Marconist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marconist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marconist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marconist wordt.

 

Wat is een Marconist?

De Marconist is opgeleid in het zenden en ontvangen van signalen met behulp van een radio. De signalen die de Marconist zendt en ontvangt zijn in morsecode. De functie van Marconist wordt ook wel radio-officier of telegrafist genoemd. De naam van de functie is naar de uitvinder van de draadloze telegrafie genoemd, Guglielmo Marconi.

 

In het verleden werd morse met een seinsleutel geseind. Hierbij werden vanuit de pols met ritmische bewegingen zogenaamde strepen en punten geseind. Het seinschrift was natuurlijk nooit zo nauwkeurig als met een machine, maar toch moest de Marconist geen grote afwijkingen hebben. Dit kon zelfs reden tot ontslag zijn. De opleiding tot Marconist duurde dan ook twee jaar en tijdens de trainingen en examens waren grote afwijkingen ook niet toegestaan. De codes die ontvangen werden, werden vaak op het gehoor uitgewerkt en direct uitgetypt met een typemachine. Hierdoor ontstond een getypt bericht of telegram. Hierbij is het dus belangrijk dat de Marconist de woorden en tekens herkent en direct omzet en uitwerkt. Een Marconist moest minimaal twintig woorden per minuut kunnen seinen en uitwerken.

 

Aan het begin van de 20e eeuw kwam de telex op en later de automatische radioapparatuur. Hierdoor werd het beroep van Marconist een uitstervend beroep. Er zijn nog enkele radioamateurs en militaire verbindingen die morsecode gebruiken, maar er zijn nog maar weinig Marconisten werkzaam.Wil je werken als Marconist?

Werk je al als Marconist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marconist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marconist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marconist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marconist

Wat verdient een Marconist?

Het beroep van Marconist is een uitstervend beroep. Hierdoor is het niet mogelijk om een inschatting van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden te maken.

Salarisschaal Marconist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marconist

Er zijn geen vacatures Marconist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Marconist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Marconist in werkt

Bekijk werken in Luchtvaart & Zeevaart

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marconist

Wat is de toekomst van Marconist?

Het beroep van Marconist is een uitstervend beroep en daarom zijn er bijna geen Marconisten meer actief.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Marconist worden: Opleidingen tot Marconist

Wil je marconist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Marconist? 

De opleiding tot Marconist duurde voorheen twee jaar. Tijdens deze twee jaar werd de Marconist geleerd om de morse te kunnen seinen en te kunnen ontvangen. De eisen waren streng en grote afwijking waren tijdens de trainingen en examens dan ook niet toegestaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Marconist

Er zijn geen opleidingen Marconist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Marconist in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Netwerk Marconist

Met wie werkt een Marconist samen? 

De Marconist had voornamelijk contact met de andere bemanning op de schepen. Ook had de Marconist vanzelfsprekend veel contact met de kustwacht en andere schepen waar de Marconist de codes naar seinde en van ontving.


Marconist


Organisaties waar een Marconist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marconist meestal werkt.

Waar werkt een Marconist?

De Marconist was voornamelijk werkzaam in de scheepvaart. De Marconist kon in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Marconist

Waar kun je het beste werken als Marconist? Hieronder vind je de best door de Marconist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marconist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marconist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marconist.

Welke competenties heeft een Marconist nodig?

Een Marconist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marconist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marconist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marconist nodig? 

De Marconist moet zelfverzekerd en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Baas). Ook moet de Marconist beschikken over goede communicatie en sociale vaardigheden en analytisch te werk kunnen gaan (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Marconist


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Marconist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marconist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marconist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marconist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marconist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marconist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marconist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marconist iets voor je?

Zou je graag Marconist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marconist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marconist

Ralph Margadant

Helaaas....., het beroep bestaat niet meer maar ik denk er nog steeds met groot genoegen aan terug. Mijn vaartijd als zodanig en in dienst van Radio-Holland gestationeerd bij de Nederlandse koopvaardij, duurde van 1960 tot 1968. Radio-Holland verzorgde de plaatsing van de marconisten/radio-officieren en het beheer van de radio-stations bij vrijwel alle Nederlandse rederijen. Bijkomend voordeel hiervan was dat je als marconist/radio-officier niet gebonden was aan één rederij maar zonder sollicitatie van rederij kon veranderen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar