Manager Kamer van Koophandel Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Kamer van Koophandel? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager kamer van koophandel. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager kamer van koophandel wordt.

 

Wat is een Manager Kamer van Koophandel?

 

De manager Kamer van Koophandel geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Kamer van Koophandel.  Deze mensen werken allemaal voor een bedrijf dat mensen met een eigen bedrijf registreert.  De manager Kamer van Koophandel zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Kamer van Koophandel in en lost deze problemen aan. De manager Kamer van Koophandel is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Kamer van Koophandel mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Kamer van Koophandel ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Kamer van Koophandel krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Kamer van Koophandel zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Kamer van Koophandel de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Kamer van Koophandel.  De manager Kamer van Koophandel is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Kamer van Koophandel zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Kamer van Koophandel moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Kamer van Koophandel het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Kamer van Koophandel hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Kamer van Koophandel naar de directeur van de Kamer van Koophandel.

 

 

Past het beroep Manager Kamer van Koophandel bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Manager Kamer van Koophandel

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Leidinggevende Kamer van Koophandel

Wil je werken als Manager Kamer van Koophandel?

Werk je al als Manager Kamer van Koophandel en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Kamer van Koophandel worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Kamer van Koophandel, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Kamer van Koophandel in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Personeel
 • Klanten
 • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Kamer van Koophandel

Wat verdient een Manager Kamer van Koophandel?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Kamer van Koophandel   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Kamer van Koophandel  leiding aan geeft. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Kamer van Koophandel   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Kamer van Koophandel   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager Kamer van Koophandel

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Manager Kamer van Koophandel

Er zijn geen vacatures Manager Kamer van Koophandel aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Manager Kamer van Koophandel in werkt.

Meer weten over de sector waar een Manager Kamer van Koophandel in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Kamer van Koophandel

Wat zijn de baankansen voor een Manager Kamer van Koophandel?

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Kamer van Koophandel   is redelijk goed. Als de manager Kamer van Koophandel  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Kamer van Koophandel   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Kamer van Koophandel   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Kamer van Koophandel  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Kamer van Koophandel   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Kamer van Koophandel  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Kamer van Koophandel   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Kamer van Koophandel   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

De actuele kans op werk voor een Manager Kamer van Koophandel

De kans op werk voor het beroep Manager Kamer van Koophandel is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Manager Kamer van Koophandel

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Manager Kamer van Koophandel worden: Opleidingen tot Manager Kamer van Koophandel

Wil je Manager Kamer van Koophandel worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Kamer van Koophandel.

Hoe word je een Manager Kamer van Koophandel? 

 

Om manager Kamer van Koophandel te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Kamer van Koophandel de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Kamer van Koophandel. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Kamer van Koophandel zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager Kamer van Koophandel

Er zijn geen opleidingen Manager Kamer van Koophandel aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager Kamer van Koophandel in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch

Omscholen tot Manager Kamer van Koophandel

Als je je wilt omscholen tot Manager Kamer van Koophandel is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Manager Kamer van Koophandel zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Manager Kamer van Koophandel dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Manager Kamer van Koophandel

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Manager Kamer van Koophandel

Als je Manager Kamer van Koophandel wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Kamer van Koophandel zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Kamer van Koophandel

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Kamer van Koophandel?

Competenties en Vaardigheden Manager Kamer van Koophandel

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Kamer van Koophandel nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Kamer van Koophandel nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Kamer van Koophandel

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Manager Kamer van Koophandel

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Kamer van Koophandel. Als Manager Kamer van Koophandel wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Kamer van Koophandel:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Kamer van Koophandel

Vakkennis voor een Manager Kamer van Koophandel

Het is voor een Manager Kamer van Koophandel ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Kamer van Koophandel zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Kamer van Koophandel


Werkervaring Manager Kamer van Koophandel

Het is voor een startend Manager Kamer van Koophandel die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Kamer van Koophandel is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager Inkoop, Manager Ict .

Iets anders leren?

Is Manager Kamer van Koophandel het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Manager Kamer van Koophandel

Je kunt als Manager Kamer van Koophandel een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Manager Kamer van Koophandel is onderdeel van de beroepsfamilie Beleidsvoerend ambtenaar: gemeentelijk en regionaal niveau. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Manager Kamer van Koophandel

Verwante beroepen Manager Kamer van Koophandel


Hoofd beroepsgroep Manager Kamer van Koophandel

Het beroep Manager Kamer van Koophandel valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 
Netwerk Manager Kamer van Koophandel

Met wie werkt een Manager Kamer van Koophandel samen? 

 

De manager Kamer van Koophandel  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Kamer van Koophandel  komen met vragen die de manager Kamer van Koophandel  moet beantwoorden of problemen die de manager Kamer van Koophandel   moet oplossen. Tevens heeft de manager Kamer van Koophandel  veel te maken met klanten. De manager Kamer van Koophandel  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Kamer van Koophandel   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Kamer van Koophandel   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


 • Personeel
 • Klanten
 • Directeur
Manager Kamer van Koophandel


Organisaties waar een Manager Kamer van Koophandel werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Kamer van Koophandel meestal werkt.

Waar werkt een Manager Kamer van Koophandel?

De Kamer van Koophandel is een non profit organisatie dus de Maneger Kamer van Koophandel werkt sowieso voor een organisatie die niet uit is op winst.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Kamer van Koophandel

Waar kun je het beste werken als Manager Kamer van Koophandel? Hieronder vind je de best door de Manager Kamer van Koophandel beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Kamer van Koophandel.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Kamer van Koophandel:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Kamer van Koophandel.

Welke competenties heeft een Manager Kamer van Koophandel nodig?

Een Manager Kamer van Koophandel heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Kamer van Koophandel

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Kamer van Koophandel passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Kamer van Koophandel nodig? 

 

De manager Kamer van Koophandel  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Kamer van Koophandel  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Kamer van Koophandel  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Kamer van Koophandel  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager Kamer van Koophandel


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager Kamer van Koophandel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Kamer van Koophandel

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Kamer van Koophandel

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Kamer van Koophandel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Kamer van Koophandel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Kamer van Koophandel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Kamer van Koophandel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Kamer van Koophandel iets voor je?

Zou je graag Manager Kamer van Koophandel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Kamer van Koophandel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Kamer van Koophandel

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar