Manager Inkoop Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Inkoop? Lees de functieomschrijving.

De Manager Inkoop werkt in teamverband om een inkoopstrategie op te zetten en overziet de implementatie van deze strategie. Hierbij is het belangrijk dat hij binnen een budget en bepaalde tijd kan werken.

Omdat de Manager Inkoop verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid, is het cruciaal dat hij een scherp commercieel inzicht heeft en goed weet hoe het bedrijf en de markt werken. Zo kan hij het optimale uit de inkoopstrategie halen. Hij moet risico's durven nemen om zo de beste resultaten te kunnen behalen. Goede beslissingen betekenen meer winst, terwijl een Manager Inkoop bij slechte beslissingen met een onverkoopbare inventaris komt te zitten.

Zelfs als men enkel inkopen overziet binnen een eigen bedrijf, is het toch belangrijk om de goede keuzes te maken en voor de best mogelijke prijs inkopen te doen die gebruikt kunnen worden om extra winst te genereren.

Een Manager Inkoop heeft een grote verantwoordelijkheid en moet erg gedreven zijn om het te kunnen maken als succesvol Manager. Het is ook belangrijk dat hij deze gedrevenheid overg weet te brengen op zijn personeel.

De Manager Inkoop houdt zich bezig met het beheer van contacten, het managen van personeel en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Hij is strategisch en competitief en loyaal aan het bedrijf.

Wil je werken als Manager Inkoop?

Werk je al als Manager Inkoop en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Inkoop worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Inkoop, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager Inkoop in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3800 tot €5300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Inkoop

Wat verdient een Manager Inkoop?

Als Manager Inkoop kan men rekenen op een salaris dat tussen de €3800 en €5400 valt, afhankelijk van ervaring en werksituatie. Hierbij kan men verder ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak en/of een goede pensioenregeling.
 

Salarisschaal Manager Inkoop

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Inkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Inkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Inkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Inkoop vacatures

Inkoop adviseur Medior (40 uur)
Brabant Match uitzendbureau
FunctieomschrijvingTil jij als adviseur of coach een bedrijf vol enthousiasme naar een hoger niveau? Check de vacature en solliciteer direct.De werkzaamheden van een adviseur (facilitair/inkoop) bij dit bedrijf:Je …
inkoopmanager
Actief Werkt! Rotterdam
Wil jij als inkoopmanager leidinggeven aan meerdere teams? En vind je het daarnaast uitdagend om de samenwerking tussen meerdere afdelingen te bevorderen? Dan is deze functie echt iets voor jou. …
Inkoop manager
Slagkracht Personeel
In deze functie geef je dagelijks leiding aan 3 teams (in totaal ongeveer 18 personen) om ervoor te zorgen dat:- Prijzen bij leveranciers worden opgevraagd- Alle bestellingen op tijd naar …
Ervaren Inkoopadviseur
IBN Dienstencentrum
IBN in Uden is op zoek naar een ervaren Inkoopadviseur. Ben jij een Business Partner voor de proceseigenaar? Zie je het grote beeld en geef je gevraagd en ongevraagd advies? …
Inkooptalent gezocht!
Scion Instruments
Voor Scion Instruments, gevestigd te Goes, zijn wij op zoek naar een:   Inkoopmanager m/vAls Inkoopmanager bij Scion heb je een zelfstandige en veelzijdige functie. Je geeft leiding aan het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Inkoop

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Inkoop? 

Om als Manager Inkoop aan het werk te komen heb je relevante werkervaring nodig, waardoor je vaak makkelijk naar nieuw werk door kan groeien. Verder is de arbeidsmarkt over het algemeen ook gunstig, waardoor de kans om aan het werk te komen goed is.

Doorgroeien vanuit een positie als Manager Inkoop is moeilijker, omdat je goed moet kunnen netwerken om bijvoorbeeld hoofd inkoop te worden. Met voldoende ervaring kan je bij een groter bedrijf terecht komen, of zelfs directeur van een bedrijf worden.

Baankans Manager Inkoop

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Inkoop worden: Opleidingen tot Manager Inkoop

Hoe word je een Manager Inkoop? 

Een Manager Inkoop werkt op HBO of WO niveau, waarbij het handig kan zijn om een diploma in de richting van Financiën of Management te hebben. Er is echter geen specifieke opleiding die men voor inkoopmanagement kan volgen, waardoor de meeste kennis wordt opgedaan in de prakijk.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Inkoop

Fleet Services - inkoop, management en inrichting: Toolboxtraining
Programma Als fleetverantwoordelijke beheert u een niet onaanzienlijk budget. De totale kost van het wagenpark van een middelgrote organisatie wordt echter vaak onderschat. Dit gaat immers verder dan de intrinsieke …
ISO 20400 - Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
Voor wie Private als de publieke sector, en bedoeld voor personen die werkzaam zijn als manager, leidinggevende, adviseur, inkoper, contractmanager of verantwoordelijk in een inkoopfunctie of als KAM-/MVO-coördinator. De ISO …
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
Wil je succesvol ondernemen dan is het nodig een realistisch beeld te hebben van wat je uiteindelijk verkoopt. Mensen die al wat langer in het zakenleven meelopen, weten dat het …
Basisopleiding Facilitair Management
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
Operationeel Manager
De operationeel manager, ook wel plant manager, is verantwoordelijk voor de gehele productiefaciliteit en houdt zich bezig met continue procesverbetering. De operationeel manager stuurt productiemanagers, inkoop managers en soms ook de …
Meer opleidingen Manager Inkoop

Weet je nog niet of je Manager Inkoop wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Inkoop of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Inkoop

Met wie werkt een Manager Inkoop samen? 

De Manager Inkoop moet met vele verschillende partijen overweg kunnen om zijn werk succesvol te kunnen doen. Hij moet veel in contact zijn met de leveranciers, tenzij hij inkopers in dienst heeft die alle directe contacten regelen, in welk geval hij nog steeds met de belangrijkste leveranciers moet communiceren.

Afhankelijk van de precieze functie-inhoud bespreekt een Manager Inkoop zij strategie met een leidinggevende, die goedkeuring moet geven. Als hij verder ondersteunend personeel heeft dient daar ook mee gesproken te worden.


 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel
Manager Inkoop


Organisaties waar een Manager Inkoop werkzaam is

Waar werkt een Manager Inkoop meestal? 

Een Manager Inkoop kan bij elke organisatie terecht waarbij inkopen een grote rol speelt. Dit kan in een groothandel zijn, maar ook bij de overheid, waar men bijvoorbeeld op grote schaal kantoorartikelen nodig heeft. De Manager Inkoop zal voornamelijk aan de telefoon of onderweg zijn om met leveranciers te kunnen spreken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Manager Inkoop

Waar kun je het beste werken als Manager Inkoop? Hieronder vindt je de best door de Manager Inkoop beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Inkoop.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Inkoop:

Welke competenties heeft een een Manager Inkoop nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Inkoop

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Inkoop nodig? 

Als Manager Inkoop ben je erop gericht om steeds een optimale inkoopstrategie te implementeren, waarbij je er goed op let dat iedereen zijn werk goed doet en dat alles op de goede tijd en plek afgeleverd wordt. Hierbij stelt de Manager Inkoop hoge eisen aan zichzelf en anderen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je een goed instinct bezit wat betreft het inkopen en zo aan de behoeften van je klanten of collega's kan voldoen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Inkoop


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Inkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Inkoop

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Inkoop

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Inkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Inkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Inkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Inkoop. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Inkoop iets voor je?

Zou je graag Manager Inkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Inkoop bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Inkoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar