Marketing Directeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marketing Directeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marketing Directeur worden: Opleidingen tot Marketing Directeur

Wil je Marketing Directeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Marketing Directeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Marketing Directeur.

Hoe word je een Marketing Directeur? 

 

De directeur Marketing  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Marketing  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Marketing  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Marketing . Het is van belang dat de directeur Marketing  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Marketing  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 best beoordeelde opleidingen Marketing Directeur

bijgewerkt op 10-05-2022

Acquisitie training
Leuk, spannend en het maakt jou commercieel ijzersterk Hoe kom je aan nieuwe klanten? Netwerken? Mailen? Via via? Cold of warm call? In alle gevallen dient het initiatief van jou
Acquisitie training
Masterclass Innovatie van Producten, Diensten en Businessmodels - Dag
Je bent leidinggevende of directeur op de afdeling marketing, marketingcommunicatie of productdevelopment of je wilt dit worden. Je wilt meer inzicht in innovatiemanagement voor de doorontwikkeling... Stilstand is achteruitgang is …
Masterclass Innovatie van Producten, Diensten en Businessmodels - Dag
Masterclass Innovatie van Producten, Diensten en Businessmodels - Virtual Classroom
Je bent leidinggevende of directeur op de afdeling marketing, marketingcommunicatie of productdevelopment of je wilt dit worden. Je wilt meer inzicht in innovatiemanagement voor de doorontwikkeling... In de Virtual Classroom …
Masterclass Innovatie van Producten, Diensten en Businessmodels - Virtual Classroom
Directiesecretaresse / Management Assistant (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Directiesecretaresse MBO4 deeltijd Beroep De directiesecretaresse, personal assistent of managementassistent is de rechterhand van de directeur, een bekende Nederlander of de manager. De werkzaamheden richten zich op het verzorgen van …
Directiesecretaresse / Management Assistant (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Masterclass Communicatie van Innovatie - Dag
Je bent werkzaam als marketingmanager of marketingdirecteur, innovatiemanager, productmanager, commercieel manager of commercieel directeur en je wilt je ontwikkelen op de gebieden management, orga... Veel professionals die werken in het …
Masterclass Communicatie van Innovatie - Dag

Is het verstandig om Marketing Directeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Marketing Directeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Marketing Directeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Marketing Directeur?

 

De directeur Marketing  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Marketing  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Marketing  al de hoogste functie is binnen de Marketing . Wel zou het kunnen dat de directeur Marketing  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Marketing  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Marketing Directeur

Het beroep Marketing Directeur is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Marketing Directeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Marketing Directeur

Als je je wilt omscholen tot Marketing Directeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Marketing Directeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Marketing Directeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Marketing Directeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Marketing Directeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Marketing Directeur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Marketing Directeur

Als je Marketing Directeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Directeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Directeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Directeur?

Competenties en Vaardigheden Marketing Directeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Marketing Directeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Marketing Directeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Directeur

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Marketing Directeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Directeur. Als Marketing Directeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Directeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Directeur

Vakkennis voor een Marketing Directeur

Het is voor een Marketing Directeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Marketing Directeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Marketing Directeur


Werkervaring Marketing Directeur

Het is voor een startend Marketing Directeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Directeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Marketing Directeur, maar iets anders?

Is een opleiding Marketing Directeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Marketing Directeur

Als je Marketing Directeur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Marketing Directeur


Weten hoe het is om als Marketing Directeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Marketing Directeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Marketing Directeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Marketing Directeur te worden?

Zou je graag Marketing Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Marketing Directeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Marketing Directeur

Directiesecretaresse / Management Assistant (Beroepsopleiding KBC4 - Den Haag)

Directiesecretaresse / Management Assistant (Beroepsopleiding KBC4 - Den Haag)

Beroep De directiesecretaresse, managementassistent of personal assistent is de rechterhand van de directeur, een manager of bijvoorbeeld een BN-er (bekende Nederlander). De werkzaamheden richten zich op het verzorgen van de post, agendabeheer, budgetbeheer, het plannen, organiseren en ondersteunen bij besprekingen, …

 • Onderwerp opleiding Marketing Directeur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 4.825,89
 • Duur 1 jaar
SRM D Digital Transformation & Leadership - Dag

SRM D Digital Transformation & Leadership - Dag

Je ziet de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en wilt weten hoe je deze binnen je organisatie kunt inzetten. Je bent werkzaam als online marketingmanager of directeur, innovatiemanager... Vanuit je senior commerciële rol binnen je organisatie weet jij dat er onbeperkte …

 • Onderwerp opleiding Marketing Directeur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 9.943,30
 • Duur 9 maanden
Ronde Tafel: Free publicity, do’s & don’ts

Ronde Tafel: Free publicity, do’s & don’ts

Ronde Tafel: Free publicity, do’s & don’ts Ondernemers zijn hot news. Dat betekent dat de kans nog nooit zo groot geweest is om met je bedrijf in de spotlight te staan. Maar hoe wil je die publiciteit generen? Als groeiparel, …

 • Onderwerp opleiding Marketing Directeur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 245,00
 • Duur 3.5 uren

Ga direct naar