Manager Inkoop Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Inkoop? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager inkoop. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager inkoop wordt.

 

Wat is een Manager Inkoop?

De Manager Inkoop werkt in teamverband om een inkoopstrategie op te zetten en overziet de implementatie van deze strategie. Hierbij is het belangrijk dat hij binnen een budget en bepaalde tijd kan werken.

Omdat de Manager Inkoop verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid, is het cruciaal dat hij een scherp commercieel inzicht heeft en goed weet hoe het bedrijf en de markt werken. Zo kan hij het optimale uit de inkoopstrategie halen. Hij moet risico's durven nemen om zo de beste resultaten te kunnen behalen. Goede beslissingen betekenen meer winst, terwijl een Manager Inkoop bij slechte beslissingen met een onverkoopbare inventaris komt te zitten.

Zelfs als men enkel inkopen overziet binnen een eigen bedrijf, is het toch belangrijk om de goede keuzes te maken en voor de best mogelijke prijs inkopen te doen die gebruikt kunnen worden om extra winst te genereren.

Een Manager Inkoop heeft een grote verantwoordelijkheid en moet erg gedreven zijn om het te kunnen maken als succesvol Manager. Het is ook belangrijk dat hij deze gedrevenheid overg weet te brengen op zijn personeel.

De Manager Inkoop houdt zich bezig met het beheer van contacten, het managen van personeel en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Hij is strategisch en competitief en loyaal aan het bedrijf.Wil je werken als Manager Inkoop?

Werk je al als Manager Inkoop en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Inkoop worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Inkoop, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Inkoop in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3800 tot €5300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Inkoop

Wat verdient een Manager Inkoop?

Als Manager Inkoop kan men rekenen op een salaris dat tussen de €3800 en €5400 valt, afhankelijk van ervaring en werksituatie. Hierbij kan men verder ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak en/of een goede pensioenregeling.
 

Salarisschaal Manager Inkoop

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Inkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Inkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Inkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Inkoop vacatures

senior inkoper
FuturumShop
Als Senior inkoper ben jij degene die in grote mate verantwoordelijk is het voor het assortiment van FuturumShop. Met een open minded visie ga jij doel- en taakgericht aan de …
Delivery Manager
Transsmart
Do you want to work at the European provider of Cloud Delivery Management Software? Transsmart in Tilburg is growing fast and that's why we're looking for a Delivery Manager with
Supply Planner ( uur)
HAVEP
HAVEP in Goirle is op zoek naar een Supply Planner die zorg draagt dat de productiecapaciteit zo efficiënt mogelijk wordt ingezet en de middelen zo effectief mogelijk worden benut bij
Inkoopmedewerker internationaal
Luba Uitzendbureau Leiden
In de positie als Internationaal trader beheer je de klantportefeuille van klanten en leveranciers, maar is het ook belangrijk dat je new business relaties opbouwt. Hiervoor houd je de markt …
Zorginkoper Verpleging & Verzorging LZ
VGZ
Hoe zorg jij met jouw inkoopkwaliteiten ervoor dat je de strategie van VGZ succesvol uitdraagt in de relatie met zorgaanbieders en instellingen? Als Zorginkoper Verpleging & Verzorging Langdurige Zorg heb …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Inkoop

Wat is de toekomst van Manager Inkoop?

Om als Manager Inkoop aan het werk te komen heb je relevante werkervaring nodig, waardoor je vaak makkelijk naar nieuw werk door kan groeien. Verder is de arbeidsmarkt over het algemeen ook gunstig, waardoor de kans om aan het werk te komen goed is.

Doorgroeien vanuit een positie als Manager Inkoop is moeilijker, omdat je goed moet kunnen netwerken om bijvoorbeeld hoofd inkoop te worden. Met voldoende ervaring kan je bij een groter bedrijf terecht komen, of zelfs directeur van een bedrijf worden.

Baankans Manager Inkoop

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Inkoop worden: Opleidingen tot Manager Inkoop

Wil je manager inkoop worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager Inkoop? 

Een Manager Inkoop werkt op HBO of WO niveau, waarbij het handig kan zijn om een diploma in de richting van Financiën of Management te hebben. Er is echter geen specifieke opleiding die men voor inkoopmanagement kan volgen, waardoor de meeste kennis wordt opgedaan in de prakijk.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Inkoop

Management van activiteiten (Operations Management)
Leer hoe je om moet gaan met de operationele uitdagingen en kansen van je bedrijf. Effectief en succesvol concurreren doe je door de rol en impact van de toeleveringsketen en …
Post-HBO Senior Kwaliteits Management
Resultaat Na deze Senior Kwaliteits Management Post-HBO opleiding bent u in staat op een doeltreffende manier een strategische meerwaarde te bieden voor organisaties. U heeft inzicht in kwaliteitsinformatiesystemen, bent in …
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
Basisopleiding Facilitair Management (met coaching)
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
HBO Logistiek Management (op afstand)
In deze module staat het managen van de interne logistiek binnen organisaties centraal. De rol van logistiek is belangrijk bij het samenwerken in een keten. De leverbetrouwbaarheid naar de klanten …
Meer opleidingen Manager Inkoop

Weet je nog niet of je Manager Inkoop wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Inkoop of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager Inkoop

Met wie werkt een Manager Inkoop samen? 

De Manager Inkoop moet met vele verschillende partijen overweg kunnen om zijn werk succesvol te kunnen doen. Hij moet veel in contact zijn met de leveranciers, tenzij hij inkopers in dienst heeft die alle directe contacten regelen, in welk geval hij nog steeds met de belangrijkste leveranciers moet communiceren.

Afhankelijk van de precieze functie-inhoud bespreekt een Manager Inkoop zij strategie met een leidinggevende, die goedkeuring moet geven. Als hij verder ondersteunend personeel heeft dient daar ook mee gesproken te worden.


 • Leverancier
 • Inkoper
 • Leidinggevende
 • Ondersteunend personeel
Manager Inkoop


Organisaties waar een Manager Inkoop werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Inkoop meestal werkt.

Waar werkt een Manager Inkoop?

Een Manager Inkoop kan bij elke organisatie terecht waarbij inkopen een grote rol speelt. Dit kan in een groothandel zijn, maar ook bij de overheid, waar men bijvoorbeeld op grote schaal kantoorartikelen nodig heeft. De Manager Inkoop zal voornamelijk aan de telefoon of onderweg zijn om met leveranciers te kunnen spreken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Manager Inkoop

Waar kun je het beste werken als Manager Inkoop? Hieronder vind je de best door de Manager Inkoop beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Inkoop.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Inkoop:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Inkoop.

Welke competenties heeft een Manager Inkoop nodig?

Een Manager Inkoop heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Inkoop

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Inkoop passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Inkoop nodig? 

Als Manager Inkoop ben je erop gericht om steeds een optimale inkoopstrategie te implementeren, waarbij je er goed op let dat iedereen zijn werk goed doet en dat alles op de goede tijd en plek afgeleverd wordt. Hierbij stelt de Manager Inkoop hoge eisen aan zichzelf en anderen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je een goed instinct bezit wat betreft het inkopen en zo aan de behoeften van je klanten of collega's kan voldoen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Inkoop


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Inkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Inkoop

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Inkoop

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Inkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Inkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Inkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Inkoop. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Inkoop iets voor je?

Zou je graag Manager Inkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Inkoop bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Inkoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar