Manager Inkoop Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Inkoop? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager inkoop. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager inkoop wordt.

 

Wat is een Manager Inkoop?

De Manager Inkoop werkt in teamverband om een inkoopstrategie op te zetten en overziet de implementatie van deze strategie. Hierbij is het belangrijk dat hij binnen een budget en bepaalde tijd kan werken.

Omdat de Manager Inkoop verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid, is het cruciaal dat hij een scherp commercieel inzicht heeft en goed weet hoe het bedrijf en de markt werken. Zo kan hij het optimale uit de inkoopstrategie halen. Hij moet risico's durven nemen om zo de beste resultaten te kunnen behalen. Goede beslissingen betekenen meer winst, terwijl een Manager Inkoop bij slechte beslissingen met een onverkoopbare inventaris komt te zitten.

Zelfs als men enkel inkopen overziet binnen een eigen bedrijf, is het toch belangrijk om de goede keuzes te maken en voor de best mogelijke prijs inkopen te doen die gebruikt kunnen worden om extra winst te genereren.

Een Manager Inkoop heeft een grote verantwoordelijkheid en moet erg gedreven zijn om het te kunnen maken als succesvol Manager. Het is ook belangrijk dat hij deze gedrevenheid overg weet te brengen op zijn personeel.

De Manager Inkoop houdt zich bezig met het beheer van contacten, het managen van personeel en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Hij is strategisch en competitief en loyaal aan het bedrijf.Wil je werken als Manager Inkoop?

Werk je al als Manager Inkoop en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Inkoop worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Inkoop, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Inkoop in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3800 tot €5300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Inkoop

Wat verdient een Manager Inkoop?

Als Manager Inkoop kan men rekenen op een salaris dat tussen de €3800 en €5400 valt, afhankelijk van ervaring en werksituatie. Hierbij kan men verder ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak en/of een goede pensioenregeling.
 

Salarisschaal Manager Inkoop

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Manager Inkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Inkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Inkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Inkoop vacatures

Vacature Officemanager Inkoop (32-40)
Accord
Ben jij een organisatietalent, zelf startend en zorg jij ervoor dat alles op rolletjes draait binnen deze dynamische afdeling? Lees snel verder Het betreft een tijdelijke functie van zes maanden …
Vacature Procurement manager
Michael Page
De inkoopmanager is verantwoordelijk voor de inkoopstrategie binnen deze sterk groeiende organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de directe en indirecte spend van ca miljoen per jaar.OmschrijvingDe Procurement Manager …
Vacature Procurement Manager
Michael Page
In deze positie ben je beheer je één of meerdere productgroepen. Je neemt de leiding in de planning, uitvoering, sourcing voor de strategische leveranciers. Daarnaast lever je een bijdrage aan …
Vacature Manager Inkoop
Staffchain
In deze zelfstandige functie ben je fulltime verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden: Je bent verantwoordelijk voor de periodieke inventarisatie van de inkoopbehoeften en adviseert en/of implementeert indien nodig nieuwe producten; …
Vacature Contractmanager
Effectus-HR namens Nijestee
Na een enerverende werkdag en lekkere maaltijd, ga je op de bank zitten. Je pakt het boek erbij dat je eerder deze week voor Sinterklaas kreeg. Het vertelt het verhaal

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Inkoop

Wat is de toekomst van Manager Inkoop?

Om als Manager Inkoop aan het werk te komen heb je relevante werkervaring nodig, waardoor je vaak makkelijk naar nieuw werk door kan groeien. Verder is de arbeidsmarkt over het algemeen ook gunstig, waardoor de kans om aan het werk te komen goed is.

Doorgroeien vanuit een positie als Manager Inkoop is moeilijker, omdat je goed moet kunnen netwerken om bijvoorbeeld hoofd inkoop te worden. Met voldoende ervaring kan je bij een groter bedrijf terecht komen, of zelfs directeur van een bedrijf worden.

Baankans Manager Inkoop

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Inkoop worden: Opleidingen tot Manager Inkoop

Wil je Manager Inkoop worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Inkoop.

Hoe word je een Manager Inkoop? 

Een Manager Inkoop werkt op HBO of WO niveau, waarbij het handig kan zijn om een diploma in de richting van Financiën of Management te hebben. Er is echter geen specifieke opleiding die men voor inkoopmanagement kan volgen, waardoor de meeste kennis wordt opgedaan in de prakijk.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Manager Inkoop

Praktijkopleiding Inkoop
Zowel grote als ook kleine bedrijven, zorgcentra, facilitaire organisaties of een kleine startende webshop, inkoop is overal. Tijdens deze interessante praktijkopleiding komen aspecten als inkoopsystemen, de rol van de inkoper, …
Praktijkopleiding Inkoop
Fleet Services - inkoop, management en inrichting: Toolboxtraining
Programma Als fleetverantwoordelijke beheert u een niet onaanzienlijk budget. De totale kost van het wagenpark van een middelgrote organisatie wordt echter vaak onderschat. Dit gaat immers verder dan de intrinsieke …
Fleet Services - inkoop, management en inrichting: Toolboxtraining
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
Algemeen   Bij facilitair management draait het om het zorg dragen voor goede werk ondersteunende voorzieningen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de veiligheid en beveiliging van een organisatie, de …
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
Basisopleiding Facilitair Management
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
Basisopleiding Facilitair Management
Basisopleiding Facilitair Management
Algemeen Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren …
Basisopleiding Facilitair Management

Omscholen of doorgroeien tot Manager Inkoop

Als je Manager Inkoop wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Inkoop zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Inkoop

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Inkoop?

Competenties en Vaardigheden Manager Inkoop

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Inkoop nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Inkoop nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Inkoop

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Manager Inkoop

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Inkoop. Als Manager Inkoop wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Inkoop:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Inkoop

Vakkennis voor een Manager Inkoop

Het is voor een Manager Inkoop ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Inkoop zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Inkoop

Basisopleiding Facilitair Management
Algemeen Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren …
Basisopleiding Facilitair Management
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
Wil je succesvol ondernemen dan is het nodig een realistisch beeld te hebben van wat je uiteindelijk verkoopt. Mensen die al wat langer in het zakenleven meelopen, weten dat het …
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
Basisopleiding Facilitair Management
Algemeen Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren …
Basisopleiding Facilitair Management
MBO Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)
Als Manager/Ondernemer Horeca werk je als eigenaar of bedrijfsleider van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of café. Dit kan een zelfstandig bedrijf zijn of onderdeel van een keten. Je bent verantwoordelijk …
MBO Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)
Post-HBO Senior Purchase Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Purchase Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding biedt u …
Post-HBO Senior Purchase Management

Werkervaring Manager Inkoop

Het is voor een startend Manager Inkoop die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Inkoop is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Manager Inkoop het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Inkoop

Met wie werkt een Manager Inkoop samen? 

De Manager Inkoop moet met vele verschillende partijen overweg kunnen om zijn werk succesvol te kunnen doen. Hij moet veel in contact zijn met de leveranciers, tenzij hij inkopers in dienst heeft die alle directe contacten regelen, in welk geval hij nog steeds met de belangrijkste leveranciers moet communiceren.

Afhankelijk van de precieze functie-inhoud bespreekt een Manager Inkoop zij strategie met een leidinggevende, die goedkeuring moet geven. Als hij verder ondersteunend personeel heeft dient daar ook mee gesproken te worden.


 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel
Manager Inkoop


Organisaties waar een Manager Inkoop werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Inkoop meestal werkt.

Waar werkt een Manager Inkoop?

Een Manager Inkoop kan bij elke organisatie terecht waarbij inkopen een grote rol speelt. Dit kan in een groothandel zijn, maar ook bij de overheid, waar men bijvoorbeeld op grote schaal kantoorartikelen nodig heeft. De Manager Inkoop zal voornamelijk aan de telefoon of onderweg zijn om met leveranciers te kunnen spreken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Manager Inkoop

Waar kun je het beste werken als Manager Inkoop? Hieronder vind je de best door de Manager Inkoop beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Inkoop.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Inkoop:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Inkoop.

Welke competenties heeft een Manager Inkoop nodig?

Een Manager Inkoop heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Inkoop

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Inkoop passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Inkoop nodig? 

Als Manager Inkoop ben je erop gericht om steeds een optimale inkoopstrategie te implementeren, waarbij je er goed op let dat iedereen zijn werk goed doet en dat alles op de goede tijd en plek afgeleverd wordt. Hierbij stelt de Manager Inkoop hoge eisen aan zichzelf en anderen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je een goed instinct bezit wat betreft het inkopen en zo aan de behoeften van je klanten of collega's kan voldoen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Inkoop


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Inkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Inkoop

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Inkoop

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Inkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Inkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Inkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Inkoop. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Inkoop iets voor je?

Zou je graag Manager Inkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Inkoop bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Manager Inkoop?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Manager Inkoop

Vacature Manager Inkoop, Logistiek & IT
Métier B.V.
Je vervult een strategische en organisatorische rol en een spilfunctie binnen de organisatie. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de afdelingen inkoop, logistiek en magazijn, in totaal FTE. In …
Vacature Procurement Manager / Inkoopmanager
EQIN
EQIN zoekt een Procurement Manager / Inkoopmanager te HBO geplaatst op 12-01-2021 Procurement Manager / Inkoopmanager / Purchase (regio Botlek) Ben jij een ervaren strategisch inkoper en toe aan een …
Vacature Manager Inkoop (lid MT)
CeresRecruitment bv
Ben jij een pragmatische Manager met inkoopervaring in groente en fruit? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou bij Fruity Line in Ochten. Fruity Line, opgericht in 2008, is …
Vacature Inkoopmanager
Van der Ven Auto’s Roosendaal
Van der Ven Auto’s - Roosendaal zoekt een Inkoopmanager te Roosendaal HBO geplaatst op 18-12-2020 Inkoopmanager De functie: Bij van der Ven Auto’s zijn wij op zoek naar een inkoopmanager …

Actuele blogposts


reacties op Manager Inkoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar