair nodig? 

 

De manager Facilitair  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Facilitair  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Facilitair  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Facilitair  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager facilitair


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager facilitair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager facilitair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager facilitair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager facilitair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager facilitair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager facilitair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager facilitair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager facilitair iets voor je?

Zou je graag Manager facilitair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager facilitair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager facilitair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar